Fontos, hogy az Európai Bizottság továbbra is alkalmazza az összes eszközt és nem csak a 7. cikkelyt az uniós értékek betartása érdekében – jelentette ki az Európai Unió igazságügyi biztosa, a belga Didier Reynders az Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárás kapcsán kedden.

EU: aggódunk amiatt, ami Magyarországon történik

Az uniós biztos azt is kijelentette, hogy a jövő őv elején mindenképpen el szeretne látogatni Magyarországra és Lengyelországba is. Sajnos, a legutóbbi tárgyalások óta további "negatív fejleményeket tapasztaltunk" Magyarországon – mondta Reynders.

Vera Jourová, az értékek és átláthatóság uniós biztosa fontosnak nevezte, hogy az EU tagországai megvitassák a lengyelországi és a magyarországi helyzetet. Hangsúlyozta: a párbeszéd nagyon fontos ahhoz, hogy megértsék, mi történik a két országban.

Michael Roth német európai ügyekért felelős miniszter nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy a jelenlegi magyar jogalkotási kezdeményezések arra utalnak, hogy a jogállamiság helyzetét tekintve a helyes irány helyett visszaesés fordulhat elő. Kijelentette, a szövetségi kormány attól tart, hogy a jogállamiság tovább romlik Magyarországon.

"Aggodalommal szemléljük a jelenlegi helyzetet"

- mondta Roth.

A leginkább problémás kérdések közé az igazságszolgáltatás függetlensége, a média szabadsága és az akadémiai szabadság tartozik – tette hozzá a német miniszter.

Az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján újságírói kérdés hangzott el arról, hogy Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára Twitter-üzenetében az Európai Unió tanácsát "Soros kórusának" nevezte.

Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője válaszában kijelentette: az uniós tanács semmiképpen sem nevezhető "kórusnak", az ilyen kijelentésekért azok felelősek, akik részéről azok elhangzottak.

(Kép: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Nyírfa: Iskola közelében töröl, figyelmetlenségből benne hagytam.
RonaGyuri
pedig nem is olvasták a propi főoldali kínálóját, ami igazán ok az aggodalomra!!! =))
SystemError
@Nyírfa: Az első mondattal egyetértek. Viszont a második ügyben olvass utána. Nem akarom védeni, de ahogy én olvastam az alapján nem lenne korrekt. Persze tudjuk azt is, hogy ilyen ügyekben már szinte automatikusan tudja a dolgát a rendőrség..:) Viszont nem voltak a történtekkel ellenkező vélemények..
Nyírfa
@SystemError: Azóta várom, hogy kivizsgálják, arról közleményt adjanak ki, legyen sajtóvisszhangja. Ha volt, vagy elkerülte a figyelmem, vagy csak az történt, ami fideszéknél mindennapos - vizsgálat nélkül lezárták az ügyet.
SystemError
@Nyírfa: Nyomozni akkor nem szoktak, ha nincs nagyon mit vagy ezt rendelik...:) Mármint, ha nincs mit nyomozni, akkor lezárják az ügyet. Politikus esetén azért minden gyorsabb, ha nincs ellentmondás, akkor le is zárják.. Tényleg azért írtam ezzel kapcs, mert nekem tényleg egy szerencsétlen "balesetnek" tűnt és akkor, amikor ez volt nem emlékszem bármi külső meghazudtoló tényezőre, mint pl: szemtanú mást mondott volna vagy bármi. Lehet azóta van más is, nem tudom.. Bocsi hogy szóvá tettem. Alig van valaki, akit emberileg kevesebbre becsülök nála, mert ő tudatosan hazudik és nem is hülye, tehát pontosan tudja mit művel az országgal... de ettől egy gyerek gázolás meleg téma!. Lesz elég dolog, amiért le lehet majd ezeket ültetni. Mármint ettől lehet igazad van és nekem hiányos azóta az infó, de őszintén erről azóta nem olvastam, hogy ő elkövetett volna ott valamit... Egy barátom elé egy részeg csövi esett be oldalról egy utcában úgy hogy esélye nem volt megállni. Persze nem vagyok naív, hogy mi történne "ma" ha az ő hibájából történt volna, de olyankor aztán egy-két hang mindig felszínre kerül, hogy valaki nem így látta...
1magyar
A népnyúzás miatt aggódnak vagy azért mert nem engedjük be az aktív, fiatal muszlim harcosokat a nyakunkra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.