Magyarország – Hiába a milliárdokért épült stadionok, konganak a lelátók az élvonalbeli focibajnokságban. Az NB I eddigi fordulóiban ugyanis – az általános nézőszámcsökkenés mellett – a nemrég átadott, vadiúj arénákba sem járnak ki a szurkolók. A Puskás Akadémia meccseinek otthont adó, 3,8 milliárd forintból épült, 3500 fős befogadóképességű Pancho Arénában, vagy a 12,5 milliárdból felhúzott, 20 340 fős debreceni Nagyerdei stadionban eddig az őszi három, illetve négy hazai mérkőzésen összesen nem váltott jegyet annyi ember, ami egy (!) telt házas meccset jelentett volna. A harmadik új létesítményben, a 14,75 milliárdból készült Groupama Arénában (23 700) sem tolonganak a drukkerek, eddig összesen 24. 862-en tekintették meg az FTC hazai meccseit.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
a hibbantat ez nem érdekli egyre csak építi a stadionokat
közben 1700 milliárdos megszorítást rak a nyakunkba !
Ideje lenne elzavarni a jó francba !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
a hibbantat ez nem érdekli egyre csak építi a stadionokat
közben 1700 milliárdos megszorítást rak a nyakunkba !
Ideje lenne elzavarni a jó francba !
volvós
@nyanya001: A fran CBA !!!

Mért pont a nézö hiányzik, amikor egy
meccsen nincs focista a pályán ???
Toby
Tudtuk, hogy Chilében sem a focihoz kellettek a stadionok !
m.macskosz
@Horizont: Na, én sem vagyok szadista, de lennének jelöltjeim,
hogy benépesítsék a stadionokat... a lelátón meg néznénk, amint
a delikvensek kalákában vetnék a vályogot, építenének maguknak
kalyibát, főznék a csirke far-hát nélküli levest...
Boszi27
Valamit tenni kellene eme nemzetietlen, már-már hazaáruló lakossági hozzáállás ellen!Pl NBI-es meccs jegy árának kétszeresével csökkenteni a nettó fizetését, nyugdíját, ösztöndíját, munkanélküli segélyét annak, aki negyedévente nem tudja igazolni, hogy legalább 1 alkalommal járt stadionban. CÖFösöknek, állami alkalmazottaknak, fidesztag-könyveseknek legyen KÖTELEZŐ!!!
m.macskosz
@Horizont: Én ugyan nagyon utálom őket, de az ilyen Pinochet-félék szintjére lemenni
soha nem tudnék.
perfekt
Idefigyeljenek Emberek!egy stadion építésekor--aki a létesítmény építésében funkciót tölt be, mind meggazdagodik.Ki bumlizták,a labdarúgó EB--színhelyéül Budapestet..Hölgyek -Urak,az ujjá építendő Puskás Stadion-- sorsolás előtti költségvetését, már most milliárdokkal megemelték--holott még egy kavicsot nem tettek odébb.És azt gondolom--mire elkészül-- az arany árától is drágább lesz.lesz,s mivel nem nagyon szégyenlősek--jut majd bőven-a zsebeknek is.
KERKA
@Boszi27: MInden magyar lakos a tudása 1% val segítse meg a magyar futballt!
human
Úgysem a telt ház volt a cél, hanem a haver építőcégeinek feltőkésítése és mesterségesen a növekvő gazdaság látszatának keltése.
Boszi27
@perfekt: Oké, de akkor az utakat is elkezdhetnék felújítani ugyanezen elven, mert már a stadionokból minden városra jut !
Pálinkafőző Rézüst
@human: pontosabban a stromanokat felhasználva, az orrbáni vagyon növelése.
human
@Pálinkafőző Rézüst: És ezt már úgy kommunikálják, hogy Magyarország érdekében egy gazdag elit réteget hoznak létre, akik vállukon viszik majd az országot. Na persze.
Toby
@KERKA: Segítse meg az a magyar "futballt" aki ezért havi millákat tesz zsebre, mert " az a baj, hogy a labda gömbölyű és akárhogyan megrúgom, az mindig másfelé repül!"
