Lezárult a Kerékpárosklub által 4 év szünet után újraindított Bringázz a Munkába! kampány, ami a biciklis munkába járást népszerűsítette. A játékban majdnem 6000 ember majdnem 600000 kilométert tekert, ami megfelel 2877 db Balaton-körnek, 1.5 Föld-Hold távolságnak, az Egyenlítő 15-szörös körbetekerésének, 85000000 forint megspórolásának és 42000 szelet pizza ledolgozásának. Ők egy 4 millió Ft összértékű nyereményjátékban vehettek részt.

Révész Máriusz: "Abszurd, hogy a kerékpáros munkába járást nem lehet támogatni"

A kampányzáró eseményen a Prezi, a British Telecommunications, Révész Máriusz kormánybiztos, a Kerékpárosklub, a Kicsicake cukrászda, a Női Váz és a V-Bringa biciklis cégek képviselői beszélgettek arról, mi kéne még a kerékpáros munkába járás fejlesztéséhez.

A Kolovratnik Krisztián színész, műsorvezető által vezetett beszélgetésen kiderült, hogy a kerékpározás támogatásának alapvető tényezői a munkahelyi kerékpártárolás (több helyen szerviz) biztosítása, és több cégnél cégautó helyett céges biciklivel, vagy közbringabérlettel segítik a munkába bringázást. Az utak fejlesztése mellett szükség lenne pénzügyi ösztönzőkre (pl. kilométerpénz az autózás vagy a tömegközlekedési támogatás mintájára).

Ebben Révész Máriusz is egyetértett, aki abszurdnak nevezte, hogy jelenleg ez még nem elérhető. A kormánybiztos a fejlesztési források hibás felhasználásaira is mondott példákat, hozzátéve hogyan toldotta meg a kormány a budapesti kerékpárút-fejlesztésre szánt pénzeket, miután "kínosan" a városhatárnál véget ért volna az Eurovelo tervezése.

