Magyarázatként elmondta: az Alkotmánybíróság 2000-ben a nemzeti jelképek megsértése és az önkényuralmi jelképek használata kapcsán hozott határozataival kivételesen lehetővé tette, hogy szűken meghatározott, szimbolikus ügyekben, a politikai szükségességre hivatkozva, bizonyos vélemények kinyilvánítását akkor is bűncselekménynek nyilvánítsa a törvényhozó, ha az nem uszít gyűlöletre. Az ilyen büntető jogszabályokra tehát nem az az alkotmányossági mérce vonatkozik, mint a véleményszabadság korlátozására általában - emelte ki.

Forrás: vasnepe.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
Azoknak is igazuk lenne, akik szerint nem kellett volna a holokauszt tagadás ellen törvényt alkotni, csak akkor a Pol-Pet ügyészségének, meg a magyar "bérbíróságoknak" értelemszerűen alkalmazni kellett volna a korábbi vonatkozó jogszabályokat!!
Ugye ezekről rendelkezik például a Párizsi békeszerződés (A II. világháború győztes hatalmai és Magyar­or­szág képviselői által 1947. febr. 10-én aláírt, és a magyar törvénytárba 1947. júl. 16-án becikkelyezett okmány.....Helybenhagyta a fasiszta és revizionista szervezetek feloszlatását, s kimondta, hogy ilyenek a továb­biakban sem alakulhatnak.)
Rendelkezik ezekről a Magyar Köztársaság alkománya (1949.évi XX törvény) és ugyanerről szóló erőfeszitések történtek a holokauszttagadás büntethetővé tételére az EU-ban. Ennek eredményeképpen 1996. július 15-én az EU Tanács együttes fellépést fogadott el (96/443/JHA)!!
Tehát, ha a nagymagyar bíróikar, meg a "mélymagyar jogvédő(?)ikar" nem keverné össze állandóan a tücsköt a bogárral már nem lenne szükség erre a jogszabályra!!
Azt csak megjegyzem, hogy a holokauszt tagadása pl. a szomszédos és független Ausztriában az 1947-óta hatályos TilalmiTörvény szerint max. 20 év bötönnel is büntethet!!
lópicigáspár
@Nemezis: "hazájuknak kéne tekinteniük" Már régen megvették az egészet kilóra! :-(((
feketeözvegy
erről csak ez ugrik be: : -Tagadja ön a holokausztot?
- Nem. Támogatom.........
Nemezis
@lópicigáspár: Remélem azért mégsem.
szabosa
@kir: "Nem volt honfoglalás." :)))) hát persze, hogy nem volt!
- de remélem ezt a kijelentést nem fogják büntetni.... :)))))
Én speciel honfoglalást tagadó vagyok és szeretném ha "sok" Magyar társam csatlakozna.......

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.