A höveji csipke és a pozsonyi kifli is hungarikum lett, miután így döntött kedden a Hungarikum Bizottság.

Kiemelkedő nemzeti értékünk lett a lángos – nem az ára miatt

Minden szempontból értékes cucc. Forrás: Pixabay

Nagy István agrárminiszter szerint az egyedülállóan változatos höveji csipke eredete a XIX. századig nyúlik vissza. Hírnevet szerzett a Győr-Moson-Sopron megyei falunak, az 1962-es brüsszeli világkiállításon pedig aranyéremmel jutalmazták – írja a 24.hu.

A másik új nemzeti érték, a pozsonyi kifli, aminek első ismert receptje Czifray István 1830-ban megjelent Magyar nemzeti szakácskönyvéből ismert.

A Magyar Értéktár is bővült: a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos, V. Németh Zsolt közölte, hogy

kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a lángost, amit ma már nem csak a magyarok ismernek és szeretnek, valamint a kubikusságot, ami a XIX. század második felében, az alföldi csatorna-, út- és vasútépítések idején vált híressé mint jellegzetesen magyar vándormunkás tevékenység.

A Hungarikumok Gyűjteményébe ezekkel együtt immár nyolcvanhét, a Magyar Értéktárba pedig százötven érték tartozik.

Forrás: 24

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Akinek nincs pénze lángosra az egyen száraz kiflit vízzel...Én megveszem az 1500 forintos sajtos tejfölös is...
simmering73
Hungaricum az orbáni infláció. Olyan jól haladunk az egy számjegyű infláció felé, hogy pl a Yelllow filteres tea, ami eredetileg 545 ft volt, majd sikerült év elejére 715 ft-ra felemelni, ma 999ft-ért vásároltam.
balos
A hungary vicces bigottseggeknek üzenem,hogy felajánlom részükre a fél seggem fosika után!Biztos sikérük lesz a kostólásnál!
Sámannus
Én meg palackozom a debreceni levegőt az is hungarikum lesz, nemzeti színű szalaggal hamarosan.
Qqberci
@simmering73: Az is egy hungarikum, hogy kolostorban tartanak disznót...
namihami
Következik a baracklekváros, porcukros sertéspacal--Rezsiszilárd módra. És a lángos is éppen annyira magyar eredetű étel, mint a Rezsibuzi összes kulináris ""finomsága""!
Clavigo
@rokker33: Sose jöjjön ki belőled...
Sámannus
@namihami: Ukrán gabonából a legfinomabb. occó és drága is egyben.
ómió
Pedig, ha a bizottság az "efftársi közeledést" választaná, akkor, a veres csellagot deklarálta volna annak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.