Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartották számon. Eddig mindenki azt hitte, hogy az olcsó krumplileves volt a kedvenc étele. Volt szakácsa azonban elárulta titkát. Kádár igazi kedvence a stíriai metélt volt.

Michels Antal, azaz Tóni atya a Népszavának adott interjút. A beszélgetés során kiderült, hogy a pap eredeti szakmája szakács, korábban a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Atrium Hyattben is dolgozott.

A lapnak azt mondta:

Az eredeti szakmám szakács, dolgoztam a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, voltam felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főztem Margaret Thatchernek, Olof Palmének és Kádár Jánosnak is.

"A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!" – szólt a mondás

Az atya a lapnak elárulta azt is:

Az biztos, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartottuk számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre.

És hogy mi is az a stíriai metélt? Itt egy recept hozzá.

Forrás: Népszava, Blikk

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kádár nem azt mondta, hogy a krumpli leves a kedvence, csak annyit mondott, hogy a krumpli leves az legyen krumpli leves.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@ila51: Annyi a különbség, hogy rendes metélt tésztát főzők ki és a tojás fehérjét felverem a sárgáját a túrót tejfölt cukorral kikeverem hozzáadom a kifőtt tésztához és a végén lazán belekeverem a felvert tojás habot. Kikent tepsibe és a sütőbe teszem.
ila51
@1magyar: 21:25...igaz , Apámnak 1 háza , 5 hobbija , 0 autója volt , boldogok voltunk , igaz nem volt más vagyonunk itt ott bújtatva.
Eladott Ország
@Gyuri Géderről: Én nem is írtam megfagyásról. Egyébként nyugdíjas vagyok, úgyhogy két fingom van róla. Orbán elvtársról meg már írtam, nézd meg a "profilom" ikont. Elvtársi üdvözlettel.
emerencia
@ila51: Apukám 53 éves lett, én pedig 18 mire beköltözhettünk egy hitelre vett hatvannégy négyzetméteres saját tulajdonú lakásba de neki volt egy kismotorja és szinte mindent meg tudott csinálni házilag. Szolgálati bérlakásokban nőttünk fel a tesómmal. Abban a világban mi hivatalosan gazdagabbnak voltunk tekintve mint azok akiknek autója, földtulajdona, gyönyörű háza volt. Már a hetvenes években sem lehetett megállapítani igazságosan, hogy ki a rászoruló. Nekem pl. a gimiben nem járt ebéd, a gazdag falusi gyerekeknek pedig igen mert a szüleik valós jövedelme nem jelent meg a fizetési igazolásukon. Egy rendes tanárnőnek köszönhettem, hogy egy olyan "rászoruló" helyett kajálhassak aki nem volt hajlandó megenni ezt a"trutyit" mert otthonról sokkal finomabb kaját és bőséges zsebpénzt kapott. Nem véletlen, hogy én a feltétel nélküli alapjövedelem híve vagyok, hiszen már gyerekként azt tapasztaltam, hogy gyakorta lehetetlenség megállapítani, hogy ki a rászoruló.
Gyuri Géderről
@emerencia: A nagyobb odafigyeléssel teljes mértékbe egyetértek, főleg akkor, ha nem csak mondják, hanem gyakorolják is. De vallom, hogy ez nem mentesítheti egyik kormányzatot sem a felelősség alól. Az Ő kötelességük, minden rászoruló állampolgár megsegítése, illetve olyan ország megteremtése ahol nincsenek önhibájukon kívül rászorulók.
emerencia
@Gyuri Géderről: 10:42 Nagyon-nagyon, teljes szívemből egyetértek veled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél