Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartották számon. Eddig mindenki azt hitte, hogy az olcsó krumplileves volt a kedvenc étele. Volt szakácsa azonban elárulta titkát. Kádár igazi kedvence a stíriai metélt volt.
Michels Antal, azaz Tóni atya a Népszavának adott interjút. A beszélgetés során kiderült, hogy a pap eredeti szakmája szakács, korábban a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Atrium Hyattben is dolgozott.
A lapnak azt mondta:
Az eredeti szakmám szakács, dolgoztam a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, voltam felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főztem Margaret Thatchernek, Olof Palmének és Kádár Jánosnak is.
"A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" – szólt a mondás
Az atya a lapnak elárulta azt is:
Az biztos, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartottuk számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre.
És hogy mi is az a stíriai metélt? Itt egy recept hozzá.
17 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás