Korábban hírt adtunk arról, hogy a Magyar Helsinki Bizottság jogi segítséget nyújt sok ezer rendvédelmi dolgozónak. Talán vannak, akik nem értik, hogy miért segítünk azoknak, akiknek a szolgálati nyugdíját szolgálati járandósággá alakították át, és egyúttal az ellátásuk mértékét is csökkentették. Jó okunk van erre.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@diktátor: már megijedtem, hogy komolyan gondolod. :)
1998-2002 között is ugyan ez a törvény volt életben. Akkor jó volt a Fidesznek, most nem? Valószínű a gond az lehetett, hogy ez 2/3-os törvény, s tudták, ehhez nem kapnak segítséget és meg sem merték említeni. Biztos más lett volna a szavazati arány. Ilyen bátor fiúk ezek.
@Csizmás Kond: ne keverd a többi kormánnyal. Ilyet még egyetlen kormány sem csinált. Az egyik jogi alapelv, hogy semmilyen törvénynek nem lehet visszaható hatálya, csak akkor, ha az kedvezőbb. Ezt az alap jogi tételt rúgta seggbe a Fidesz.
Csizmás Kond
@vukkocska: Csináltak ennél sokkal gazembereb dolgokat is a kormányok, csak arról most elmélázni illetlenségnek tartják.
És azt sem kell szem előtt téveszteni, hogy a jogot ma adják...amit meg nem adnak az nincs azt csak kérni lehet...
X-ray
Nekem nem fáj, csak a szomszédomnak.
198.000.- Ft korkedvezményes nyugdíj helyett most "csak" 180.000.- Ft-ot kap havonta.
Egyébként ő 42 éves. Lesz.
vukkocska
@X-ray: minimum 43. Érettségi után vesznek fel embereket rendőrnek. Ment vagy a rendőrszakközépiskolába, vagy a főiskolára. Azt már beleszámít a 25 évbe. 198.000-ből soha nem lesz 180, mert 16 százalék adót levonnak, elveszik az utazási kedvezményt, illetve a kedvezményes bérletet. Ez úgy kb 30-40. És nagyon sokan vannak, köztük a barátnőm is, akinek a munkahelye megszűnt, nem tudtak neki biztosítani a végzettségének, képzettségének megfelelő munkahelyet, elküldték nyugdíjba. Majdnem belehalt, hogy 52 évesen otthon kell maradnia. Értelmes, tanult nő, aki még hasznos akart lenni a saját maga számára is. Most meg jelentős veszteséggel érzi át ugyan azt, mint nyugdíjba küldésekor. Visszamenne dolgozni, de nincs hová. Kamu az, hogy ismét dolgozhat.
vukkocska
@Csizmás Kond: Ne járj úgy, hogy a sárgaházban a bolond a bugyigumival. Mindenről csak egy dolog jut eszedbe. Ha érzed, hogy a másiknak esetleg igaza van, támadsz. Most más a téma.
lópicigáspár
@X-ray: Gondolom az írást nem olvastad. Itt nem csak erről van szó, de ezt neked nem is próbálom magyarázni, mert magas alkoholtartalmú zöldség szindróma lenne. Egyébként 198000 alap esetén ,5 % kiegészítés és 4,2 % emelés után a 16%-os adó levonása után egészen más jön ki. Szimpla matek. 42 évesen nem tudom milyen beosztása lehetett, hogy ilyen sokat kap, de nagyon nem ez a nagy átlag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.