A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének felmérése szerint hazánkban a 2,3 milliónyi 15-34 éves fiatal kevesebb mint négy százaléka mer saját vállalkozásba fogni, ami nemzetközi összehasonlításban is sokkoló arány. Figyelembe véve azt, hogy a kis- és középvállalkozások sikere jelenti a gazdasági növekedés motorját, a magyar fiatalok alacsony vállalkozói hajlandósága komoly utánpótláshiánnyal fenyeget. Takács Krisztián, a FIVOSZ uniós nagykövete, a Business Telecom Kft. alapító ügyvezetője szerint a sikeres példák bemutatása és a gyakorlati útmutatás erősítése lendíthet a legtöbbet az új vállalkozói generáció kinevelésében.

Forrás: Piac és Profit
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
És ez még csak a kezdet! Az a három százalék is a politikai elitből adja a számokat!
Ma Magyarországon azt látja a fiatal, hogy nincs tovább, saját tőke kevés, kölcsönt nem vesz fel, akkor mire vállalkozzon, a csupasz seggére? Elfogy az a korosztály aki most még küzd és nincs tovább! Senki nem hiszi el, hogy jobb jön! Hogy miből fognak megélni? mindenki állami szférában, banki alkalmazottként, vagy hasonló, de senki nem akar termelői munkában, mert az olyan megterhelő, hogy rámegy az egészsége!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.