Megkezdődhet az aláírásgyűjtés abban a népszavazási kezdeményezésben, amely a jelenlegi 14-ről 12 évre szállítaná le a büntethetőség alsó korhatárát - derül ki az Országos Választási Bizottság határozatából, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsbela
@Hókuszpók: Aki nem követ el szabálysértést, vagy bűncselekményt azt nem érdekli a büntethetőségi korhatár. Aki meg gyerekeket vett eddig rá különböző cselekmények elkövetésére, az most majd elgondolkodik, hogy meg éri-e neki, hogy elviszik tőle intézetbe a gyereket.
Én még lejjebb ( 8 -10) vittem volna.
batukán
@zsbela: Hi! Eddig sem értettem miért nem lehet a szülőt felelősségre vonni? Akinek a 10 éves gyereke bűnt követ el, menjen a családból börtönbe valaki és dolgozza le a napi fedezetét meg a kárt!! Nem adnék az után a gyerek után cs.pótlékot, aki bűnözik.
zsbela
@batukán: A gyerekkori bűnözést is legalább ketté kell választani. Vannak a megélhetési, és vannak a kedvtelési (balhéból elkövetett cselekmények) bűnözők. Mindkét cselekmény jogszabályba ütközik, ami büntetendő. Míg a megélhetési bűnelkövető családja esetleg a segélyből vagy más ellátásból nem tudja kifizetni a büntetést, addig a másik csoport gazdag szülei nevetve ki tudnák, de Ők inkább megkeresik a kiskapukat.
Megoldás, a gyerek kiemelése a környezetéből.
gabrella
Nagyon helyes! Ez tökéletes elgondolás - de azt is meg kellene nézni,hogy a tv-ből milyen tökéletesen elsajátítják a lopás,rablás,gyilkolás különböző módjait a kölkök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.