Fél százalékkal megemelné jövő januártól a bruttó bért terhelő mostani 9,5 százalékos nyugdíjjárulékot egy, az adótörvény-csomaghoz benyújtott módosító indítvány. Az alacsonyabb keresetűeknél ez elveheti az szja-csökkentés hatásának jelentős részét, miközben a költségvetésnek csaknem 40 milliárd forintot hozhat. A javaslatot formálisan a költségvetési bizottság jegyzi, de a kormánypártok támogatják.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
" kormánypártok támogatják" Ez a hét vicce. 16 %-os egykulcsos adó az alapcsony keresetűeknek szinte nem hoz semmit. Ha a nyugdíjjárulékot megemelik, nem hogy többet, hanem kevesebbet vihetnek haza. Hajrá milliomosok, ezt jól megcsináltátok magatoknak.
gabrella
@vukkocska: Mert a 10 olyan kerek szám,könnyebb számolni vele.
Nemezis
Jó lenne már arról is tájékoztatni a zembereket, akik felhatalmazták erre a fijjugat, hogy mit is fognak kezdeni ezzel a temérdek pénzel. Mert erről még semmit sem hallani.
vukkocska
@gabrella: ha ennyire egyet értesz vele, valószínű Te is abba a kategóriába tartozol, akinek ez nem számít. Örülj neki, de ettől vannak rosszabb sorban élő emberek. Ha pedig poénnak szántad, jelezd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.