A miniszterelnök szóvivője szerint ha valaki titokban, arc nélkül szervezkedik, az csak azért lehet, mert rossz szándékú és takargatnivalója van. Szijjártó Péter arra reagált így az MTI-nek, hogy az Anonymous hackercsoport videójában közterek elfoglalására szólította fel a magyarokat.

A hackercsoport hétperces videója így kezdődik: "A kormányotok tragikus módon átvert benneteket! Most azonnal meg kell védenetek az országotokat, a jövőtöket és a gyermekeitek jövőjét. Az országot ti, a polgárok birtokoljátok, nem pedig a politikusok, a bankárok vagy a nagyvállalatok. Most vissza kell vennetek a hatalmat! Nem az embereknek van félnivalójuk a kormánytól, hanem a kormánynak kell félnie az emberektől."

A felhívás ezután arra biztatja a magyarokat, hogy foglalják el a köztereket, szervezzenek állampolgári gyűléseket, sztrájkokat, működjenek együtt a civil társadalom szerveivel és a szakszervezetekkel, és demonstráljanak "a hatalom sötét rendszere ellen". Ugyanakkor arra inti őket, hogy ne bízzanak a Nemzetközi Valutaalapban vagy az Európai Unióban.

A felhívás szövege és a videó egyelőre nem jelent meg az Anonymus ismert, nagy forgalmú Twitter-csatornáin, csak az Anonymous Operation Hungary nevű Facebook-oldalon - olvasható az origo.hu-n.

Az Anonymus hackercsoport lazán szerveződik, a hagyományos értelemben vett vezetősége nincs, és csak azokat az akcióterveket hajtja végre, amelyek a tagság többségének tetszenek - írja a hírportál, megjegyezve, hogy a mostani felszólítás akciótervet nem tartalmaz, így a magyar felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a hackerek "megszállnák" a magyar internetet.
A cikk arra is emlékeztet, hogy Magyarországot 2011 decemberében már megfenyegette az Anonymus finn szárnya, de - noha kiberbiztonsági szakemberek komoly fenyegetésnek tartották felhívásukat - támadás nem történt.

A mostani felhívásra Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek pénteken úgy reagált: Magyarországon mindenki elmondhatja a véleményét, mindenki szabadon szervezhet politikai demonstrációt, így aztán semmi ok nincsen az "anonimusságra".

"Ha valaki mégis titokban, arc nélkül szervezkedik, az csak azért lehet, mert rossz szándékú és takargatnivalója van" - közölte Szijjártó Péter.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Peti bohóc Eljön még az az idő is mikor nektek lesz szükség "anonimusságra"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.