A Fidesz felére csökkentené a parlamenti és az önkormányzati képviselők létszámát is. Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője szerint a megvalósítás üteme attól függ, mekkora győzelmet arat a Fidesz. A leépítések során több tízezer embert bocsáthatnak el. A választóktól kapott felhatalmazás mértékétől függ, hogy milyen gyorsan sikerül jelentősen csökkentenie a Fidesznek az önkormányzati képviselők létszámát - mondta Szijjártó Péter, a párt elnöki stábjának vezetője. A fideszes politikus szerint pártja szándéka teljesen egyértelmű: szeretnék az önkormányzati képviselők létszámát jelentősen, nagyjából a felére csökkenteni, hasonlóan a parlamenti létszámhoz.

Forrás: mr1-kossuth.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
Honnan került elő ez a cikk, érdemes olvasgatni a fanoknak, mi is valósult meg az ígéretekből.
Jó páran el is tüntek innen azóta a fülkeforradalmárokból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Atomqkac azaz EbUraFakó
Igen, nagyon itt van az ideje mind az állami, mind az önkormányzati vízfejek leépítésének.
mindenlében
és mi lesz a munka nélkül maradt emberekkel? Nem a képviselők juttatása viszi el a sok pénzt, (sok helyen ingyen csinálják), hanem a hivatalok átfedése, azok fenntartása, logisztikája.
szöszmösz
Nagyon egyetértek a létszám csökkentésével, de ennek együtt kell járnia egy teljes racionalizálással, az átfedések, a felesleges bürokrácia megszüntetésével, a mindenféle
értelmetlen bizottságok és tanácsadói posztok megszüntetésével, a látszat feladatok és
az önmagukat dolgoztató, lázas tevékenységet imitáló kiszervezett akármik leépitésével.
A parlamenti létszámcsökkentést senki nem fogja észrevenni, hiszen a képviselők zöme
egyébként sem vett részt az üléseiken. A létszám csökkentéssel párhuzamosan valódi, és nem látszat munkahelyeket kell teremteni. Az alkalmazottaknak meg tudomásul kell venni, hogy nem csak irodában lehet ücsörögni és fontoskodni, no meg kompenzálni elnyomott vágyainkat.
szaboria
Kiváncsi leszek ahol fideszes polgármesterek vannak milyen leépités lesz .Pl.polgármester + feleség a szoc ügyekért fekelős nem furcsa?
vukkocska
@Atomqkac: akkor ezek szerint Te nem ott dolgozol. (ugyan én sem) Csak azért jön-jön ki a szög a zsákból. Korábban azt mondta a Fidesz, hogy csökkenteni kell az önkormányzatok számát. Majd rájött, hgy az nagyon sok embert érint, módosította arra, hogy nem az önkormányzatok számát, hanem a képviselők számát kell csökkenteni. Ugye, a választás már eldőlt, elő lehet jönni az igazi farbával: LE AZ ÖNKORMÁNYZATOKKAL. És az ilyen majd jön csőstül. Ismered: nem, kell félnetek illetve: nem kell félnetek. Nem mindegy. Nem mindegy, hol a vessző. Ezt megtanultuk az általános iskolában.
Zsoel
@vukkocska: Ez így néz ki eredetileg:

Egyetértés: "A királynét megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem."

Ellenkezés: "A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem, ellenzem."
cadmagician
belfold.ma.hu/tart/prcikk/a/0/141105/1

Ezzel kapcsolatban a fővárosi Fidesz vezetője azt is elmondta, Demszky ötlete alapján csak tovább emelkedik a 400 ezres munkanélküliek tábora.

de lehetne még ilyeneket keresni biztos vagyok benne. konyegforgato banda ez, nem párt.
cadmagician
@szöszmösz: "A létszám csökkentéssel párhuzamosan valódi, és nem látszat munkahelyeket kell teremteni." na ez a bullshit. ez jol hangzik, de milyen munkahelyet? hol? mit fognak dolgozni, mikor egy normális duplakattintással sincsenek tisztában... átképzés... bullshit. utána fog duplát kattintani..., majd elmennek a csirkegyárba, vagy a tszcsbe? ja hogy ott dolgozni kell... konkrétumokat kéne már hallani. maszlaggal televan a padlás
szaboria
Ja ha Demszky csökenteni akar az baj és ha fidesz akarja majd az nem baj.
