Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid a főpolgármesteri választás eredménye miatt – a paksaméta 17 oldalnyi.

Benyújtotta alkotmányjogi panaszát Vitézy Dávid korábbi, fideszes-LMP-s főpolgármester-jelölt az Alkotmánybíróságnál a június 9-én lezajlott választás eredményei miatt – tudatta honlapján az Alkotmánybíróság.

A panasz 17 oldalas, melyben a politikus a Kúria döntésének alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól – írta meg a telex.hu.

Vitézy a dologról nem számolt be közösségi oldalán – noha hasonló súlyú lépések esetében ezt többször megtette –, s közleményt sem adott ki a panasztételről – írta a telex.hu.

Vitézy Dávid 17 oldalas panaszt vágott az Alkotmánybírósághoz – és egy szót sem szólt róla

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid – Fotó: Facebook.com/vitezydavid

A lap kereste a politikust, hogy mi miatt élt a panasszal és mit kifogásol pontosan, illetve mikorra várja a döntés eredményét az Alkotmánybíróságtól. Egyelőre nem érkezett válasz.

A Kúria június 26-án hagyta helyben a Nemzeti Választási Bizottság döntését, azaz, hogy a főpolgármester-választás megismétlésére nem fog sor kerülni Budapesten. A Kúria határozatában Vitézy Dávid kérelmét is elutasította – írta meg a telex.hu.

Karácsony Gergely a június 9-i önkormányzati választás alkalmával csupán párszáz szavazattal győzött Vitézy Dáviddal szemben. Az érvénytelen szavazatok újraszámlálását követően a kettejük közötti különbség már csak 41 szavazat volt.

Karácsony június 17-én adta be a Kúriának kérelmét, melyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését kérte.

A Kúria azonban június 26-án elutasította a kérelmét. Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban a Facebookon azt írta: „a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere. Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését” – tudatta a telex.hu.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Így helyes a cím : A fidesz az Alkotmánybírósághoz fordult. Azért valahol vicces ,amikor a választást eleve a választók megtévesztéssel nyerni akaró, csaló, fordul a jogállam eszközeihez. Erre szokták jobb helyeken azt mondani, hogy “ Kussolj, te szemét fideszes csaló!” Csak nem engedi el. A bemutatott vékony vonallal áthúzott szavazólapok is egyértelműek. Ha nem követi a szavazó a napi történéséket, annak neki is fel kell tűnnie hogy a jelölő körben már van egy vonal, ezért kérnie kell másikat. Ekkor közölték volna vele azt hogy Szentkirályira nem lehet szavazni ami a szavazókörök bejáratánál is fel volt tüntetve. Nincs itt semmi megalapozott jogi téma.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
1et nem értek!
Hogy lehet 1 érvénytelen szavazat utólag érvényes!?
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@szaboria1: ma, 13:30 ♦ Hírek a homokozóból. A Vitézy rokony’ nem tud belenyugodni a vereségbe, a narancs alkotmánybíróktól vár jogorvoslatot, Marcsa kislányával feszülten várják az erdményt.
C_3PO
Ezzel az a gond, hogy megint a lelkes, szorgalmas, tisztességes hétköznapi embereket fogják vizsgálgatni, taposni, bűnbaknak használni, akik a hétvégéjüket áldozták arra június 9-én, hogy rendben menjen minden!
Szerintem inkább el kellene azon gondolkodni, hogy ha Szentkirályi nem mond le a javára, akkor is verné a nyálát most ez a takonypóc???
Béla333
Hol van a futtatója, a Petike? Június 9 előtt a vízcsapból is ő folyt, a választások óta meg csak kussol?!
Mondjuk nincs mire büszkének lenni azzal az 1% alatti eredménnyel...???
És a másik társelnök asszony sem méltóztatik megszólalni? Leszarják a választókat?!
balos
@Béla333: Az a baj,hogy ebben a disznóólban már 89 óta munkálkodik a az ármány!Itt az ezer év alatt egyre szarabb lett a határokon belül tengődők élete,de tűrik még ma is a hűbéres gyilkosaik nyavalygásait!Amit a szüleink felépítettek a háború után azt ezek a túrhák ,szétverték és jó pénzért elkotyavetyélik a keleti kény uraiknak,mint eddig is megtették az eltelt ezer év alatt!
Dr. Proktor
Mekkora fidesz stáb dolgozhatott ezen az iraton! Gondolatban már sorolom az ügyvédfélék neveit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.