Magyarországon ugyan nem lesz polgárháború, de a cigányügy megbukott - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában Forgách István független romaügyi szakember, aki - a mostani Orbán-kormány kivételével - valamennyi kormánynak dolgozott szakértőként. Szerinte mindkét oldal felelős a kialakult helyzetért: vagy az álszerénységgel, vagy a rasszizmussal rontanak a helyzeten. Azt vallja azonban: az első lépést a romáknak kellene megtennie.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KöBüKi
@csutak: És befejezve a gondolatodat,a fehérek ha nem tesznek ellene: - meg is érdemlik!!!Vagy meg is érdemeljük!!!!
beebeer
Értelmes gondolatok, őszinte beszéd, de kár, hogy nem politikus szájából hallottam! Ha tisztában voltak/vannak az aktuális kormányok a probléma lényegével, miért kellett ezt a teljes többségi társadalmat rasszistázó cirkusz? Miért nem beszéltek nyíltan? Miért kellett a Mohácsi klán ámokfutását támogatni? Mért nem az interjúalanyhoz hasonló roma embereket látok a cigánypolitikában? Miért? Miért?
Sííva
@ForgácsI: Nem hiszem, hogy jó lett volna, ha politikus vagy! Nem lenne ésszerű egyik, vagy másik párt mellett elkötelezned magad! Mint napról napra tapasztaljuk, és mint Te is nyilatkoztad a kormánypártok nem akarnak nyiltan beszélni a problémáról! Aki viszont beszél róla az szerintük rasszista! Rólad viszont ki mondhatná, hogy rasszista vagy? De már mint korábban írtam, ha nem merünk nyiltan beszélni a valóságról, nem tudunk érdemben tenni a helyzet megoldásáért! Nem Horváth Aladárra, vagy Kolompárra, vagy a Mohácsi lányokra van szüksége a cigányságnak, hanem olyan emberekre, akik tényleg akarnak tenni értük! Olyan emberekre akik elmondják nekik, hogy tiszta környezet, tiszta ruha, toleráns viselkedés már nagyban hozzájárulna a normális együttéléshez!
beebeer
@ForgácsI: Kicsit naivan élek, még mindig mélyen megdöbbent, ha ráébresztenek, hogy a politika nem néz szembe a valós gondokkal. ...
Nincs más hátra, mint sok sikert kívánjak, ha a könyvét hasonló stílusban írja, biztos lehet benne, hogy Önnek mennek. De nem baj, legalább hallunk róla.
Annyiban egyetértek Silva hozzászólásával, hogy ne kötelezze el magát jelen helyzetben egyik párttal sem. Nagyon sokan vannak, vagyunk, akik várnak egy hiteles erőre, egy barátom (szintén naiv) mondása szerint ahol igény van, ott előbb-utóbb megjelenik a kínálat is. Magam részéről, ha bárhol a témában olvasok fórumot, linkelem az Önnel készült interjút.
Üdvözlettel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.