Mindenki szabadon felhasználhatja ezt a kereset mintát, így akár jogászi segítség nélkül is megkezdheti a bírósági eljárást. Sokan kérték, hogy ez felkerüljön. Mérjék fel lehetőségeiket, terhelhetőségüket és az alapján hozzák meg döntésüket.

Forrás: richpoi.com
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Vagyis most abba marnak bele aki annakidején kielégítette a nagyravágyási mániájukat.
Január
Azért ez valahol nagyon állampolgár ellenes dolog, hogy nem végezte a dolgát a parlament, /nem védte az állampolgárait törvényekkel, rendeletekkel/, a PSzÁF, a fogyasztó védelem, és most mikor baj van az állampolgárok magukra vannak hagyva. Egyénileg - kiszolgáltatottan pereskedhetnek hozzájuk képest óriási potenciállal rendelkező bankokkkal.
Miért is nincs nálunk precedensjog, kinek az érdekeit védik törvényhozóink?
Csizmás Kond
@Január: A butaság ellen nincs védelem.
Akkor, amikor elkezdődött a frankhitel túlburjánzása, már lehetett sejteni, vagy legalábbis a magasabb körökben tudhatták, hogy mi lesz a következmény de senki nem figyelmeztetett vagy óvott, mert más volt az érdek.
Ma kit büntessenek meg, azt aki a kölcsönből vett házára jelzálogot kötött , hogy autót is vehessen vagy azt aki kielégítette a túléhes és nagyzolni vágyó embereket ?
...nem is olyan egyszerű mint ahogy itt eltárgyaljuk...
Disznópofa
@Csizmás Kond: Honnan veszed, hogy nagyzási hóbortra vettek fel hiteleket? A világ már nagyon régen hitelre épül. Lásd az állam is! A bankok is tisztességtelen pénzpolitikát folytatnak. Nem a hitelessel van a baj, hanem a telhetetlen pénzvilággal és egy olyan kormánnyal, aki mindent megtesz azért, hogy elszabaduljon a pokol.
Január
@Csizmás Kond: Van védelem, mégpedig az oktatás. Magyarországon a pénzügyekkel kapcsolatos szakközépiskolákon és egyetemeken kivül nincs semmilyen pénzügyi oktatás, Tehát a nem pénzügyi szakirányú gimnáziumokból és egyéb középiskolákból kikerűlök pénzügyi "analfabéták".
Ma amikor ennyire fontosak a pénzügyek a magánéletben is elkerülhetetlen, hogy bevezessék ezt az ismeretterjesztést is.
Aztán már milliószor irtam, hogy a szocializmusban szocializálódott emberekre rászabadították minden védelem nélkül a kapitalizmus pénzügyi viszonyait, holott a parlamentnek módjában állt volna törvényekkel védeni az állampolgárait, bevezethettek volna alapszinten valami pénzügyi oktatást - ez elmaradt, nem lehet kívánni az emberektől, hogy születésük pillanatában pénzügyi kultúrával jöjjenek a világra, ezeket az ismereteket csak később tudják megszerezni, de ehhez olyan helyek is kellenek ahol ezek az ismeretek rendelkezésre állnak.
Mindig külföldre mutogatunk, na akkor az USA-ban kötelező az alapvető pénzügyi ismeretek elsajátítása a középiskolákban, és itt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.