Elég egy felkavaró gyilkosság, máris megvan az apropó ahhoz, hogy valamelyik politikai hangadó ismét követelje a halálbüntetés visszaállítását. Széljobbosok, ultrajobbosok, újhungaristák, újfasiszták, újnácik jelentik be ilyenkor a szokásosnál is erőteljesebben a legsúlyosabb büntetés iránti állítólagos társadalmi igényt. Ám nem egységesen, ami jól mutatja, mekkora hiba egybemosni a társaságot, lenázicni a szélsőjobbost.

Forrás: azacs.blog.hu
Feltöltő: rosissy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yeromos
@Böjti Banyus: Én nem tudom elfogadni, hogy valakit ártatlanul ki lehessen végezni.
"Az inkább bűnhődjön néhány ártatlan mind, hogy egy bűnös is megússza."
Az idézet ugyan nem szó szerinti, de a Mein Kampf-ból való.
moiszikf
Csak azt tudnám,hogy jön ide a nácizás?
Yeromos
@fan.tomas: Ha jól tudom Sztálin elvtárs nem volt azért annyira kivégzés ellenes.
Én sem szeretném ha gyilkosok megúsznák büntetlenül, ilyet nem írtam, az előző hozzá szólásokban arra szerettem volna rávilágítani, hogy a halál büntetésnek lehetnek ártatlan áldozati is, ami számomra elfogathatatlan.
fan.tomas
@Yeromos: Nincs váleményem a dologról, én csak azt jeleztem, hogy Acél Jocó volt az aki inkább száz ártatlant kivégeztetett mint egy bűnös életben maradjon!
De tévedhetek, mert régen voltam katona és ott olvastam valamelyik könyvben.
keresztapa
A törvény előtt, csak az élőnek van élethez való joga, mivel bíróság elé csak élő személy idézhető meg. A bíróság alapvető tévedése,politika érdekének képviselete. Ha az egyik élő személy, a másik élő személy életének kioltásánál, az egyik életben maradt személy
élethez való jogát ismeri, a másik személy élethez való jogát meg bünteti a társadalom rovására. Milyen Törvény alkotói akarat ez? Hülye törvény, hülye követői ezek a törvény alkotói, tévedésüket mindennel próbálják megmagyarázni. Az emberi igazság érzetét nem lehet magyarázatra alapozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.