vukkocska
@Zsoel: én csak lerövidítettem a lényegre :)
szöszmösz
@cadmagician: Nem bullshit-nek szántam véleményem. A kattintgatáson kivül el tudok
képzelni egyéb munkahelyeket is, ahol hasznos munkát lehet végezni. Hát igen, dolgozni kell, de
azt gondolom, hogy az egész téma igen összetett és alapos gondolkodást igényel.
cadmagician
@szöszmösz: értem én, persze, munkahely kell. de pontosan pl milyen munkaköröket lehet elképzelini iksz 10 vagy 100ezer embernek... mert key account manager má annyi van...
inkvi
@szaboria: Ria barátném! Nem vagy reális! 70 milliárdos beruházás már hol tart? Nem értelek! Nem vagy Te olyan buta, hogy ezt ne lásd! (4-es metró a sláger)
Dr.luigilongo60
@inkvi: Teljesen mindegy , hogy mi és mennyiért de legalább épült.
Egy dolgot mondjál légy szíves, amit a fütyesz kormány épített.
inkvi
@luigilongo60: Mondok! 4 évi kormányzása alatt a jólétemet biztosította; most meg a reményt érzem!
szaboria
@inkvi: De azárt te is tisztába vagy vele már réges rég roboghatna a 4-es metró ha annak idején folytaták volna amit fidesz elött elkezdtek de ök teljesen leállitoták. Dupla statikai visgálat kellet egyszer elkezdék a 90 évek elején utána a 2002-től újból elkellet végezni.Ez mind mind növelte a keretet.
szaboria
@luigilongo60: Egy épitésük biztos lesz a debreceni stadion mert ezt maga Viktorka meg igérte.
Dr.luigilongo60
@inkvi: Én nem vettem észre azt a nagy jólétet.
inkvi
@szaboria: Ria! Nem kell 4. METRÓ! Ha pesti vagy érted! A tőke bevitte az erdőbe a szamizdatot! A lyukakat kellett volna betömni! A kifacsart nőknél, a kátyúknál és a cuclialista hálón! Ezért tették oda a demszkájt!
inkvi
@luigilongo60: Mert be volt kötve a szemed! :(:(:(
luciferi
@inkvi: egy kormány sem emelt annyi adót, és annyiszor, mint a fidesz kormány. Akkor kellett bedobnom a törülközőt, a vállalkozásom okán. És én mamlasz, akkor, 98'-ban rájuk szavaztam. Megesküdtem, hogy soha többet. Ennyit még senki nem hazudott, egész Ejrópában!
inkvi
@kevijeni: Ezt megbeszélhetnénk higgadtan! Az adó csupán egy tétel! A többit is nézni kell! Köfa, gyufa, áfa, eho, tahó, ...!
Sokszor azt érzem, hogy értelek! Aztán még sem!
Miniszterelnök leszel hamarosan!
Kiragadsz és leragadsz!
A közgazdasági folyamatok sok változós függvények!
Az ilyen vad elképzeléseid inkább priviben küld el nekem, mert lejáratod magad! :(
szaboria
@inkvi: Már nem vagyok pesti de tudom mi az amikor metróval gyorsabban oda értem mintha autóval mentem volna.Ha megyek a gyerekekhez direkt kijelentem nejöjenek az állomásra elém mert Köbánya -Kispestről Békásra hamarabb kiérek mint kocsival .
Január
..... és mit szólnak ehhez a speciális képzettségű önkormányzati dolgozók, mert azt senki ne mondja, hogy a versenyszférába is az a képzettség kell, mint az önkormányzatoknál.
Lehet, hogy most vissza fog nyalni a fagyi .......
szaboria
@inkvi: Ilyen benzinár mellet nem sokáig fognak az emberek autózni ha meg igen akkor nemis olyan szegény ez a magyarnép.
furfang
A képviselők számának csökkentése nagyon is célszerű az önkormányzatokban. A bizottságoknak kültagoknak se szeri se száma, azok tiszteletdíjai nagyon sokat elvisznek a közösből. Éppen ideje véget vetni ennek.
csikknorisz
Jon megint a jarasi rendszer meg a tanacshaza? :) Egyebkent ezzel nem Lajcsi kampanyolt? Nem a Lagzi, vagy a Kosa, hanem a Bokros.
csikknorisz
Egyebkent majd hulyek lesznek maguk alatt vagni a fat. Ez is csak kampanyfogas, nem tobb.
