Az Egyesült Államok visszautasította és felelőtlennek nevezte az izraeli kormány egyes tagjainak felvetéseit a palesztinok áttelepítéséről a Gázai övezeten kívüli területre.

Túllépték a határt az izraeli miniszterek, az Egyesült Államok sem hagyta szó nélkül
Fotó: Youtube

A külügyminisztérium szóvivőjének keddi keltezésű közleménye szerint

Izrael pénzügyminiszterének és nemzetbiztonsági miniszterének kijelentése uszító hatású, ezért az Egyesült Államok az ilyen nyilatkozatok azonnali leállítását követeli.

A közlemény szerint Izrael kormánya többször megerősítette, hogy az efféle vélemények nem részei az izraeli kabinet hivatalos politikájának.

Matthew Miller szavai szerint az amerikai adminisztráció álláspontja világos,

eszerint Gázának palesztin területnek kell maradnia, amelyet ugyanakkor sem a Hamász, sem más terrorszervezet nem irányíthat, így nem jelenthetnek fenyegetést Izraelre.

A külügyminisztérium ezzel egy időben közölte, hogy Antony Blinken külügyminiszter többi között a gázai helyzetről, a segélyszállítmányok bejutásáról és a konfliktus eszkalációjának megelőzéséről egyeztetett telefonon David Cameron brit és Antonio Tajani olasz külügyminiszterrel. A megbeszélésen szó volt a hajózás biztonságának helyreállításáról a Vörös-tengeren, ahol a jemeni húszi fegyveresek támadásai fenyegetik az Izraelbe tartó hajókat.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Tel-Avivnek is +vannak a határai amit nem léphet túl!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Hát,ha van Isten (NINCS),mert akkor már rég árvízet zuditott volna erre a szarkupaccá tett Föld nevű bolygóra,amire ilyen kártékony férget küldött,mint a homo sapiens!
izéke
@Csizmás Kond: te a zsidóban sem hiszel...szerinted az se volt igaz
Csizmás Kond
@izéke: ...ezt most ha kéne bizonyítsad mit szólnál ?
izéke
@Csizmás Kond: rajta cáfolj meg, ítéld el itt és most nyíltan a sokmillió zsidót elpusztító eseményeket és írd le,hogy igenis volt holokauszt! Akkor elismerem,hogy tévedtem,itt mindenki előtt.
simmering73
Az egyik antiszemita úgy látom boxutcázik, mert nem ugat itt. Itt van helyette egy másik métely. Ezt se ártana kicsit pihentetni.
izéke
@m73: nem tagadja mert az bűncselekmény. Ő pedig egy tisztességes,törvénytisztelő állampolgár. Én hiszek benne,hogy őszintén hiszi,hogy megtörtént a fent említett esemény.
Csizmás Kond
@izéke: ...a bohóckodást nem szeretem, és a bohócoktól is ódzkodom, de ha be tudod bizonyitani a saját állításodat, miszerint én valaha, bárhol tagadtam a holokausztot akkor megteszem különben ha nem akkor egy kis szarházi buzeránsnak foglak nevezni minden beírásomban...te vagy a soros...:)
izéke
@Csizmás Kond: hogy te minek nevezel,számomra közömbös. Nem kapom drágábban a kenyeret sehol,csak azért mert te itt miket írsz. A nem tagadás nem ugyanaz mint az elismerés. De nem érdekes. Isten előtt kell majd felelnünk minannyiunknak!
Csizmás Kond
@izéke: ..tehát te egy kis szarakodó agitátort próbálsz megjátszani ? Az Isten előtti felelősségbe nem gondolod, hogy az ilyen csőbehúzó álnokságok is bűnnek számítanak ? ...és hogy megnyugtassalak én az ötvenes évek elején születtem, tehát jóval a háború után, ami jogot ad arra hogy ne higgyek el minden azelőtt leírt dolgot látatlanban...mert az is bűn ha olyanban hiszel amit nem láttál, nem éltél át, nem tapasztaltad és százféleképpen adják elő, amit százféleképpen meg is cáfolnak. Azt hogy nem történt meg soha nem írtam vagy mondtam, de a többi hadd legyen az én megítélésem joga legalábbis a saját számomra.
ómió
Talán majd jobban meggondolják "palesztínék" a továbbiakat!
izéke
@Csizmás Kond: szerintem az akkori eseményeket elég jól dokumentálták,rengeteg korabeli film,fotó,tanúvallomás,tanúk százezrei bizonyították a valódiságukat. A németek maguk is csinalták a filmeket,fotókat,a transzportok iratai,hála a német precizitásnak szintén bizonyítékok,a magyarok ügybuzgalma,amivel a zsidó honfitársaikat összeszedték,beárulták,vagyontárgyaikat elorozták,még a németeket is meglepte. Büszke lehetsz!
Csizmás Kond
@izéke: Első szabály: a történelmet mindig a győztes írja. Tehát az a rengeteg dokumentum mind a győztes szemszögéből ihletődött, példa erre az emberbőrből készült lámpaernyő az emberzsírból készült szappan és hasonlók. Ami a zsidó vagyontárgyakat illeti azt leginkább azok a leginkább nagyobb hatalmú zsidó és más embercsempészek zsebébe került akik a vagyonukért kimenekítették az üldözötteket, egyik ilyen a vén szaros akinek az apja abból gazdagodott meg.
Csizmás Kond
@izéke: Amúgy minden nagyhatalom amely leígázott valakit ott összeszedett minden értéket, ilyen a német, az angol, a francia a holland a belga az orosz az amerikai az osztrák, és folytatólagosan akik harács háborút folytattak mind.
izéke
@Csizmás Kond:" egyik ilyen a vén szaros akinek az apja abból gazdagodott meg. "
édesapja Schvartz Tivadar (Soros Tivadar) ügyvéd, író, eszperantista volt, bátyja Soros Pál mérnök. Apja az első világháború idején orosz fogságba esett és ott tanult meg eszperantóul. 1922-ben egyik alapítója volt a Literatura Mondo című eszperantó irodalmi folyóiratnak.[28] (Apja nyomában Soros György is eszperantista lett). Apja a családi nevüket 1936-ban változtatta meg Sorosra.[29][30] 1944-ben 14 éves fiát, az ifjú Györgyöt egy minisztériumi tisztviselő rejtegette a dunai Lupa-szigeten,[31][32][33] így sikerült túlélnie a holokausztot. Fiatalemberként megtapasztalta, hogy Magyarország német megszállásával bekövetkezett az, ami addig a legtöbb magyar-zsidó identitású ember számára elképzelhetetlen volt Magyarországon: a zsidók tömeges üldözése és deportálása.1947-ben vándorolt ki. A Bernben megrendezett Eszperantó Világkongresszusra utazott ki magyar küldöttként, onnan az ifjúsági eszperantó világkongressusra ment Ipswich-be az Egyesült Királyságba, de onnan már nem jött haza. 1952-ben diplomázott a London School of Economicson, 1956-ban költözött az Amerikai Egyesült Államokba.

