Az egyházi esküvő polgári érvényességének bevezetését javasolja a Jobbik; az erről szóló indítványt a jövő héten nyújtják be az Országgyűlésben - közölte Novák Előd, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SELIG
@Csizmás Kond: Az én esetem az volt, hogy lelépett a feleségem. Beadtam a váló keresetet. Elválasztottak minket, úgy, hogy azt sem kérdezték meg, mi az oka. Ezután a volt feleségem beadta az egyházi válókeresetet a püspökhöz. Azért mert az új ember annyira szent életű, hogy egyházban akar esküdni és ezt csak úgy lehet, ha felbontják az elsőt. Összehordtak minden hülyeséget, hazudtak, mint a vízfolyás és a végén a kalocsai érsek felbontotta a házasságunkat. Persze én azt mondtam, hogy meg sem jelenek előttük, mert már a periratban a megszólításom sem volt igazi. Elküldték úgy, hogy Tisztelt Hölgyem! Pedig én férfi vagyok.Azt gondoltam, hogy ezeket nagy ívben leszarom. Meg sem kérdeztek semmit, csak azt hogy van-e valami kifogásom a válás ellen. Ezek után semmissé nyilvánították a házasságunkat.
Persze az új ember azóta sem vette el, és ez öt éve volt.
feketeözvegy
És az ateisták? Azok éljenek vadházasságban?
feketeözvegy
@Zsoel: probléma lesz a nyilvántartással..........
Csizmás Kond
@SELIG: Én még ilyen esetet csak egyik volt királyunk esetében hallottam. Egy érsek nem választhat el, ugyanis ős csak a ceremóniamester az egészben. Az esküt Istennek teszed, tehát a pap csak ugyanolyan tanú mint bárki....
Egyházilag nincs válás..legalább is a katolikusoknál.
SELIG
@Csizmás Kond: De van! A mienket a kalocsai érsek írta alá és mondta ki az ítéletet!!!!!!!
luciferi
@Csizmás Kond: van. Egyik barátomnak is érvénytelenítette az egyház, igaz van vele macera.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.