Nil
Jók lesznek lágernek a renitenskedőknek
Nil
Ennyi pénzből meg lehetne oldani hogy a vidéken élő gyerekek biztonságosan eljussanak az iskolába- de az nem fontos.
gyk:iskolabusz hálózatra gondolok
KERKA
@Toby: Sajnos ez a mondat így nem olyan poénos, mint képpel együtt volt :(((
Equilibrium
Használt áruk piacát lehetne működtetni az üres stadionokban...
csip-csop
majd a miszter pinki ès a Szijjàrtò fog focizni, mert a a kèt hulye maradt csak a pàlyàn.
Fradigege
A családok a nyomorék magyar foci, a lúzerebbnél falábúbb focisták miatt nem járnak meccsre. De azok a sz@rosok odafent rákenik az ultrákra. Terelgetik, maszatolják a tehetségtelenségüket és fedezik a léhűtő, ingyenélő állásukat. Az igénytelen, hiteltelen zselézett hajú ribancok taszítják végleg a békasegge alá a magyar focit. Elbulizgat, elvegetál 25 évig a pályán, majd kiöregszik, nem ért semmihez, mi lesz belőle? Edző! aztabüdösmindenit! Várható volt, hogy kongani fognak az ürességtől.
Fradigege
A békemenetes statiszta birkákat pedig nem lehet minden meccsre kirángatni. Elképesztőőőőőő
Szimba
Nem azért épültek a stadionok, hogy nézők legyenek, hanem mert csak. Mert ez orbán gyerekkori álma - és mai lázálma - és most tudta megvalósítani. Meg azért is, mert a nemzetnek kellett mint egy falat kenyér. Semmi más, de ez nagyon.
Kamcsatka
@Toby: A szarajevói "stadion hasznosítást" se hagyjuk ki a sorból. Szeretném megjegyezni, hogy a chilei és a bosnyák válogatott is kinnt volt a VB-n és nem égették magukat. A bosnyákok kifejezetten többet érdemeltek volna.
Dr. Felipe
Na de a zsebek meg tele, egyeseknek, és ez volt a lényeg.
perfekt
@Boszi27: 19:06 ra.A világon sehol ilyen árakkal autóutakat nem készítenek--és két év (még jó,ha)múlva mehetek a Servicébe--mert még az anyagot is kilopják:és a széket, ha felállok:))
Boszi27
@perfekt: Nem lájkolom, mert nem tetszik, hogy igazad van.Nálunk minden drága, de legalább rossz.
nemjoezigy
Emlékezzünk azzal indokolták a stadionokat, hogy 1. kell az ifjúság, lakosság egészséges életmódjához, de tudható volt, hogy egy stadionba nem lehet csak úgy bemenni sportolni. Még egy sz@ros tornaterembe, iskola udvarra sem!
2. kell a lakosság (családok) szabadidejének eltöltéséhez - meccsekre járni:-)

és még egy: mennyibe kerülnek ezek fenntartásilag? Ft/hó?
amikor a szocik uralkodása idejében épített tornatermeket sem (voltak) képesek fenntartani! (azokat is gyűlölöm, mert milliárdos szocialisták szegény nép fölött, nekem ugyanolyan antagonisztikus mint a mostani milliárdos keresztények a 4 millió szegény fölött, tehát oly mindegy melyik a vezetőnk)
soljanka
"Csütörtökön bemutatták az új diósgyőri stadion látványterveit. A résztvevők szerint 6,5 milliárd forintból Kelet-Közép-Európa legnagyobb sportkomplexuma épül Miskolcon."

Diósgyőr, Miskolc... Gazdag iparvidék, tele jól kereső prolival, akik majd a hatalmas keresetük nagy részét családi focibérletre, a meccseken pedig szotyira meg sörre költik :)

Imádom ezt a dúsgazdag országot!
Desischado
Ha foci, akkor Tsubasára, Hyugára és Wakabayashira szavazok! És bevallom, ezerrel kárörvendek, mert ezt előre lehetett tudni, hogy felsül a csuti more a stadionokkal, mert nem lesznek megtöltve nézőkkel! De a zsebek megtöltése volt a cél, no meg orbán hagymázos képzeletének a megvalósítása! Arról nem is beszélve, hogy a családoknak ennivalóra sem nagyon telik, nemhogy stadion belépőre! Ezt elbaxták, de nagyon!
csip-csop
@aremy: majd a miszter pinki lesz, mert o mindig kitudja magàt vèdeni a sz@bòl.
coyote3
Hívjanak közpénzen lengyeleket, mint a birkamenetre. ...
mate03
@Boszi27: Leszarom a Magyar focit ,stadionostól,Orbánostól,és még sorolhatnám,de már hányingerem van!
Hellcat
Szakértő kormány tudja hova kell tenni a pénzt...tökéletes befektetéseket csinálnak mint láthatjuk...kíváncsian várom a fideszes agyhalott fanok véleményét.
Boszi27
@mate03: Én nem akartam ilyen sarkítottan fogalmazni, ám én is kb így vagyok ezzel. Legyen a foci tömegsport, én nem bánom, de méregdrága építményeket létrehozni sorra kerül amibe kerül, mániából, azt nem tudom támogatni. Esetleg a meglévőeket felújítani, pont elég lenne. Hobbifocistáknak, pedig jó a szabad ég alatt egy bekerített füves terület is. Ne akarjunk logikát keresni az ország költségvetésében, mert sztem nincs. Az igazság "perfekt" tegnap, 18:48 órai hsz-ban van
Naki
@perfekt: Persze, hogy jut hisz arra megy ki az egész...bakker!!!
Vadlaci
Amikor meccs - vagy miafene - van, miért nem vonul oda a békemenet Bayerestül, Csizmadiástúl. lengyelestül ?
Pálinkafőző Rézüst
Hol van innen az enthernyó eftáss? valami vélemény tőle???
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Biztos elmentek a fanok a stadionba! Egyébként pussz, mert mindig megnevettetsz, és a véleményeid is helytállóak! Főleg az "eftáss" tetszik nagyon! (nevet) Mindig várom a te kommentjeid is! Azért a hernyókat még se sértsd meg kérlek, - bár király ez a név, majd behaltam rajta, - mert azok szorgalmasan dolgoznak!
bretagne
Legalább nem rongálják meg. Stadionok országa vagyunk, hurrrrrrááááá!
Vasárnapiiskolás
@Desischado: A hernyó ne dolgozik,csak zabál..:)
sírásó
szotyolaköpködő orbán viktor elvtársnak tökéletesen igaza van! igen nagy szükség van a stadionokra!
a lelátók eltakarják az utca embere elöl azt a szemetet, buszsoför nem megy ijedtében vagy bánatában a falnak, attól amit itthon focinak neveznek, és amiért millós fizetéseket osztogatnak a semmiért, mert különben, ha látnák agyvérzést kapnának!
látom kezd kialakulni egy kreativ ötletbörze a stadionok alternativ hasznosítását illetően!
Dr. Felipe
A debreceni ultrák szerint is már nyakig ér a szar a magyar fociban, ők sem járnak meccsre. Gondolom erre azért nem számított a csuti gnóm hogy a kemény mag is okádik ettől az erőltetett stadionépítéstől.
Arról már nem is beszélve hogy rengeteg pénzt emészt fel a karbantartás az ilyen új stadionokban. Ha elfogy a pénz (mert nincs az a pénz ami el ne fogyna) akkor ezek a stadionok menthetetlenül belesüllyednek a magyar focinak nevezett fostengerbe.
szandokan
@Desischado: Na meg rámásznak mindenkire, ezt se felejtsd el:-)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Nem tudsz értelmes ember módjára megszólalni? Nem tanították meg rá kiskorodban?
Véleményt akarsz? Ez elég nyilvánvaló volt, hiszen az emberek nem azért mennek ki egy meccsre, mert szép a stadion, hanem mert jó meccset akarnak látni. Mivel ez nem jellemző nálunk, ezért néző sincs. A gond majd ezeknek a stadionoknak a fenntartásával lesz, nem piskóta összegekről lesz szó. Az elején még támogattam a stadionok építését, de már kezd kicsit sok lenni belőlük, foci, nézőközönség meg nincs. A végén még a büfés néni is be fog majd zárni. Rengeteg pénzt fog felemészteni ennek a sok létesítménynek a fenntartása, ki kellene adni bérbe őket jó pénzért, különben bukta.
