Lelkesen helyeselt a magyar miniszterelnöknek.

Nagyon bejött Elon Musknak, hogy Orbán a nácikhoz hasonlítota a sajtószabadságot védő uniós javaslatot

Elon Musk. Kép: Alain JOCARD / AFP

Elsöprő többséggel szavazta meg kedden az Európai Parlament (EP) az Európai Bizottságnak az újságírók és a médiaorgánumok védelméről, valamint a sajtószabadság biztosításáról szóló javaslatát. A jogszabály végleges szövegéről még csak most kezd tárgyalásokba az EP az Európai Tanáccsal, az irány azonban egyértelmű:

Azt akarják elérni, hogy a tagállamok tegyenek lépéseket a média befolyásolása ellen, legyen vége az újságírók jogellenes megfigyelésének, a tulajdonviszonyok legyenek átláthatóak, az állami hirdetéseket pedig igazságosan osszák el.

A javaslat emellett egy új független szerv, a Médiaszolgáltatásokat Felügyelő Európai Testület létrehozására is kitér. Könnyű belátni, hogy az Orbán-kormányt mindez kellemetlenül érintené. Nem véletlen, hogy Orbán Viktor az X-en így fogalmazott erről:

Egy újabb szabadságellenes javaslat Brüsszelből: a média teljes ellenőrzése. Mi, közép-európaiak már láttunk ilyesmit a múltban. Kominformnak és Reichspressekamernek hívták. Soha többé!

Az, hogy a miniszterelnök a nácikkal állította párhuzamba a sajtószabadság védelmét, elnyerte Elon Musk tetszését is. Ahogy arról a kormányközeli médiumok egymásra licitálva beszámoltak csütörtökön, az X tulajdonosa így helyeselt kommentben:

Teljes mértékig!

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@Őrnagy: Közlegénynek is kevés vagy, nemhogy őrnagynak, te orbán-szoppancs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
A náci lenácizza a churchilleket...az idióta pénzember meg azon az ágon ül, amelyiket fűrészel ...Bolond világ !
Nyírfa
Üdvözlöm! :)

Fura, míg Orbánról lerí a mélyen gyökerező unintelligencia, addig Elon nem tűnik idiótának. Viszont, a mimikája jó nagy depresszióról árulkodik, és ez okozhat zavart az értékítéletében, nem is kicsit, mint láthatjuk.

