Megcsapolt egyházi pénzekről ír a Népszabadság, amelynek beszámolója szerint súlyos milliárdokkal csökken az egyházak támogatása.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
marlin
18 év bizony nagy idő!!

Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Eredeti szándékaink szerint ebbe a most kialakult polémiába nem kívántunk volna beleavatkozni...., ellenben mégis rákényszerültünk, legalábbis egy kérdés erejéig, tekintve, hogy egy kormánypárti képviselõ szájából elhangzott két olyan mondat, amirõl azt gondoljuk, hogy legalább egy perc figyelmet azért megérdemel. Ismétlem: egy kormánypárti képviselõ szájából. A két mondat pedig így hangzik. Az elsõ: a vallás nem magánügy. A második mondat pedig, hogy nem a szülõk joga, hogy eldöntsék, miképpen kívánják neveltetni a gyermeküket. Ha ezt egy független képviselõ mondta volna - akit ezzel természetesen nem akarok megbántani -, akinek semmifajta pártkötöttsége nem létezik, akkor elmehettünk volna talán szó nélkül - talán, nem bizonyos, de talán elmehettünk volna szó nélkül az ügy mellett, de így, hogy egy kormányzópárti képviselõ szájából hangzott el, az ellenzék részérõl, a magunk részérõl elvárjuk, hogy a kormánypárti oldalról, illetve a Kormány részérõl valaki nyilatkozzon, és határolja el magát ettõl a kijelentéstõl...., vagy pedig fogadja el és tegye azt magáévá. Azt gondolom, hogy ilyen mondatok, amelyek megítélésünk szerint ebben az európai civilizációban mintegy 100 éve idejét múltak, nem maradhatnak csak úgy a levegõben ebben a Házban. Köszönöm, hogy meghallgattak.
(1992.02.03. Dr Orbán Viktor Fidesz)

18 év eltelt, és az egyházak "hitélete" két téma körül forog!!
1. "választási útmutató" ,legalább püspöki szinten!!
2.Pénz, pénz, pénz!! (az, hogy válság van, kit érdekel??)
nyanya001
Nagyobb problémának tartom, hogy az egészségügyben is, többek között.
csutak
Hívő létemre azt vallom, hogy az egyházat a hívőknek kell eltartani!
Az állam elvált az egyháztól, ezért EGY VASAT se kapjon közpénzből.
szaboria
Az egyház is szed pénzt azotól akik egyházitag akar lenni azok éves tagdijat is fizetnek. Nem beszélve amikor a szószékről beszélve kérnek külömböző dolgokra a hivőktől pénzt amit a perselybe dobatnak .A búcsú napokról meg jobb ha nem beszélűnk . Szeptemberben mikor a Mária napi bucsuk vannak. Máriapócson kellene megszámolni mennyi pénz folyik be az egyháznak.Legutóbb mikor ott voltam márnem akis bársonyos persellyel jártak körbe hanem fonott kosarakkal.
csutak
@szaboria: Az a pénz a "bitang kasszába" kerül.
szöszmösz
Az a fixa ideám, hogy állami költségvetésből csak a közös, mindenkit érintő
dolgokat szabad finanszírozni. A vallás mindenkinek magánügye és a politikai
nézetei, hová tartozása is. Ebből következően sem a pártokat, sem az egyhá-
zakat nem szabadna a közösből pénzelni.
Nemezis
@marlin: Olyan izé vagy na. Most mér kell ezt felhánytorgatni, mikor ez rossz fényt vethet a vezérre, aki ma már mélyen hivő keresztény lett, ma már nem mond olyat, pláne a parlamentben, hogy aszongya: "Térdre, imához"
laja001
Igen már ideje lenne támogatni a papságot kézi szerszámokkal kapával stb hogy termelni tudjanak és abból tudják támogatni a rászorulókat és ne a mi adónkból .Ha őket támogatják az adónkból én is kérem a támogatást hogy tudjak segíteni a rászorulókon .Miért tesznek külömbséget hisz isten előtt egyelőek vagyunk?Vagy mégse akkor meg miért ép az egyházakat miért nem ez enyémet.
batukán
Sőt! Az iskoláké, az egészségügyé, a sérülteké és így tovább............majd megsegíti őket az Isten, csak imátkozzanak buzgón.
csutak
@batukán: Az Isten segédletével és saját erőddel!
Kakastoll
Ne rágódjatok rajta, a támogatás is egyfajta lenyúlás.
batukán
@marlin: Ezen remélem nem csodálkozol. Hiszen Orbán igen csak tudja mikor mit kell mondani, akinek vastag a bőr a pofáján, az megteheti. Most hanyadszor fordít a köpönyegén?
Major Betty
Nem kell az egyházat félteni mig tele van piával a templom addig nincs baj
csutak
@batukán: Már elkopott az a köpönyeg, oszt a király meztelen!
batukán
@csutak: Olyan az a köpönyeg, mint a csúnya nő. Mindég van valaki aki szépnek látja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.