1962–1965 között filozófiával foglalkozott. Egy évtizeden keresztül egy tőzsdei cégnél alkuszként és értékpapír-elemzőként dolgozott. 1969-ben megalapította a Quantum Befektetési Alap nevű hedge fundot, 1983-ban pedig a Soros Alapítványt, amit a következő évben Magyarországra is kiterjesztet. Sehol nem találom azt,hogy az apja embercsempeszetből gazdagodott volna meg...vagy rablott vagyonokból. Megosztanád velem a forrásodat erre vonatkozóan? Szeretném én is elítélni,ha valóban így volt. Ja,és ne vadhajtásokat és sion bölcseinek jegyzőkönyvét idézz...
Csizmás Kond
@izéke: ...tehát eszperantó...az egy kommunista műnyelvnek alakult marhaság...mert hát ugye aki valamibe elkötelezett az próbál újítani vagy valami olyan mellé csapódni amiből majd csurran cseppen, de hát ez halva született...
Ami az ifjú szarost illeti, ő már ilyen az sehonnai dogmákba nőtt bele és ezt is folyatta a spekuláció mellett mostanig, viszont hogy miért kellett csak őt bújtatni az valahogy nem illik a mesébe...d azt kifelejtetted a dicshimnuszodból, hogy ő ismerte ben hogy pénzért, vagyonért segített át zsidókat a határon...ez pedig nem hazugság ha ő mondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.