A jelenség nem új, egy évszázada is így váltottak az ezerórás izzóra a tartósabbakról. Most a ledes izzók piacán történik hasonló.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Pedig ecceru, mint a faek. Hiszen a gyar nem gazdagodik meg, ha csinal egy olyan izzot, ami 30 evig mukodik, mert akkor az emberek csak 30 evenkent vasarolnanak egy izzot.
Amit jelenleg 10 eves garanciaval adnak el nalunk, az 26 dollarba kerul, vagyis 5200 forintba. (Egy sima Osram itt is 2 dolcsi alatt van, kb. fel evet mukodik).

aki emlekszik meg a Szaratov hutoszekrenyre, az tudja, hogy az mukodott akar 30 evig is, szinten. Meg az elso Lehel hutoszekrenyek. Ma mar jo, ha 5 evre vasarolunk egy gepet, 5 ev mulva biztos kell rajta valamit olyan dragan cserelni, hogy azert a penzert az ember inkabb egy ujat vesz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Mint ahogy az áramot is buherálják a hálózatban. Egyszerűbb így behajtani a vesztességet, mint áramkommandókkal vegzálni azon becstelen állampolgárainkat akik előszeretettel lopják az áramot. Ezt nem én találtam ki, egy szakember mondta nekem még anno 2000 környékén.
sokanvagyunk
Mikor volt bármire is garancia a garanciára?
dr. prédikátor
Ugyan igy buherálják a gázt is és a vezetékes vizet is!!!
Csizmás Kond
Ma egy elektronikai mérnök vagy bármely más nem akkor kap elismerést hogy egy örökéletű szerkentyűt hoz létre, hanem akkor ha az a megadott szavatossági időpontban vagy ahhoz minél közelebb válik javíthatatlanná.
karma1
Pedig ecceru, mint a faek. Hiszen a gyar nem gazdagodik meg, ha csinal egy olyan izzot, ami 30 evig mukodik, mert akkor az emberek csak 30 evenkent vasarolnanak egy izzot.
Amit jelenleg 10 eves garanciaval adnak el nalunk, az 26 dollarba kerul, vagyis 5200 forintba. (Egy sima Osram itt is 2 dolcsi alatt van, kb. fel evet mukodik).

aki emlekszik meg a Szaratov hutoszekrenyre, az tudja, hogy az mukodott akar 30 evig is, szinten. Meg az elso Lehel hutoszekrenyek. Ma mar jo, ha 5 evre vasarolunk egy gepet, 5 ev mulva biztos kell rajta valamit olyan dragan cserelni, hogy azert a penzert az ember inkabb egy ujat vesz...
Bringás
@karma1: Vegyel mar egy ekezetes billentyut!
Csak ha magyarokkal akarsz tarsalogni!
Peller Anikó
A románoknak ez olyannyira sikerült, hogy a 40 wattos román izzót csak egyszer lehet felkapcsolni (világít mint az állat), másodszorra kiég. De az is lehet, hogy náluk a 220 Volt az csak 180 volt, akarommondani van, így ott nem ég ki ennyire gyorsan és akár háromszor vagy négyszer is fel lehet kapcsolni egy lámpát.