Szóval, köszi, EU, legyen meg mielőbb az új jogszabály, az ellenőrző testülettel karöltve!
Yoda69
Eleg arcpirito amikor a naci nacizik.
De hat mint tudjuk orban pofajan a bor vastagsag, a rhino seggen levo szaros borrel vetekszik.
izéke
@Őrnagy: mióta tudsz te németül? Inkább maradj a románnál,abba születtél. Azon gondolkodom,te vajh milyen fajtájába tartozol az élőlényeknek? Trágyagiliszta,esetleg véres gennyben élősködő parazita...mert gerinced az sose volt
Macskaszem
@Őrnagy: Közlegénynek is kevés vagy, nemhogy őrnagynak, te orbán-szoppancs.
Péter2
Európa nagy többsége másképp gondolja ,mint ez a súlytalan pojáca . Továbbá az intézkedésnek okai vannak , a fő ok , egyike a közmédiák nem a feladatukat látják el , hanem kormány által vezérelt propagandát terjeszt , kiszolgálva a kormányt és dezinformál , hazudik és ezt mind közpénzből teszi , a törvény a magyar és a lengyel kormány miatt hozzák !
izéke
@Shikari: miért nem leptek már ki ha ennyire szar nektek? Miért szenvedtek ennyire látványosan,mikor tudjátok a megoldást? Tárt kapukat döngettek, ti is menni akartok,az EU is örülne ha kilépnétek. MIÉRT NEM TAKARODTOK A KURVA CSODASZARVASOTOK RETKES PICSÁJÁBA?
Nyírfa
Orbán, mindig másol, mindig utánoz valakit, most éppen az oroszok nácizó szövegét próbálja átültetni a saját repertoárjába. Saját gondolata, szókincse, tudása nincsen, soha nem fog felnőni, élete végéig egy nagyravágyó utcakölyök marad.
izéke
@Shikari: a te anyád épp most végzett a soron,most valtja a húgod akinek az apja vagy,ja és SHALOM! Kellemes gutaütést! De miért nem arra válaszolsz amit írtam? Miért nem takarodtok ki?
Clavigo
@Shikari: Te kibaszottul hülye vagy ,,tölcsérseggű...
simmering73
2022.11.21
"Elon Musk, az excentrikusnak nevezett, általunk csak elmebetegnek tartott milliárdos, a világ leggazdagabb embere, aki pontosan olyan, mint a James Bond-filmek gonosz főhőse, akitől meg kell menteni a világot. Az a félelmetes, hogy a milliárdos őrült elmebeteg, aki az uralma alá akarja hajtani a világot, és az országok, kormányok fölötti hatalomra törekszik, színre lépett,...
...
Ahogyan a Twittert is azért vette meg állítólag, hogy nagyobb legyen a szólásszabadság, és mindenki tudta, hogy Trumpot akarja visszaengedni, aki egy hazug fake news gyártó, aki teljes mértékben összemossa a valóság, a tények és az „alternatív tények” világát, ami ellentéte az információs szabadságnak, mert megakadályozza a valódi informálódást. A „szép új világ” ott van Musk kezében, amelynek prototípusa a Tesla, amelynek szoftverét ő irányítja. Egy kattintással leállíthatja a világ összes Tesláját."
nepszava.us/elon-musk-a-james-bond-filmek-orult-milliardos-gonosza-akitol-meg-kellene-menteni-a-foldet/
jáger laszló
Musk nem Orbánra figyel,hanem Brüsszelre!!
Gondolom világos!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kakukkmadár
Ez annyira vicces, amikor a magyar náci szidja a német nácit, éppen mint amikor egy cigány cigányozik...Musk meg bólogat, mint az a bizonyos kutya a Tesla szélvédő mögött!
izéke
@Shikari: mi van veked,talán rosszat álmodtál es felriadva rögtön zsidózol egyet? Keresztény vagy te egyáltalán? Mert ha igen,van számodra pár rossz hírem. Az egész vallasod alapja a zsidóságon nyugszik.Jézus is zsidó,Mária is,Péterről elnevezett székesegyház na kiről lett elnevezve? Nahat,pont egy zsidóról aki " csak " halász volt,megcsak nem is gázszerelő. Isten fizikai választott népe a zsidóság marad örökké,mivel nem változtatta meg soha ezt a döntését és a világ összes embere meg lesz ítélve azert is,ahogyan most a zsidósággal bánik. Aki Isten népét utálja,az a sátán gyermeke. Inkább szállj magadba és imádkozz kegyelemért és térj meg! Mert Istenhez csakis Jézuson keresztül vezet az út. Aki ugye...szintén zsidó.
Yoda69
@Shikari: Jezust a romaiak oltek meg gyagyas.
jáger laszló
Musk+ foglalkozzon inkább a Teslával!!
Ott nagyobb sikerre számíthat,mint a politikában!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Akkor, a "művelt nyugat" elsöprő anarcholiburnyák médiája majd "takarékra áll"!?
csak úgy....
@Shikari: te idióta,ha nem ölték volna meg akkor már azt sem tudnánk,hogy létezett (vagy sem) !
telegdilaci
@Shikari:Igazából azt sem lehet tudni hogy volt e-Jézus nemrégen néztem egy dokumentum filmet Jeruzsálemről,végig járták tudósok azokat a helyeket,ahol Jézust kereszre feszítették, végül kiderült hogy semmi nem úgy volt ahogy a Bibliábából olvastuk,és még azt is kétségbe vonták hogy nem is létezett Jézus,akkor most teljes képzavar kinek és mit higgyünk el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.