Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kapja idén a Csongrád megye díszpolgára címet – döntött pénteki ülésén a megyei közgyűlés; a zárt ülésen hozott határozat ellen az ellenzéki frakciók tiltakoztak.

Csongrád megye díszpolgári címét első alkalommal 2010-ben Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök vehette át. Tavaly az elismerést Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Kórélettani Intézetének professor emeritusa kapta.

Az önkormányzat rendelete alapján a Csongrád megye díszpolgára cím annak az élő vagy elhunyt magyar, illetve külföldi természetes személynek adományozható, aki Csongrád megyében, vagy a megye érdekében a nemzettudat ápolása, erősítése tekintetében kiemelkedő munkát végzett és ezen tevékenységével, példaértékű emberi magatartásával, hazaszeretetével, a megye és ezen keresztül a  nemzet iránt érzett elkötelezettségével elismerést váltott ki akár szűkebb, akár tágabb környezetében.

A zárt ülésen hozott döntés ellen az ellenzéki frakciók tiltakoztak. Gazdag János, az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta, szégyenkezve vették tudomásul a közgyűlési többség döntését, mellyel – álláspontja szerint - a testület és az kitüntetés tekintélyét egyaránt leértékelték. Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke és közgyűlési frakcióvezetője közölte, nem tudták támogatni Deutsch Tamás kitüntetését. A frakcióvezető szerint a Fidesz a saját soraiban is talált volna méltóbb és alkalmasabb személyt az elismerésre.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
Hol? A Twitteren?Hát basszus elkaparom magam! Ezek után a díszpolgári cím is ugyanúgy megkérdőjelezhető, mint a doktori cím hitelessége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@Némó Matróz: Szép súlya van, mondhatom. Melyikőtök a nehezebb?
Dr.luigilongo60
@Némó Matróz: Oda se járnak be a gangesztündérek dógozni.
Némó Matróz
@vukkocska: Most a kutya, még:)
Haladok kifelé egy bagó okozta tüdőbajból...
Némó Matróz
@luigilongo60: Megboldogult Palotás Pista barátom (aki ismert volt a déli vidéken) kutyatenyésztő tanácsait megfogadtam, tehát Rexikémet ha valaki meg akarja etetni az lesz élete utolsó próbálkozása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.