De az OBI-ban is vettem már egyszerhasználatos jód villanykörtét, de legalább olcsó volt.
dr. prédikátor
@Bringás: Ha zavar ne olvasd a hsz eit!!!Comprende ? hombre!!!
Bringás
@dr. prédikátor: vehetne egy ekezetes billentyut, talan a betuket is meg tudja kulonboztetni
Bringás
@dr. prédikátor: És neked az én véleményemhez?
dr. prédikátor
@Bringás: Inkvi!!! vedd be a bogyódat balacskói!!!
Bringás
@dr. prédikátor: :-))))))))))))
Ennyire futja?
Én is kedvellek!
silber13
@Bringás: Mert te magyarnak tartod magad?:-))) It majd mindenki ellenkező véleményen van, ami a nációdat illeti
silber13
@Bringás: Karma 1 van olyan jó magyar, mint te.
nyanya001
@dr. prédikátor: Ő a régi XU is ... aki a ,,,, ...@renrollal mit tett...
szaboria1
Amikor először hirdették meg a takarékos izzót vettem is egyet potom 4000.-ft. ért az is két év után kiment a második már ugyan olyan rövid ideig bírta mint a hagyományos tehát nem takarítottam semmit mert a számlám nem csökkent. A garancia is úgy van megcsinálva, hogy a lejárta után egy két hónap múlva tönkre megy.
Csizmás Kond
@silber13: .ma, 12:59...csak pofázásra...:)
aremy
és minden más tartós fogyasztási cikkét .
Csizmás Kond
@silber13: amúgy semmi...csak nem szeretem a folytonos hazudozásait.
silber13
@Csizmás Kond: A bántás szándéka nélkül kérdem: Nem gondolog, hpogy benned nagyon gyakran egy " advocatus diaboli " lakozik?
Csizmás Kond
@silber13: az ilyesmiken sosem kell gondolkodjak, mindig megmondja más ki vagy mi vagyok...:)
karma1
@dr. prédikátor: @silber13: Nagyon szepen koszonom, fijjug, de arra gondoltam, hogy Nektek egyikotoknek sem erdemes olyan melyre merulni, amilyen melyre probalnak egyesek lehuzni Benneteket.
Haromeves toporzekolos gyerekre a rosseb se kivancsi, aki elolvassa a hsz-eimet, viszont toporzekolva koveteli, hogy magyar billentyus gepet vegyek.
En azoknak irok, akiknek van akkora muveltseguk, hogy el tudjak olvasni az angol betus szoveget is, mert az agyuk analitikusan kivaloan dolgozik. O meg csak hadd kovetelje a magyar betuket - ha naponta 15-szor leirja, akkor sem fogok valtani.
A magyarsagomrol meg annyit: aki szerint nem ertheto magyarul, amit mondok, sem tartalmilag, sem alakilag, az siman ugorja at a hsz-emet, es akkor nem kell bibelodnie sem az angol ABC-vel, sem a magyartalan hsz-eimmel.
Meg egyszer: koszonom! ...:o)))))
dr. prédikátor
@karma1: Szívesen!De ez a majomfasza velocipéd mindenbe beleugat!
silber13
@karma1: Ne is foglalkozz vele! Mondtam már, hogy egy Primitivus Giganticus.
emerencia
@karma1: Ne vedd a szívedre, mi úgy szeretünk ahogy vagy.
emerencia
Érdemes elolvasni az index cikkét. Nem rossz írás. 17 évi lámpatest és fényforrás közvetlen vásárlói értékesítési tapasztalattal a hátam mögött bátran állíthatom, hogy jelenleg is sok a gond a ledes fényforrások eladásával. Még mindig nem igaz, hogy olcsó. Naponta találkozom emberekkel akik panaszkodnak emiatt. Figyelembe kellett volna venni a magyar jövedelmeket. Előfordulnak továbbá szélhámosságok. (pl. az 500 körüli lumen fényáramot szolgáltató ledlámpára rárajzolják, hogy egy hagyományos 100 Wattos izzólámpa fényét produkálja.) Nálunk pl. nem képezték ki az eladókat erre a fényforrásra, így mindenki azt mond a vásárlónak amit akar. Nem tudatosult az emberekben, hogy a kompakt fénycső és a led fényforrás nem teljes spektrumú fényt szolgáltat és a led nem mindig világít 360 fokban. Otthon sokakat ér csalódás emiatt. Az EU a hagyományos izzók kivezetését a piacról csúnyán elkapkodta, ez az akció is hozzátesz egy lapáttal az EU ellenes erők sikeréhez. A mesterséges fény és annak összetétele jelentősen befolyásolja az emberek komfortérzetét és egészségét! Egy vásárló nemrég azt mondta nekem, hogy inkább lemond a villanyszámlával való spórolásról de nem vesz többé ledes izzót (így emlegetik a kereskedelemben helytelenül) mert a boltban erősnek látszik a fénye, otthon pedig vaklálunk mellette és fáj a fejünk tőle. A szemorvos is azt mondta, hogy tönkre teszi a szemünket. Ezt a csalódást meg lehetett volna előzni olcsóbb árakkal, az átállásra szánt időtartam növelésével, fejlettebb lámpák piacra dobásával és a kereskedelmi dolgozók szakszerű felkészítésével. Dióhéjban ennyi.
Szókrakész
Most hozzák le?

Már ezer éves sztori a "villanyégő összeesküvés".
Ott a neten már mióta.

De ugyanez igaz minden elektromos készülékre.
Egy Chip van beépítve, ami a szavatosság lejárta után 5 másodperccel(csak írtam egy számot, időegységet) KO-ra teszi a készüléket.
És "olcsóbb" újat venni, mint javíttatni.

Le van maradva a fősodrású média.
De miért is azonnal közölnék az ilyen híreket, mikor azok tenyeréből esznek, akik az ilyen "összeesküvéseket" kiagyalják és kivitelezik?!?!?!

Amúgy a LED-s égők pedig rákkeltőek a kibocsájtott sugárzás miatt.
És akkor az olvasószemüveg gyártók, a stresszes, depis embereket kezelő agykurkászok, orvosaik, gyógyszerészeik mind csődölnének.

Minden összefügg mindennel.
karma1
@emerencia: Ennel pontosabb korulirast meg nem olvastam. Valoban, a LED-es izzok egyaltalan nem olcsok, es nem mindig hozzak le azt a teljesitmenyt, amit a vevo elvarna.
Volt olyan, hogy egy allolampaba, amit olvasashoz hasznaltam, egy kis led izzo kellett, darabja 14 dolcsi volt. Szakszeruen tettem be, nem hozzaerve az izzohoz , es mar a masodik felkapcsolasnal kiment. Ezt haromszor megismeteltem, de a 3. alkalom utan szepen a szemetben landolt az egesz , vettem egy hagyomanyos izzos lampat.
Igazad van, rengeteget szamit az eladok jolkepzettsege, hiszen nagyon sok uj termek van a piacon, es mindegyiknek mas a tulajdonsaga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.