Nicola Sturgeon skót kormányfő szerint Boris Johnson brit miniszterelnök nem vétózhatja meg a skót függetlenségről tartandó újabb népszavazást és nem kötheti Skóciát akarata ellenére Nagy-Britanniához.

A skótok nem az EU-ból, hanem Nagy-Britanniából lépnének ki

Sturgeon, a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő és a brit EU-tagság megszűnését (Brexit) határozottan elvető Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: ha a konzervatív párti brit miniszterelnök nemet mondana a skót függetlenségi népszavazás engedélyezésére, ez az álláspont "nem lenne tartható".

Sturgeon közölte: péntek esti telefonbeszélgetésükben nyíltan megmondta Johnsonnak, hogy ha nemet mond a függetlenségi referendumra, és úgy gondolja, hogy ezzel az ügy le is zárult, hamarosan rájön, hogy mekkorát tévedett.

"Milyen demokráciában lehetséges az, hogy egy párt, amelyik (Skóciában) elvesztette a választásokat, diktál annak a pártnak, amelyik győzött" – fogalmazott a skót miniszterelnök, utalva arra, hogy a csütörtöki brit választáson Skóciában az SNP elsöprő győzelmet aratott.

(Kép: MTI/EPA/Robert Perry)

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ideje függetlenek lenni. Azért 400 év sok volt. (Mi is hogy otthagytuk a monarchiát. Persze nem kellett volna. De ez meg a mi bajunk.)
Jozefina
Hajrá skótok, hadjátok ott ezt az elvetemült szenilis kócos majmot!!! Többet érdemeltek!!! Európát!!!
namihami
Már komoly csökkenésben az angol gazdaság. Ha teljesen elvágják magukat Európától, ez csak nőni fog. És az Unio se fogja jónéven venni. És nyilván odacsap az angol iparnak, mezőgazdaságnak.
Vajon akkor is ilyen ""szép sikere"" lesz az angol Trumpleenak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.