csikknorisz
Ez egyebkent is egy orbitalis marhasag, hogy kozszferabol versenyszferaba mennenek. Koze sincs egymashoz a 2 dolognak. A kozszfera nem profit-orientalt, a versenyszfera igen. Teljesen mas a munka felfogasa a mindkettoben. Egyik naprol a masikra ez nem fog menni. A piacot nem allambacsi fizeti, ha teljesit, ha nem, mint a kozszferaban.
fülig jimmy
A kutya sem foglalkozott a 9o-es években a munkásosztállyal amikor az "égbe" kellett mennie.Az önkormányzatokban egész egyszerüen a létszámot a felére kell legalább csökkenteni.A bürokráciát pedig a negyedére.Egy olyan agrárprogram segithet,amely a szokványos növénytermesztés helyett munkaigényes,ezáltal értékes termékeket állit elő.
Magyarországból ipari ország ebben a büdös életben soha nem lesz.Venni kellene példát a hollandoktól.
csutak
@fülig jimmy: Én a Royal Wagenborg -nál melózom (papíron:), előtte Oss-béli VOS logistic volt a munkaadóm.
Emiatt kcisit jobban átlátom a holand gazdaság szerkezetés nálad, gondolom én.
De nem tudom, Te jártál-e ottani állattelepen?
Vagy bármyle más termelő üzemben?
Tudom innen mivel foglalkozol, de más EGY céget ismerni és más rálátni egy egész országra!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@vukkocska: nem dolgoztam soha önkormányzatnál, viszont 5 évig voltam köztisztviselő, amikor az ANTSZ-nél dolgoztam. Akkor nekünk is el kellett végeznünk egy közigazgatási alaptanfolyamot. (nem irigyeltük magunkat, nagyon unalmas volt) Szóval van némi rálátásom erre a dologra.
A leépítésben én ott látnám a lehetőséget, hogy nem az önkormányzatokat kell megszüntetni ( centralizáció), hanem a feleslegesen állásba juttatott retyerutyát szélnek ereszteni. Mert a vízfejet ezek a csinált állásokban semmi munkát nem végző emberkék alkotják. Ez persze nem minden településre érvényes, mert a kicsi falukban (sajnos) még az egy-két szobát se tudják fűteni, ahol az 1-2 dolgzó végzi a munkát.
Ellenpéldaként viszont fel tudom hozni a Berettyóújfalusi önkormányzatot, ahol a dolgozók fele végigkávézza a munka időt, kijárnak vásárolni, fodrászhoz, stb. Náluk egy okmányirodai ügyintéző 250 000 bruttót keres, a takarítónő bére bruttó 150 000 ft.
Az önkormányzatnak több milliárdos adóssága van. Az összegeket a saját szememmel láttam. Az ilyesmit kellene leépíteni, mindjárt jobb lesz az önkormányzatok helyzete.
vukkocska
@Atomqkac: A Fidesz nem decentralizációról, habnem önkormányzatok megszüntetéséről beszél.Kisebb parlament, kisebb önkormányzat, 1 millió munkahely, hogy majd el tudjanak helyezkedni. :( Neked közigazgatási szakvizsgát kellett tennem, nem az alapvizsgát, biztos azért látom másképp a helyzetet :) Meghívlak egy budapesti okmányirodához, menj be, megláthatod, hogy mennyit dolgoznak. Niylván kisebb és szegényebb településen kevesebb az okmány-munka. Ott viszont a szociális csoportnál dolgozzák agyon magukat. Nincs bajom azzal, hogy kevesebb önkormányzatot, a bajom az, hogy éppen mindig úgy nyilatkozik a Fidesz, ahogy az érdeke megkívánja. Ezért írtam, hogy a választást megnyerték, már jönnek elő a farbával, igazán mit akarnak majd csinálni.
bigyibogyo
@Atomqkac: Ivád községben a polgármester lemondott a fizetéséről. Pont azért mondott le, hoyg spóroljon a falunak. LMP-s.
inkvi
Növelni nem lehet a munkanélküliséget! Erről ennyi! A hülyék mindig a másik oldalon vannak!
Dr.luigilongo60
@inkvi: Szerintem meg te jársz szemellenzővel, mert bevetted a fütyesz propagandát.

"A hülyék mindig a másik oldalon vannak! "
orogordog
@furfang: Ha csökkent, akkor már munka nélküliséget fokozza, nem csökkenti. Pont a képviselő urak szavazzák le saját magukat, beteg ez az Ember még mindig.
Leépítés=rombolás, ígéret= hazugság. Az idő engem fog igazolni. Petike már most sí-rí, hogy üres a kassza.

