A döbbenet szállta meg az európai keresztény világot, amikor látta, miként válik a párizsi Notre Dame a tűz martalékává. Ki-ki a maga személyes érzelmeit írta le, s ezekben mindössze egyetlen dolog volt közös: a félelem. Mert egy olyan katedrális égett le, amelyet az is ismert, aki soha nem volt ott, nem látta személyesen… de tudta, hogy Párizsban van. A mai világban ennek a katedrálisnak a pusztulása jel, figyelmeztetés. Még nem Sodoma és Gomora… inkább az azt megelőző intés, amelyet Lót kapott. Ma minden úgy történik, mint akkor. Lót elmehetett a városból, de nem nézhetett vissza… felesége azonban visszanézett az angyal parancsa ellenére és só-oszloppá vált… Ma nem a templomot kell újjáépíteni tehát, hanem a hitet! Mert a Notre Dame immár nem az Isten háza, hanem Európa hitehagyásának jelképe. Hit nélkül pedig, a Notre Dame mindössze az, amivé vált. Aki ma búslakodik, gyűjtésre szólít, az tévúton jár. Hiszen ez a katedrális nem először vált a lángok martalékává, s nem...

(Forrás: stoffangyorgy.blogspot.com, durbincs által)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
@Eriksson: Mármint az az Albert Pike aki bevallása szerint napi beszélőviszonyban volt az ördöggel? Valami hitelesebb forrás?!
Hagyjuk már az idióta összeesküvés elméleteket! Főleg amikor utólag gyártanak teóriákat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Eriksson: sok má itt a picsogo Janicsár klon ? szülinap lészen ? S vagy 90-ven ,amig él , dől a lé ? na de utána ?
Eriksson
@durbincs: Hiába 90-ven, a történet folytatódni fog, amíg egy másik nem lesz 90-ven. Aztán a következő. És így tovább és így tovább. Lé mindig lesz.
durbincs
@Eriksson: meglássuk ,a vére higul ?
durbincs
@Eriksson: vagy deformálodik , Janicsárvér ?
Eriksson
@durbincs: Nem gondolom. Ez sokkal bonyolultabb.
Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.