Az öregség velejárója, hogy az emberek egészségi állapota romlik, a mindennapi életben egyre rászorultabbak. Mekkora segítséget kapnak az idősek, akár pénzben, akár munkában?

Forrás: szabadfold.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Diamont Frost
Manapság az idős embereket egyáltalán nem becsüli a környezete.Ennek oka szerintem elsősorban az,hogy mig ezelőtt 50-60-...100 évvel, egy idősebb ember a tapasztalatai átadásával ,tudott segitséget adni a fiatalabb generáció számára.
Ma pedig csak egy "vén hülye", aki képtelen eligazodni a technika útvesztőiben. Nem tudja használni a mobiltelefont, nem ismeri a számitógépet, jószerivel a TV-jét se tudja beállitani.. Az utóbbi 30,40 év olyan iszonyatos fejlődést hozott, amit egy idősebb ember már képtelen követni.
Mindezekhez még hozzájön a médiából áradó kivánalom: "légy fiatal,szexi,, aki már egy kicsit is korosabb..... arra már nincs szükség. Próbálj meg 40 fölött munkahelyet találni......... akkor inkább lottózz!! Az hamarabb bejön!!!
Szóval sajnos az időseknek se tekintélyük nincs, se nem tiszteli őket. Régebben tanitották az ifjúságnak: add át fiam a helyedet a buszon..... Manapság?? Na ne má... nyanya...vagy tyatya!!
Csak a z erőszak..., a törtetés.... mindenki csak a saját gesztenyéjét kapirgálja..... hajt..... És egy napon már neki mondják: "nyanya , vagy tyatya!! SZÉP ÚJ JÖVŐ !!!
tsabeeka
@Renrol: a technológiai részről: az akkori keretek közt értve 100 évvel ezelőtt is volt fejlődés (sőt), akkor is évről-évre kerültek elő új eszközök/megoldások/gépek.
Diamont Frost
@ tsabeeka.
Igen,igazad van, volt fejlődés, de azt ismerd ,el közel sem volt ilyen gyors, mint manapság.... jobban lehetett lövetni./mondjuk egy "szalagos" Tesla magnó helyett jött a "kazettás".
-----vagy a fekete-fehér TV-t felváltotta a "szines"
Evikati
Vegyes tapasztalataim vannak az öregek megbecsülésével kapcsolatban. Mivel magam is elmúltam 62 éves többször tapasztalom a fiatalabb korosztály részéről a tiszteletlenséget. Ezt azonban én nem a koromhoz kötöm. Azok az emberek, akik lenézik, inzultálják az idősebbeket, öregeket, azok a fiataloknak (saját korosztályuknak) sem adják meg a tiszteletet. Engem úgy a munkahelyemen ahol csak fiatalokkal voltam körülvéve nagyon szerettek és tiszteltek. Az, hogy pl. nem adja át a helyét egy fiatal a buszon engem nem érdekel. Mások érdekében hangot adok nem tetszésemnek, de magamért soha nem balhézok egy fiatallal sem. A kor nem érdem és egy idős is annyi tiszteletet várhat, amennyit ő is képes adni egy fiatalabbnak.
gondolkodo
Az időek iránti tisztelethez előbb meg kéne tanulni tisztelni EGYMÁST! A múltkor a buszon egy apuka "nevelte" tizenéves lányát, miután az apa mellé ült egy legalább 70 éves, elég rosszul járó néni: "Látod, lányom, ha nem engedsz előre mindenkit, most Te ülhetnél mellettem!"
Többségében az idősek ajánlják fel helyüket várandós kismamáknak.
Persze, vannak kivételek is, de Őket nevelték. A kismajom is csak annyit tud, amennyit elles másoktól, vagy pedig a horda rákényszeríti az együttélés szabályaiból.
Ha gyerek korában nem neveli senki a fiatalt, felnőtt korára nem lesz az udvariasság feltalálója!
Az illem: a társadalmi elvárások iratlan szabályainak összessége. Szájról-szájra, vagy példamutatással terjed és adódik át. Ha a felnőttek -gondolok elsősorban a szülőkre!- nem tanítják jó szóval és nem nevelik példa mutatásával a fiatalokat, hát bizony ne is sokat várjunk!
tsabeeka
@Evikati: szerintem nagyon jól látod/gondolod

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.