Bringázz a munkába kampány honlapja

Facebook

Instagram

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Szerintem meg az az abszurd hogy bringázási kormánybiztos van! Ahhoz, hogy a "bringázást" ilyen szinten lehessen tömegközlekedés és autózás helyett igénybe venni legalább feleannyira jó bicikliutak szükségeltetnének országosan mint mondjuk Dániában vagy Hollandiában. Ez a feltétel nem adott, úgyhogy itt szimplán arról van szó hogy kellett egy kormánybiztosi állás Révész Máriusznak (is).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Szerintem meg az az abszurd hogy bringázási kormánybiztos van! Ahhoz, hogy a "bringázást" ilyen szinten lehessen tömegközlekedés és autózás helyett igénybe venni legalább feleannyira jó bicikliutak szükségeltetnének országosan mint mondjuk Dániában vagy Hollandiában. Ez a feltétel nem adott, úgyhogy itt szimplán arról van szó hogy kellett egy kormánybiztosi állás Révész Máriusznak (is).
1magyar
Majd ha már elfogy a levegőjük az autósoknak ill. a többi embernek majd rájönnek, hogy inkább abrigázást kellett volna támogatni.
Amikor gazdag valaki el sem tudja és nem is próbálja elképzelni a szegények helyzetét. Jó levegőt már nem is lehet venni a légszennyezés miatt.
papa.49
@Commenter: A semmiért jókora fizetés a Márciusznak , hol van a ,,turbánja,, verje már valaki fejbe a tökfejet ))))))))))))))))))))))
kokopelli
@papa.49: meg kell kérdezni a németeket,mert ott 5 Erocent a km-kénti bringás
támogatás a Melóba! Min. 10 éve,és az "biztos" nélkül,aki Hunniában biztos egy
hülye! ;-)
verőce21
Révész Mártírusz újabb szenvedése. Legalább kerékpárutakról lenne egy terve, vagy koncepciója, a fővárosban, az is több lenne a semminél.
1magyar
@verőce21: Ha a kormány hozzállása 0 akkor egy fecske nem csinál nyarat.
egyvandor
Nem tudtad hogy a mártíriusz szerepet az alkotmányos költség jövőjéért kellet bevállalnod?
egyember
Az még abszurdabb, hogy a gyalogost sem támogatják.
Grafix69
Jaj baszki a SZUPERMARIUSZ , hát eldobtad az agyadat ? Nem-e , kerékpározási miniszter , baszki ,hát érted te ezt ? Miért nem tudtátok fejbe dobni a kocka kővel rendesebben , rohadt szarul sikerült .
papa.49
@Grafix69: Senki nem bántotta akkor se, az ominózus este volt egy kis kötés a búráján ami másnapra méretes turbán lett !!!
kereső
Van még valami ,aminek nincs kormánybiztosa,államtitkára,megbizottja, vagy akármilyen tótumfaktumja jó pénzért? Máriuszunk is jó kis fizetést kap a 2006-os alakitásáért.
verőce21
@1magyar: (19:09) Tévedsz! A kormány minden életképes ötletet támogat, ami jól elő van készítve. Erre a célra is rengeteg uniós pénzt lehetne felvenni, elkölteni, visszaosztani! Az egész országot bele lehetne vonni. Vetekszik a projekt mérete a stadionépítések volumenével!
Ráadásul a németek, belgák, hollandok, luxemburgiak is rendkívül erősen és egyetértőleg támogatnák. Csak egy agilis, fantáziadús és menedzserszemléletű vezetőt kellene az élére állítani.
Kerékpárutak, gyalogos forgalom, babakocsis közlekedők, akadálymentesítés rámpák, le-, felhajtók, stb. Kerékpáros kölcsönzők, leadók, bérleti helyek, tárolók, munkahelyi zuhanyozók, átöltözők, konténeres öltözőhelyek, földalatti parkolóházak... Olyan széles tárháza a fejlesztéseknek, hogy felsorolni sem lehet, és mindezt országos hálózatban.
karma1
Ez az idiota meg el? Mert hal'Istennek nem nagyon hallani rola...
Megis, mivel kene tamogatni a biciklistakat? Venni nekik macskaszemet? Sisakot? Kilometerpenzt fizetni? Vagy Vivien vizet adni nekik ingyen, a gazbuvar vallalkozasat felviragoztatni? Vajon mi a turot kepzel meg ez az idiota?
karma1
Mert a milliardos koltseggel epitett bicikliut is befuccsolt. Na meg aki Budapest leg-belteruleten dolgozik, az kb. 5x annyi olmot meg gazt sziv be, mint aki egyik falubol a masikba biciklizik a folduton.
sokanvagyunk
Csak nem egy kis benzinpénzt akar gründolni nekik?
1magyar
@verőce21: Olyan jópofa biciklik vannak gyerekeseknek, hátul kétkerekűben 2 gyerek ül és anya vagy apa teker. Ezeket pld. akinek gyerekei vannak államilag fizetni kellene, mármint ingyen adni.
1magyar
@verőce21: Ja és fedett a gyerekeknek, nem áznak.
ittott
AA Fidesz senkit sem hagy az út szélén. Lám Mártirusz Taplusz is államtitkár.
papa.49
@ittott: A turbánügyi államtitkár, apropó egyáltalán tud bringázni ???
ittott
@papa.49: igen, és családostól tesz nagy túrákat. gondolom ez a legtöbb, amire képes. tud biciklizni, ezért lett álomtitkár. annyi esze sincs, hogy önállóan lopni tudjon.
JAJMÁR
Gondolom, azért ért volna véget "kínosan a város határánál" a kerékpárút, mert addig pályáztak rá! Szerencsére az eu-nak köszönhetően, elég szépen szaporodnak a bicikliutak az országban. Az ogy.képviselőknek mindenképpen meg kellene szavazni a lakhatási támogatás, a szolgálati autó és kilométerpénz mellé még a kerékpár km hozzájárulást is, no meg a gyalog kakukk... izé km- pénzt is :)

De komolyan, támogatom a biciklizést, csak valami hangjelzés - csengő, vagy duda - alkalmazását kötelezővé tenném. A minap elsuhant mellettem egy biciklis, a foga között sziszegett valami nem szépet, mert véletlen éppen léptem egyet oldalra... no, a gyalogosnak ilyet tenni kockázatos. Budapesten. A gyalogjárdán.
Qqberci
Számoljunk:
6000 fő, 600000 km = 100 km / fő. Nem sok
4 000 000 Ft összdíj 6000 főre = kb 660 Ft-os átlag
Legyünk ezért büszkék Hantáriusz Máriuszra?...
papa.49
@JAJMÁR: Amikor az egy számjegyes főúton teker a bringás, és rápöccinted a dudát egyből anyázik, és legtöbbször befelé kezd kacsázni !!!
Volt egy ilyen esetem, anyázott én meg megálltam kiszálltam és láss csodát megfordult ott helyben és eltekert visszafelé !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.