Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, Józsefváros polgármesterét választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének. A pénteki küldöttgyűlésen Kocsisnak két tartózkodás mellett szavaztak bizalmat. A korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes – a Vas Megyei Szövetség elnöke – nem került fel a jelöltlistára, mert nem kapott elegendő támogatást.

Vetési Iván, aki 2011 júniusa óta irányította a szövetséget, családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért, és Kocsis Mátét ajánlotta új elnöknek.

Kocsis Máté a kézilabdaszövetség új elnöke

A jogász végzettségű Kocsis Máté a Ferencváros alelnöke, és az FTC női kézilabda-szakosztályának elnökségi tagja. Székfoglalójában jelezte, hogy a leköszönő elnökség jó munkát végzett, de még van mit tenni a megyéknél, a ligáknál, a válogatottaknál, az utánpótlás, valamint a nemzetközi kapcsolatok és a marketing "erejének" növelése terén.

"Nagyszerű jövő előtt áll a kézilabda, és az ország egyik legnépszerűbb sportjának szolgálói lehetünk" – tette hozzá a 34 éves Kocsis.

Az új elnök a világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni csapatával, azaz az elnökséggel. Csarnokokat kívánnak építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

A Kocsis által javasolt alelnököket, Pálinger Katalint és Marosi Lászlót, két korábbi kiváló játékost egyhangúlag választották meg. A további elnökségi tagok is az új elnök jelöltjei voltak, nevezetesen Radulovics Bojana, Oláh Sándor, Bardóczy Gábor, Tállay András, Győrfi János, valamint Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. A tiszteletbeli elnök Mocsai Lajos "sikerkapitány", a Testnevelési Egyetem rektora lett.

Az elnökségben a női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger és Radulovics olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnek a jövőben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi területe lesz. Oláh az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy a TAO-pénzekért, Győrfi a sporttudományért és az innovációért, Tállay a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felel.

A küldöttek egyhangúlag elfogadták a 2014-es szakmai és pénzügyi beszámolókat, valamint a 2015-ös költségvetést. Elhangzott, hogy az MKSZ-nek tavaly több mint 3 milliárd forint bevétele volt, és pozitív szaldóval zárta a pénzügyi évet. Vetési Iván leköszönő elnök hangsúlyozta, a 2011-ben megkezdett munka hatására sikerült megteremteni az anyagi stabilitást, átlátható és hatékony a szövetség munkája, a szakmai munka színvonalas, míg "az eredményesség terén is van mire büszkének lenni". Hozzátette: reméli, hogy a négy éve indult fejlődési szakasz folytatódni fog.

Az eseményen adták át a Török Bódog Életműdíjat, amelyet Laurencz László kapott.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A kis g...ci!!! Tornából meg fel volt mentve!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A kis g...ci!!! Tornából meg fel volt mentve!!!
Anna Mária
@dr. prédikátor: Az lényegtelen.
A lényeg az, hogy a sportolók csak akkor kapnak pénzt, ha engedik befurakodni maguk közé a fideszt.
Ilyen a világon nem létezik! Ez már fáj!
Senara
Kocsis kiválasztott bejelentette ,hogy indul, csodák-csodája megnyerte . A cikkből nem derült ki hányan voltak a jelölt listán ,ha Farkas Ágnes már nem fért rá .
Anna Mária
@Senara: Pici volt az a papírdarabka... :)
adrenalink
@Senara: "Farkas Ágnes már nem fért rá" Biztosra mentek...! A másik meg, hogy kik szavaztak? Lásd Hegedűs Csaba vs. rezsidisznó...
Senara
@adrenalink: @Anna Mária: Állítólag Farkas Ágnes nem tudott szerezni kelölszámú ajánlót :-( Ezért nem került a listára :-(
adrenalink
@Senara: Jelen elb@szott állapotunkban egy fityiszessel szemben lett volna remény akárcsak a listára kerüléshez kellő számú ajánlás összegyűjtésére? A kérdés költői:(
tarhonya
gondolom a szakmai háttér ? a játékosi mult , a játék szeretete és nem valami aljas politikai meggondolás miatt kapta ezt a bujtatott kifizető poziciót a Matyi gyerek? mert hogy labdét se látott még az hótziher !!!
brutus
@Senara: Ugy mint a "rezsibiztos" Szilard baratunk !!
grillsajt
majd jön az m4 és áramolhat a közpénz a kis zsebekbe.
Toby
Na végre, most aztán lehet drog-hugyoztatni !
Kézisek ! Csak a szájába szereti a kis perverz !
Fradigege
Bravóóóóó! Brávóóóóóó! Éljen!!! Rettenetesen izgultam. Féltem, hogy nem jut fel a csúcsra és így eggyel kevessebb marad neki. Ő egy nagyon sok oldalú, életerős fiatal ember. Minden poszton bevethető. Beküldeném a Fukusimai atomerőmű leolvadt blokkjába, hogy hozza már ki azt a sugárzástól megrongálódott kurva drága robotot. Mindenhez ért.
zöldszem
A hierarchia minden alkalmazottja addig emelkedik a ranglétrán, míg olyan munkakörbe nem kerül,amelyre alkalmatlan!
redd
Csak nézz rá a miépes köcsögre...
Rábíznád a gyerekedet?
nem?
Márpedig, amikor a fideszre szavaztál, rá is bíztad.

"Aki szelet vet, vihart arat."
Ha a fidesz így folytatja, nem lesz olyan a földön, hogy Magyarország!

orbán egy nemzetgyilkos!!!
vonotok
Megint a pénz jutott hatalomra, és nem a szakmaiság. SZÉGYEN !!!
-gin
@zöldszem: És vannak, akiknek ez már elsőre sikerül.
Souky Sanjay
Itt van egyik baj ezekkel a hatalmon lévő emberekkel.sem önkritikájuk,sem önmegtartóztatásuk sincsen.Ezért válnak gátlástalanná,embertelenné,lelkiismeretlenné,egytől-egyig.De,már nagyon közel van a végzetük,amit persze egyáltalán nem érzékelnek.
volvós
Egy újabb fideszes csókos, aki ugyan semmihez sem ért a
" nyelvmunkán " kívül !!! De ezek kellenek ???
gibgab
Seggnyaló senkik gyülekezete. Saját sporttársuk mellett nem állnak ki. Milyen emberek ezek? Mivé lesz Magyarország? Hát nem szégyelljük?
Senara
Társasági adóból pár év alatt 50milliárdot kap a szövetség ! Pénztár kulcsát nem adják oda senki másnak !!! A szavazás egyenesen undorító volt .Demokratikus választást látszatát is kerülték .
vitriol
@zöldszem: az alkalmatlanság nem kizáró ok, - sőt!
zöldszem
@-gin: Igen van, elég, ha jó hosszú a nyelve.
vitriol
@Souky Sanjay: de bizony ők is érzik a véget, pont ezért van akkora kapkodás, hogy még az utolsó filléreket is meg tudják kaparintani, s a leghülyébb tagjukat is be tudják betonozni egy zsíros állásba.
zöldszem
@vitriol: Csak olyan aki alkalmatlan, ha alkalmas le kellene agyilag épülni, ha ez nem megy, mert van gerinc, akkor ugrott a meló.
zöldszem
De,hogy milyen értelem sugárzik ennek a kis taknyosnak az arcáról! Jó kép!
Dr. Felipe
Szégyen és gyalázat. Ez várható volt ahogy korábban Hegedűs Csabával is elbántak.

Na a kézilabdát sem nézem míg ez a kretén az elnök.
troppauerhumer
Ez a tény is mutatja, hogy bármilyen szemétség kötődik a kormánypárthoz, az emberek vagy félelemből, vagy vakhitből képesek egy ilyen senkit választani egy olyan helyett akinek az élete volt ez a sport
Én már nem is Kocsist, hanem azt a sok szemét senkiházit ítélem el, akik megszavazták, és Farkas Ágit annyira nem értékelték, hogy a listára felkerüljön. Ennyit ér számukra egy ember, aki a szívét odarakta a kézilabdáért?
Desischado
Gratula, a kézisek örülhetnek eme "szaktekintélynek"! Mi lesz még itt? Még mindig van lejjebb?
Bedécs LÁszló
Van még amit a zsidesz nem kaparintott meg???Ha megtehetnék ,még a Pápát is ők választanák.Természetesen zsideszes lenne az is.Ilyenkor jut eszembe Hofi Géza.Mi a külömbség O.V.,és az Isten között???Isten nem akar O.V. lenni!!!
zöldszem
@Desischado: 1 tegnap, 23:03
Mi lesz, mi lesz, "szaktekintély" az lesz.Valamint, egy lesüllyesztett sportág. Mi lett eddig azzal, ahová a lábát Fideszes "szaktekintély" betette?
Bercifiu
Szégyen! Ha volna bőr a pofáján el sem vállalja.
Ez olyan, mintha egy kovács mester beállna derékprotézist építeni.
Na de gondoljuknk 2018 utánra is, minden prominens helyen Fityes faszi a góré, nem véletlen az Önkormányzati választásnál az 5 év.
Desischado
@zöldszem: Mi lett? Káosz, összeomlás, tönkremenés. Amihez ezek hozzányúlnak, az minden tönkremegy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.