Leminősítette Japán devizában és hazai valutában kibocsátott kormánykötvényeit a Moody's Investors Service a hatalmas költségvetési hiányra és az ország növekvő eladósodására hivatkozva.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: gabrella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kiscserkész
@gabrella: Nem értem hogy lehet egy államnak (Japán) ilyen erős valutája mikkor az ország GPD hez képest 200% kos hiánya van. Csak egy magyarázat van rá, folyamatosan nyomják ki a fedezetnéékül a jent. Ugyan ez van a CH frankkal is. Mi azért nem tudjuk kezelni ily módon az inflációt mert németek nyomják a forintunkat. Hogy mennyit? Azt senki sem tudja idehaza.
Csizmás Kond
@benhur: Naszóval, mindig piszkálódtál velem, és butának neveztél, de ez a kijelentésed fent, miszerint az állam pénzét más nyomtatná egyszerűen bizonyitja tájékozatlanságodat.
Minden állam még a legegyszerűbb is maga nyomja a saját bankjegyeit, vagy ha nincs kellő felszerelése akkor ugyan külföldön nyomatja de saját felügyelete mellett és a nyomólemezeket maga biztosítja, a nyomás végével pedig magával viszi. Minden olyan bankjegy, amely nem az állam nyomólemezével van nyomtatva hamisítványnak számít.
...ennyit a külföldön nyomott pénztudományodról.
Levendula
- Milyen a szibériai WC?
- Van két karó. Az egyiken támaszkodsz, a másikkal kergeted a farkasokat.
kiscserkész
@Csizmás Kond: Lehet hogy buta vagyok, de ennyire azért nem.

Akkor azt mond meg hogy az összes kelet európai országból állítólagos rendszerváltás után miért éppen csak a magyar nemzeti valutát nyomatták egyből a németeknél? A többi miért tudta saját nemzeti bankja pénzverdéjében nyomatni továbbá is? A hitelességről meg ne beszéljük ara itt van az elmúlt húszon egy év.

Nem tudom mivel vetek meg ennyire, de te vagy a felső körökben egy agyon fizetett Fideszes vagy, Vagy pedig évek óta előagy jegyezve szürke hályog műtétre. De hogy valami nem stimmel nálad, az biztos. Ne bántalak, nem is akarlak meggyőzni mert ara nem pazarolok energiát, majd meggyőz a következő kormány.
KöBüKi
Leminősitette!!! megint egy oltári baromság.! Japán egy időzitett bomba!!!!!!!!!!
Van 55 db atomerőmüve,és áll egy olyan földrészen,ami bizony egy geo-bomba a lemezek elhelyezkedése miatt.!Bármikor lehet ismét egy,akár földünkre is veszélyes bumm.!!!!!!!
Csizmás Kond
@benhur: A pénznyomásnál az a biztonságosabb, ha minél kifinomultabb technikával készül, a hamisítás elkerülése végett.
Az, hogy ki hol nyomtat az nem tudom, de ha veszed a fáradtságot és utánaböngészel sokmindet megtudhatsz.
kezdetnek:
hu.wikipedia.org/wiki/Bankjegy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.