Részletes és friss gazdasági és pénzügyi adatot ismertetett egy hétfői, televízióban közvetített gazdasági ülés során Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Váratlan bejelentést tett Putyin

Fotó: Kreml pool/Gavriil Grigorov

Az orosz statisztikai hivatal múlt héten már jelezte, hogy előzetes adatai szerint 2023-ban 3,6 százalékkal nőtt éves átlagban az orosz GDP a 2022-es 1,2 százalékos visszaesés után, és Vlagyimir Putyin ma azt emelte ki, hogy a gazdasági minisztérium korábbi becslése 3,5 százalék volt, a friss adat pedig ennél jobb, és azt jelenti, hogy gyorsabban nőtt az orosz gazdaság, mint a világ átlagos GDP-je, ami 3 százalék volt, illetve a fejlett országoké, ami 1,5 százalék volt. Emellett az orosz GDP-növekedés meghaladta a G7 országok egyedi növekedési adatait is.

- írta meg a Pénzcentrum. 

Az orosz makrogazdasági és rövid távú előrejelzési intézet elemzése szerint mindez azzal függhetett össze, hogy az ipari termelés akár 60-65 százalékkal is ugorhatott az elmúlt két évben a háborús kiadások miatt, igaz ebből a Reuters elemzése szerint vajmi keveset érzékelnek az átlagos orosz állampolgárok.

Forrás: penzcentrum.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Irígylésre méltó ország, a világ legjobbika, új úticél a bevándorlóknak!
Vagy nem?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Előtte közbe vagy utána szart be a súlyától?
qunta
@balos: @balos: te folyamatosan összeszarod magad elül hátul
simmering73
Ez olyan mint nálunk a sosemhazudtamvekkerviktor agymenése.
simmering73
@qunta: Te honnan a picsából kerültél elő lófaszfigura?
Dr. Proktor
Irígylésre méltó ország, a világ legjobbika, új úticél a bevándorlóknak!
Vagy nem?
Pálinkás Pál
ez annyira hiteles adat, mint itthon a KSH...
Sámannus
A kis pedofil gránátot oszt csoki helyett. Nóóóóóóóóóóóóóóórmális?
balos
@qunta: Hát tudom,hogy szereted a szart,hát akkor edd!Nem nemzethy,de azért szívből adom,hogy érezd a törődést!
kereső
Nincs itt semmi csodálkozni való. Hadigazdaság van- a gdp növekedése a hadiipar felpürgetésének eredménye. A hitleri németországban is abból lett a "gazdasági"csoda. Az orosz átlagember ebből nem sokat fog profitálni- mert amit legyártanak, az a háborús célokat szolgálja, nem az emberek jobb életét.
csak úgy....
ez is csak az 0rbán féle ráhazudott dübörgés...,mert hazudni putyin is tud,nem csak a viki!
libellle
Oja, a kis vereskezü népirtonak szuper ötletei vannak.Természetesen csak az hiszi el az elmondottak egy betüjét is aki a nadrágját a harapofogóval szokta felhuzni.
Dr. Proktor
@KisTehen: Hitler is így kezdte, remélem Putler is úgy végzi...!
Eladott Ország
@Őrnagy: Nálunk is nagyon jól működik a seggnyaló propadanda! A magyar emberek megengedhetik maguknak a magán orvost és a magán kórházakat.
twitter.com/xmedardc/status/1751280320228552866/photo/1
És te ide, a Gulágra... majd küldenek hozzád vízhordó asszonyt, mint Róth Manónak...
twitter.com/i/status/1757308364709638298
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: - Mekkora az infláció? - KSH: Mennyi legyen? Infláció 9,9% , szépen kihozták az elvtársak. „És a disznó mennyit fialjon?” (Hofi) Ennél csak az lett volna átlátszóbb, ha a dagadt geci reggel bemondja a Kossuthon, mielőtt kijönnek a KSH "adatok"... Orbán kiadta a KSH-nak, hogy legyen 10 % alatti az infláció erre a KSH kihozta a 9,9 %-ot. Gondolom nagyobbat még ők sem mertek hazudni. Szóval az elmúlt évben csak 10 százalékkal drágultak azok a cuccok, amiknek az ára előtte a duplájára ment föl. Mertek volna mást kihozni akkor kirúgtak volna valakit mint anno azt a meteorológust aki rossz időt jósolt a tűzijátékokra vagy pár hete b*sztak ki valakit a KSH-tól, mert túl sokkal csökkent a GDP és Románia alá alá mentünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.