Lezárult a Kerékpárosklub által 4 év szünet után újraindított Bringázz a Munkába! kampány, ami a biciklis munkába járást népszerűsítette. A játékban majdnem 6000 ember majdnem 600000 kilométert tekert, ami megfelel 2877 db Balaton-körnek, 1.5 Föld-Hold távolságnak, az Egyenlítő 15-szörös körbetekerésének, 85000000 forint megspórolásának és 42000 szelet pizza ledolgozásának. Ők egy 4 millió Ft összértékű nyereményjátékban vehettek részt.

Révész Máriusz: "Abszurd, hogy a kerékpáros munkába járást nem lehet támogatni"

A kampányzáró eseményen a Prezi, a British Telecommunications, Révész Máriusz kormánybiztos, a Kerékpárosklub, a Kicsicake cukrászda, a Női Váz és a V-Bringa biciklis cégek képviselői beszélgettek arról, mi kéne még a kerékpáros munkába járás fejlesztéséhez.

A Kolovratnik Krisztián színész, műsorvezető által vezetett beszélgetésen kiderült, hogy a kerékpározás támogatásának alapvető tényezői a munkahelyi kerékpártárolás (több helyen szerviz) biztosítása, és több cégnél cégautó helyett céges biciklivel, vagy közbringabérlettel segítik a munkába bringázást. Az utak fejlesztése mellett szükség lenne pénzügyi ösztönzőkre (pl. kilométerpénz az autózás vagy a tömegközlekedési támogatás mintájára).

Ebben Révész Máriusz is egyetértett, aki abszurdnak nevezte, hogy jelenleg ez még nem elérhető. A kormánybiztos a fejlesztési források hibás felhasználásaira is mondott példákat, hozzátéve hogyan toldotta meg a kormány a budapesti kerékpárút-fejlesztésre szánt pénzeket, miután "kínosan" a városhatárnál véget ért volna az Eurovelo tervezése.

Bringázz a munkába kampány honlapja

Facebook

Instagram

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Szerintem meg az az abszurd hogy bringázási kormánybiztos van! Ahhoz, hogy a "bringázást" ilyen szinten lehessen tömegközlekedés és autózás helyett igénybe venni legalább feleannyira jó bicikliutak szükségeltetnének országosan mint mondjuk Dániában vagy Hollandiában. Ez a feltétel nem adott, úgyhogy itt szimplán arról van szó hogy kellett egy kormánybiztosi állás Révész Máriusznak (is).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
@papa.49: igen, és családostól tesz nagy túrákat. gondolom ez a legtöbb, amire képes. tud biciklizni, ezért lett álomtitkár. annyi esze sincs, hogy önállóan lopni tudjon.
JAJMÁR
Gondolom, azért ért volna véget "kínosan a város határánál" a kerékpárút, mert addig pályáztak rá! Szerencsére az eu-nak köszönhetően, elég szépen szaporodnak a bicikliutak az országban. Az ogy.képviselőknek mindenképpen meg kellene szavazni a lakhatási támogatás, a szolgálati autó és kilométerpénz mellé még a kerékpár km hozzájárulást is, no meg a gyalog kakukk... izé km- pénzt is :)

De komolyan, támogatom a biciklizést, csak valami hangjelzés - csengő, vagy duda - alkalmazását kötelezővé tenném. A minap elsuhant mellettem egy biciklis, a foga között sziszegett valami nem szépet, mert véletlen éppen léptem egyet oldalra... no, a gyalogosnak ilyet tenni kockázatos. Budapesten. A gyalogjárdán.
Qqberci
Számoljunk:
6000 fő, 600000 km = 100 km / fő. Nem sok
4 000 000 Ft összdíj 6000 főre = kb 660 Ft-os átlag
Legyünk ezért büszkék Hantáriusz Máriuszra?...
papa.49
@JAJMÁR: Amikor az egy számjegyes főúton teker a bringás, és rápöccinted a dudát egyből anyázik, és legtöbbször befelé kezd kacsázni !!!
Volt egy ilyen esetem, anyázott én meg megálltam kiszálltam és láss csodát megfordult ott helyben és eltekert visszafelé !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok