A családja nem tud arról, hogy bármilyen más egészségi problémája lett volna.

Egy 13 éves fiú is belehalt a koronavírus-járványba Nagy-Britanniában, ezzel valószínűleg ő eddig a ragály legfiatalabb brit áldozata – adta hírül az AP amerikai hírügynökség.

A fiú London déli részén lakott, és múlt hét csütörtökön került a King's College Kórházba. Négy nap múlva végzett vele a kór.

Tizenhárom éves a koronavírus legfiatalabb áldozata Nagy-Britanniában

A brit egészségügyi hatóság részéről rendkívül tragikusnak mondták, hogy egészen fiatalok halálát is okozhatja a betegség.

A legutóbbi adatok szerint a szigetországban a decemberben Kínából kiindult járványnak már mintegy 1800 halottja van és 25 150 bizonyított fertőzöttje. A hatóságok eddig 143 ezer embert teszteltek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Hányok az ilyen hatásvadász cikkektől...igen,meghalt egy gyerek, ami sajnálatos...de ugyanakkor más betegségekbe nagyon sok gyerek hal meg naponta...és csak úgy mellesleg,hány gyerek hal éhen naponta??? azt hiszem jóval több...arról miért nem cikkeztek???...azt csak mellékesen jegyezném meg hogy egy migránsfiúról van szó...éjjel még a neve is szerepelt,az hová tűnt???
division
@Pálinkás Pál: Miért van jelentősége annak, hogy migráns fiú volt? Nem volt beteg, ez a lényeg. Ez még csak a kezdet, a vírus már több mutációt is mutat, szerencsére szerkezetükben alig térnek el egymástól, de ki tudja mit hoz a jövő.
Pálinkás Pál
@division: és hol olvastad azt hogy nem volt beteg???
Pálinkás Pál
@division: "Eddig ugyanis a halálos áldozatok döntő többsége krónikus beteg és/vagy idős ember volt. Az eddigi legfiatalabb brit áldozat egy 18 éves fiú, ő azonban komoly egészségügyi problémákkal küszködött korábban is, így halálában nem volt kizárólagos szerepe a vírusnak."
Nos még ha nem is volt a lánynak semmi baja...egy járvány veszélyességét miből állapítod meg...egy kirívó esetből,vagy a nagyátlagból???
division
@Pálinkás Pál: Nyilván az átlagból, de a fiatalabbakra mintha most kezdene veszélyesebbé válni, ami nem jó jel. Ellenben az influenza nem ilyen, ez annál sokkal durvább, és nagy eséllyel csak akkor fékezhető meg, ha meglesz ellene a védőoltás.
Pálinkás Pál
@division: vírus ellen nincs gyógyszer...megelőzni lehet vakcínával,de azzal már elkésett a világ...ez sajna addig fog közöttünk járni,amíg kialakul a tömegekben az immunítás ...és ebben egész Európa hibás...decemberben már határzár kellett volna...
division
@Pálinkás Pál: De igen, van vírus ellen gyógyszer, csak azt nem antibiotikumnak hívják, védőoltás meg pláne fontos, ugyanis ha ez le is cseng, nem biztos, hogy nem tér majd vissza időközönként, pont mint az influenza. Előre nem lehet vakcinát kifejleszteni valamire, ami nem is létezett lényegében eddig ebben a formában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.