@inkvi: Téged is megvetek? Én most is magasról pottyantok a fideszre. Remélem ez az utolsó felvonás.
fülig jimmy
@csutak: Igazi kánaán csak Kuwait-ban és Dubai-ban van.Én a 16 év alatt keresztül-kasul bajártam hollandiát.Kétségtelen hogy a hus,tej,tojás és vágóbaromfi "gyártás" terén ott is van javitanivaló.De az a rendezettség céltudatos élet és eredményes munkavégzés akarat és szorgalom kiegyensulyozottság amit Én tapasztaltam
hát az irigylésre méltó,példaértékü és jó lenne okkulni belőle.
fülig jimmy
@csutak: Ja és Oss egy csodálatos üdülőkörzet,volt szerencsém ott eltölteni 1o napot.
fülig jimmy
@csutak: Ja és Oss egy csodálatos üdülőkörzet,volt szerencsém ott eltölteni 1o napot.
csutak
@fülig jimmy: Sajnos mi nem mindenben az okulni valót látjuk:(
De azért hagy dicsekedjek kicsit a MI melónkkal:
Vémars (A De Gaulle előtti biztonsági prakoló) - Zaisa (San Sebastian felé az első biztonsági parkoló) közti távot mi rendszeresen lenyomtuk, a holland kollégák meg rimánkodtak, hogy ne tegyük, mert akkor tőlük is elvárják! :)
Szóval, soha nem lehet egyértelműen csak jónak vagy csak rossznak titulálni semmit.
Egész valójában nézve vannak benne jó dolgok is, még akkor is ha a végeredmény siralmas, lásd jelenlegi állapotunkat:(
Ami nekem tetszett Hollandban az az egyén elfogadása. (amíg betartod a szabályokat!) Ott érdektelen a bőrszín és az életkor.
A produktum az amit néznek!
És van olyan is, amiről nem írok, mert "nem illik" szolgálati okokból. Pedig jó lenne közreadni a tanúlságai végett.
ha1ba
Nagyon nagy a sikkasztás és a korrupció Győri önkormányzat mellék épülete a vasutállomással szembeni. Feketén vásároltak titkosszolgálati eszközöket otthonukba. A Móricz Zsigmond rkp 6-8 azzal játszanak van egy weboldalam is erről:
sites.google.com/site/elmemanipulacioellenimozgalom/
soljanka
Azt azért meg kell hagyni, hogy ígérni azt tudnak :)
Dr. Felipe
Peti bohóc nagy fideSS győzelmet vízionál mint Hitler a bunkerban mikor az oroszok már Berlint lőtték.

Boldog Új Évet Kivánok mindenkinek és fideSS mentes szebb jövőt.
Dr.luigilongo60
Honnan került elő ez a cikk, érdemes olvasgatni a fanoknak, mi is valósult meg az ígéretekből.
Jó páran el is tüntek innen azóta a fülkeforradalmárokból.
nyanya001
@Dr.luigilongo60: Vagy itt vannak csak más néven !
KöBüKi
@nyanya001: @Dr.luigilongo60: Bizony eltüntek,nevet váltottak!Esetleg önkritikát gyakoroltak.???
Proli
@ha1ba: A szerzőt látta már elmeszakorvos?
Te pedig rádióamatőrként fel kellett volna ismerned az állítás képtelenségét!
FM de most akkor nbfm vagy széles sávú?
Ha már modulálja a "hipnotizőr" erről nekem ki szól?
Hogyan fogom demodulálni, mert a corti szerv erre nem jó, a barlangos limbikus rendszer sem, tehát?
Az ilyen elmeháborodottak, mint az általad citált oldal írója is, börtönben kellene, hogy üljenek vagy zárt gumiszobában!
ha1ba
Szerintem lehet hogy téged visznek el mert én jelentetem a polgári titkosszolgálatnak ami hogyha nemtudnád Alkotmányvédelmi hivatal lett a Nemzetbiztonsági hivatal Különben Nyugálományú katona vagyok és a katonai titkosszolgálat is bevizsgált mert olyan eszközzel dolgoztam. Szerintem te is mész az igaszságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetbe most vonják össze a Szent László kórház telephelyén ott valósul meg. Szerintem leszneked gumiszoba is. Kisérletek menüt is meg kellet volna nézzned !!!
ha1ba
@Proli: Szerintem lehet hogy téged visznek el mert én jelentetem a polgári titkosszolgálatnak ami hogyha nemtudnád Alkotmányvédelmi hivatal lett a Nemzetbiztonsági hivatal Különben Nyugálományú katona vagyok és a katonai titkosszolgálat is bevizsgált mert olyan eszközzel dolgoztam. Szerintem te is mész az igaszságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetbe most vonják össze a Szent László kórház telephelyén ott valósul meg. Szerintem leszneked gumiszoba is. Kisérletek menüt is meg kellet volna nézzned !!!
kerék
Mézesmadzag egyrészől.
