Sallai Roland és Gazdag Dániel szerint addig nem érdemes számolgatni, amíg a magyar labdarúgó-válogatott nem győzte le vasárnap a skót csapatot az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

Nagyon elszánt a magyar válogatott, így kapaszkodnának az utolsó szalmaszálba a skótok ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Ha nem látnánk esélyt a továbbjutásra, túlzással élve valószínűleg már nem lennénk itt. Szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani, a matek pedig csak azután kezdődhet, ha megvertük a skótokat"

- jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón a Freiburg támadója. "A németek elleni meccsből kell kiindulni, ott a kompakt védekezésből próbáltunk gyors ellentámadásokat vezetni. Megvoltak a lehetőségeink gólokat szerezni, ezt kell csinálni Skócia ellen is, azaz a kompakt védekezés a kulcsa a következő találkozónak is".

A 27 éves futballista az MTI érdeklődésére arról is beszélt, hogy az Eb-n felszabadultan tudott pályára lépni mindkét találkozón, a cselei "ülnek", kifejezetten jó formában érzi magát, ugyanakkor saját teljesítményénél sokkal fontosabb a csapat jó szereplése, ezért meg kell nyerni az utolsó csoportmeccset.

"A Svájc elleni első félidőről már nem szeretnénk beszélni, a németek elleni mérkőzés már sokkal jobban nézett ki, gyors átmenetek és abból a helyzetek gyors kialakítása a kulcs, de ha megvannak a lehetőségek, azt értékesíteni is kell. A csapategység és a jó hangulat megvan, ez segít a mentális ráhangolódásban. Mindegy hogyan, de nyerni kell, akár csúnya meccsen is"

- mondta Sallai, aki szerint tudják mire számíthatnak a szigetországiaktól, a riválisnak is megvannak a kiemelkedő labdarúgói, de nekik a saját játékukra kell összpontosítani.

Gazdag egyetértett jó barátjával, hogy számolgatni egyelőre felesleges, amíg nem gyűjtötték be a három pontot. Úgy vélte, ha egy ponttal mennek haza, az ugyanolyan keserű lenne, mint pont nélkül.

"Skócia más játékstílust képvisel, mint az előző két ellenfelünk. Mindkét csapatnak csak a három pont megszerzése lehet jó, ezért a kompakt védekezésből kell kiindulni, mert arra kell törekedni, hogy egyáltalán ne kapjunk gólt. Skóciának megvan a maga stílusa, ami nagyon fizikális, de felkészültünk erre"

- mondta a Philadelphia Union támadója, aki elismerte, az utóbbi időben nem tudta a legjobbját nyújtani a válogatottban, erről beszélt is Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki elmondta neki, miben kell előrelépnie.

A kispesti nevelésű Gazdag kifejtette, nevetésre és jó kedvre mindig szükség van, de nem hülyéskedik el az edzéseket. Viszont a tréningeken kívül igyekeznek Sallaival jó kedvet teremteni, ami sikerült is, de azért ennél fontosabb feladataik is vannak az Eb-n.

A magyar csapat két kétgólos vereséget követően vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Remélem,hogy a skótok "kifizetik ' a falábú sc futkár-okozóit!
simmering73
A skótoknak elég az iksz, hogy csomagoljon a Nemzethy Tizenegy.
izéke
Én nem értek hozzá,de magyarázza már el nekem valaki,hogy Skócia hogyan indulhat önálló országként? Vagy már kiváltak? Vagy most játszik egy angol és egy skót csapat is? Mentségemre a fociról csak annyit tudok,hogy nem ér annyit amennyit beleölnek :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.