Desischado
@szandokan: Rézüstöt ne bántsd, nagyon is értelmesen, és viccesen ír! De most elájultam, tényleg te vagy az??? Bírálsz végre valamit, ez kész, KO! Rajta, csak így tovább!
Amúgy komolyra véve, Rézüstöt kivéve végre egyetértünk valamiben, ez tényleg így van, ahogy leírtad. Na látod, tudnál te, ha akarnál! Figyelj még egy kicsit, hátha más visszásság is szembetűnik majd! Van sajnos, bőven!
Yoda69
Toltsek meg COF-osokkel, orbant imado nyugdijasokkal es fideSSre szavazo ciganyokkal. Aztan maris lesznek telthazak.
Yoda69
@szandokan: Csatlakozom @Desischado: -hoz. Hosszu honapok utan ez volt az elso ertelmes roffeneted.:)
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: ma, 00:28-ra: de, képzeld, megtanítottak. :) Ahogy arra is, hogy mindenkit a maga érdeme szerint kell kezelni. Ahogy egy hajléktalan is lehet EMBER, úgy egy dipós is lehet GAZEMBER, és fordítva.
Amúgy rettentően elszörnyülködve azt tapasztaltam magamon, hogy egyet kell értenem nemesveretű irodalmi munkásságoddal.
Csak van egy bolhafasznyi problem: kik lesznek azok a hülyék, akik ki fogják bérelni a stadionokat?? Mert 1-2-3 akármilyen koncert nem elég az éves fenntartási költségekhez! A foci ugye meg hát tudjuk, hogy mennyit hoz a konyhára. Gyak. semmit. Szóval ez a bérbeadás (is) már eleve buktavári.
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: jah, lemaradt: mi újság a kutyakajálóknál?
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Nem azt mondtam, hogy a bérbeadás sokat hozna a konyhára, csak más alternatíva hirtelen nem jutott az eszembe. Igen, egy hajléktalan is lehet ember. Mindenesetre ma beszélgettem egy közmunkás brigáddal, akik járdát újítottak fel a környéken, és egészen normálisan lehetett beszélgetni velük, csak éppen mind sörös dobozzal a kezében imitálta a munkát, a betonból kihagyták a vasat, és a cigi csikkeket oda dobták ahova sikerült. Ezeken még volna mit fejleszteniük, és akkor egész normális emberek lehetnének ők is. Milyen kutyakajálókról beszélsz?
pbalage
@szandokan: napi 2400 forintért szerintem lehet én is kifelejteném még a betont is a betonból. :)
Amúgy mit mondtak? Jó betonozni? Mi volt a beszélgetés érdemi része?
Vagy csak afféle hétköznapi diskurzus volt?
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: na ne izéjjé má...:)) A kínai eftássaidnál mi a pálya?
szandokan
@pbalage: Már ne is haragudj, de arról nem a járókelők tehetnek, akiknél végre megcsinálják a járdát, hogy a közmunkás mennyit kap. Ha bemész egy üzletbe, és kérsz egy kiló Pick szalámit, te azt természetesnek vennéd, ha nagy undorral hozzád vágnák szinte, mert te megteheted?
pbalage
@szandokan: szerintem te valamelyik másik bolygón élsz.
Egy szakember (magyar) bére úgy 2000 Ft/négyzetméter körül van járdabetonozáskor, rájön a simítás, meg a tököm tudja micsoda, nem vagyok kőműves, de van róla fogalmam.
Szóval ha épp csak odatol egy nap egy játszótéri dömperre való betont, már meg is van a teljesítménybére egy egész napra.
A boltokban pedig nem közmunkások dolgoznak egyelőre, de ha ott is azok lennének, simán természetesnek vehetnéd te is, hogy odab@sszák a szalámidat, mint ahogy a 'cocializmusban' volt.
A 'kit érdekel' kategória tök menő mostanában, mióta a fidesz van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.