A spanyol közlekedési miniszter, Óscar Puente a friss hírek szerint azt mondta,  kormánya nevében, „mindent megtesznek” a magyarok megállítása érdekében.

Óscar Puente, a baloldali spanyol kormány közlekedési minisztere egy konferencián beszélt a Hernádi Zsolthoz köthető Magyar Vagon csoport felvásárlási ajánlatáról – írja az iho.hu az Activos spanyol portál híre alapján.

Madrid nem adja a Talgót! A magyar felvásárlási ajánlat mögött az oroszokat sejtik a háttérben

Fotó: Talgo.com

Tavaly évvégén röppent fel a hír, amit a spanyol tőkepiaci közlemény is megerősített, mi szerint egy magyar befektetői csoport felvásárlási ajánlatot fontolgat a Talgo vonatgyárra. Februárban a vg.hu már arról írt, hogy a Dunakeszi Járműjavító Kft. tett ajánlatot a mozdonyokat és gyorsvasúti szerelvényeket gyártó vállalat 100 százalékos tulajdonrészére.

A spanyol kormány elutasító döntésének indoka, hogy attól tartanak, orosz befektetők vagy maga az orosz állam áll az ajánlat mögött - írja a 24.hu

Az iho.hu cikke megjegyzi, hogy a Dunakeszi Járműjavítót is birtokló Magyar Vagonnak korábban valóban voltak orosz kapcsolatai, az ajánlatban is részt vevő Ganz-MaVag International Kft. korábbi neve például Transmashholding Hungary Kft. volt, hiszen az orosz járműgyártó óriás volt az egyik tulajdonosa. Az Oroszország ukrajnai háborúja miatti szankciók következtében azonban az oroszoknak ki kellett szállniuk.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ugyan már! Hogy a magyar maffia szándékai mögött Putyinék állnának?
Azt gondolják ott Spanyolországban, hogy a magyar maffiózók oroszbérenc, hazaáruló mocskok?
Igazuk van!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ugyan már! Hogy a magyar maffia szándékai mögött Putyinék állnának?
Azt gondolják ott Spanyolországban, hogy a magyar maffiózók oroszbérenc, hazaáruló mocskok?
Igazuk van!
Nyírfa
Az Orbán-kormány üzletkörét ki- és el kell utasítani minden európai vállalati formából, vállalkozásból. Ahová beteszik a patájukat, oda a romlottságukat viszik, árulást, csalást, erkölcstelenséget. Orbán már olyan szinten Nyugat-ellenes, hogy azt komolyan kell venni.
csak úgy....
@Nyírfa: csak,hogy alátámasszalak! :)
Orbán: Magyarországon pozitívan tekintenek az erős vezetőkre, a nyugati országokban viszont azt gondolják, hogy csak egy lépésre vannak Hitlertől
444.hu/2024/03/07/orban-magyarorszagon-pozitivan-tekintenek-az-eros-vezetokre-a-nyugati-orszagokban-viszont-azt-gondoljak-hogy-csak-egy-lepesre-vannak-hitlertol
a viki totál megpistult!
Maccska
Az Orbán kormány annak idején megakadályozta hogy a Mol orosz kézbe kerüljön.Nem jött össze Gyurcsányéknak.Pedig az oroszok elég jól lejattolták vele a dolgot.
Maccska
@Maccska: Keller László, a pénzügyi tárca államtitkára az ülésen elmondta, a kormánynak fontos a nemzeti stratégiai vállalatok függetlenségének megőrzése. Aláhúzta, a magyar kormány sem az osztrák, sem az orosz féllel előzetesen nem folytatott semmilyen párbeszédet. Keller László kifejtette, hogy a kormány azt tartja kívánatosnak, hogy pénzügyi befektetők legyenek a Molban tulajdonosok, s ezek jelenléte legyen meghatározó. Ezáltal ugyanis garantálható a cég függetlensége. Hozzátette, hogy az állam a "B" típusú Mol részvényével más cégek tulajdonszerzését a Molban nem tudja megakadályozni, de támogatja a magyar olajtársaság függetlenségét.

Az államtitkár elmondta: a bizottság fideszes elnöke az elmúlt napokban előbb mondott véleményt, mint tájékozódott akkor, amikor megalapozatlanul vádolta a kormányt például azzal, hogy részese az ügyletnek, s az oroszok ügynökeKeller László, a pénzügyi tárca államtitkára az ülésen elmondta, a kormánynak fontos a nemzeti stratégiai vállalatok függetlenségének megőrzése. Aláhúzta, a magyar kormány sem az osztrák, sem az orosz féllel előzetesen nem folytatott semmilyen párbeszédet. Keller László kifejtette, hogy a kormány azt tartja kívánatosnak, hogy pénzügyi befektetők legyenek a Molban tulajdonosok, s ezek jelenléte legyen meghatározó. Ezáltal ugyanis garantálható a cég függetlensége. Hozzátette, hogy az állam a "B" típusú Mol részvényével más cégek tulajdonszerzését a Molban nem tudja megakadályozni, de támogatja a magyar olajtársaság függetlenségét.

Az államtitkár elmondta: a bizottság fideszes elnöke az elmúlt napokban előbb mondott véleményt, mint tájékozódott akkor, amikor megalapozatlanul vádolta a kormányt például azzal, hogy részese az ügyletnek, s az oroszok ügynöke
Maccska
@Maccska: Németh Zsolt a külügyi bizottság fideszes elnöke felvetette, ha az oroszok többségi tulajdont szereznek a Molban, akkor szélsőséges ellátásfüggőségi helyzetbe kerülhet Magyarország. Úgy vélte, mindez befolyásolhatja, megszüntetheti az ország diverzifikált ellátását, s például nem valósul meg a Nabucco projekt, s a horvát cseppfolyós terminállal való összeköttetés sem.
Maccska
A hatalomra kerülő Orbán kormány első dolga volt a MOL visszaszerzése az oroszoktól.
A putyinbarát Gyurcsány hazaárulása nem járt sikerrel.
Nyírfa
@csak úgy...: 12.25

És milyen jól gondolják ott Nyugaton, a világ boldogabbik felén.
simmering73
Helyes. Maffiózóknak semmi keresnivalója ott.
simmering73
@Maccska: Fogadok, hogy ma se vagy hasznos tagja a társadalomnak. Kerülöd a munka világát, mint macska a forró kását.
Béla333
Nem is értik a büdös bunkók, de a rájuk szavazó hülyemagyar maffiahívők sem értik, hogy mi is a baj velük...!!!
Hülyén fognak ezek meghalni...!!!
G.Freeman
@Maccska: Ezek szerint Orbán akkor tudatosan tartja orosz függésben az országot, mivel még mindíg elég nagy ez a kitettségünk. Szeret is erre hivatkozni, amikor kivételezésért kuncsorog a szankciók kidolgozásakor.
namihami
Logikus! Vagy ez is kínai hitelből menne?
A Putyin besurranna a kertek alatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.