A bírák mintegy 6-8 százalékának már jövőre távoznia kellene a szakmából, amennyiben a Fidesz a bírói nyugdíjkorhatárra vonatkozó módosítóval együtt fogadják el az új alaptörvényt. Az ugyanis az általános korhatárra, azaz 62 évre csökkentené a bíráskodás lehetőségét. Az indulatokat kiváltó javaslat csak másodszorra, a Fidesz erőszakosságával ment át az alkotmányügyi bizottságon, melynek ülése után - információink szerint - a Legfelsőbb Bíróság vezetősége is azonnal értekezletet hívott össze

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: csutak
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Én már tovább megyek. Az is el van már döntve kik ülnek a helyükre.
batukán
Mint már említettem egy másik cikknél, a képviselők korhatárát is meg kellene állapítani. Legyen 62 évtől fiatalabb, nincs szükség rájuk már, a régi szemlélet ideje lejárt!
furfang
Bírói függetlenség? Na ez az, ami erős kérdőjeleket vet fel, néhány döntés annyira érthetetlen, hogy a pénz kiszaglik mögüle. Nagyon nem ártana a frissítés ebben a szakmában sem, hátha begyorsulnának egy kicsit, mert azalatt elévül a bűncselekmény, ameddig kinyitják a dossziét.
qxy
Ez az Orbán mindenbe bele nyúl, Mindent úgy szabályoznak ahogy ő szeretné. A végén lesz egy olyan szabály hogy nem válthatják le Orbánt mert nem lesz olyan szerv akinek a jog körébe lesz hogy le váltja.A mottója meg az lesz Amit szabad Jupiternek nem szabad az ökörnek.Mi meg csak húzzuk az igát mit az" ökrök"
csutak
Emberek, lövésetek sincs a bírói melóról?
Kár!
Van pár ismerősöm közöttük, elég jó viszonyban vagyok velük. De más forrásból is tudom, hogy rettenetesen összetett a munkájuk.
Azt pedig, hogy miért és mennyit ró ki, nos azt roppant jól körülírják a szakma szabályai.
Lehet, hogy mi nem tudunk minden körülményről, melyről a bíró és társai (ha van ülnök, vagy másik bíró a tanácsban) igen és esetleg enyhítő körülmény.
Higgyétek el, hogy nagyon komolyan ellenőrzik a bírákat, lásd fellebbezés lehetősége!
batukán
@furfang: A frissítést úgy gondolod, hogy a nacsalnyikok legyenek ott ugye, akik úgy döntenek ahogy a Fidesz akarja. Ettől már qrva igazságos lesz a bíróság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.