Szinte teljesen megszünteti a kormány a közgazdász- és jogászképzés állami finanszírozását - derül ki a kormány által elfogadott felsőoktatási keretszámokból. Az állam 34 ezer hallgatót támogat száz százalékban, és további 15 ezer diák képzését fedezi felerészben, a többieknek viszont fizetniük kell az egyetemért. Hoffmann Rózsa államtitkár azt reméli, nem csökken majd a hallgatók összlétszáma.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gabrella
Jogos a dolog, csak ez szokott a probléma lenni,hogy itt érvényesülni fog az ismeretség.
Az biztos,hogy annyi már a diplomás,hogy Dunát lehet rekeszteni velük, de gyakorlati tapasztalatuk nincs.
Sőt más sem.
Feraj49
@Csizmás Kond: Igen ez ma még így van. Működik az egyetemi előkészítő is,és hozták a kredit pontokat különböző címeken magukkal,ez így volt eddig. És ezentúl ?
Csizmás Kond
@Feraj49: Nem tudom, de ha valami ingyenes arra szerintem csak valamiféle felvételizési módszerrel lehet bejutni...hogy mindig lesz ki megkerüli hát az biztos.
Feraj49
@Csizmás Kond: Igazad van,mindig volt és lesz is aki/k/ egyenlőbbek lesznek,és kiváltságosak.
gibgab
Legalább nagyobb eséllyel szűrik ki a deutsch tomi kaliberű f@szfejeket! Még hogy jogászdoktor...!Jogvégzett emberek,de bátran mondhatom Magyarország szégyene!
keresztapa
@Feraj49: Ezek a szülők könnyelműen bíznak azon elgondolásukban, hogy milyen jó állást, keresettet, biztos jövőt, fognak gyermeküknek teremteni. Ezek állom világban élnek. Gyereküknek, gondot, bánatot, sorozatos csalódásokat, VV- ben való szereplésre kényszerítve őket. Mert munkahelyre gyakorlott munkaerőt keresnek, és nem friss gyakorlat nélküli diplomásokat. Gyakorlat szerzésre meg még csak esélyük sem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.