Másrészről meg felesleges, mert a fidesz biztos,hogy az ellenzék képviselőit dobálná ki, aminek ugye a kétharmad miatt amúgy sincs semmi jelentősége.
Hopppá
@ha1ba: A hablagyodra nincs az a testület aki büszke lenne, - a helyesírási hibákról nem beszélve!
radios45
A fideSS politikája ez, mindent csökkentünk, leépítünk átszervezünk, elküldjük a tanárokat, az önkormányzati dolgozókat, majd jók lesznek közmunkásoknak, havi 49ez.ft.ért.
Így azt sem mondhatják hogy munkanélkülivé váltak, az hogy miből hogyan élnek meg, senki nem érdekel utólag.
csökkentik az országgyűlési képviselők számát, Orbánc +Rogán szerint 200főnél kevesebben lesznek 2014után, szerintem meg nem lesz belőle semmi, hülyítésre, parasztvakításra való kamu szöveg, üres duma.
Már 2004óta beszélnek róla, ígérgetnek a médiában.
radios45
@fülig jimmy: Svédországban Finn országban 5-ször hatékonyabban dolgoznak a melosok, mint Mo-on, német orsz.ban Hollandiában pedig 4-szer hatékonyabbak,
Mi meg arra vagyunk büszkék, hogy napi 10-12órát gürizünk, aztán idegesen, fáradtak kimerülten megyünk haza, és még dicsekedünk vele, a szomszédnak, a boltosnak, ismerősöknek, milyen sokat és jól dolgoztunk, bizony bizony.
Közben meg feleannyit sem csinálunk, mint nyugaton egy jól fizetett szakmunkás mechatronikai mérnők, vagy egy villanyszerelő.
csak a kapkodás, meg az idegbeteg rohangálás, a mások szidása, az megy itt nagyon.
ha1ba
@sokanvagyunk: Tényleg de nem elegen . Kiváncsi lennék hogyha házkutatást tartanak nálad nem kerülne elő walkman magnó vagy laptopra feltelepített szoftver ! Titkoszolgálati eszköz eszközök rejtett módon kép- és hangrögzítésre alkalmasak. A titkosszolgálati eszközök engedély nélküli megszerzése pedig büntetőeljárást vonhat maga után .A "visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetve kettős felhasználású termékkel" bűncselekmény elkövetői 2-től 8 évig, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetve 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak
sokanvagyunk
@ha1ba: Te valami nagy ember lehetsz, hallod! - Melyik csatában ért légnyomás?
ha1ba
@Hopppá: Szerintem te hablagyolsz mert elég jól elterjedt magyarországon különben állatok idomításárra is lehet kapni nagyfrekvenciás készüléket !
ha1ba
@sokanvagyunk: Szerintem nemtudjátok hogy új büntetőtörvénykönyv lesz Július 1-től ! Fiataloknak is lesz intézet !
sokanvagyunk
@ha1ba: (19:41) Ez félelmetes! A bácsi most ijeszteget? 6-8 évesek is intézetbe? (a fene megette azt a kötőjelet! - ezzel a §-sal rebbegetnii!)
Darthon1
Szerintem Alaptörvényben(Tákolmány) kell rögzíteni, hogy amely párt kétharmaddal nyer annak kötelessége a Polgármesteri hivatal összes dolgozóját kirúgni! Be kell szerelni egy Kubatov telefont a polgármesterhez, aki onnan kapja rövid pórázon az utasításokat! Az Országgyűlés képviselői közül is csak a bekiabáló ember maradhat minden pártból. Ez négy ember, mivel a KDNP minden emberi számítás szerint nem párt,hanem szimbióta. Ezzel rögtön csökkenteni lehetne a Kövér szolgák számát is kettőre, mivel a négy párt képviselőire ennyi bőven elég. Sőt a TEK-re sincs szükség, mivel a Nagy Pókhas Vezér közvetlen videó telefonos kézi vezérléssel is tudná a folyamatokat irányítani a gumiszobából. Hajrá Szép Új Világ!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.