Több ezer lengyel utazik Budapestre, hogy részt vegyen a március 15-i ünnepi menetekben. A Nagy utazás Magyarországra címmel meghirdetett akciót a jobboldali Gazeta Polska hetilap klubjai szervezik, a résztvevők nagy része különvonattal, de sokan buszokkal, repülővel, illetve személyautóval is utaznak.

Tomasz Sakiewicz, a hetilap főszerkesztője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a Varsóból Budapestre induló hétszáz helyjegyes különvonatra majdnem minden jegy elkelt. Hangsúlyozta, hogy több tucat busz is indul lengyel városokból, ezért óvatos becslések szerint is kétezer lengyel érkezésével számolhatnak Budapesten, de a szervezők ötezer fő jelentkezésére is felkészültek.

Az utazás szervezői külön honlapot indítottak a résztvevők számára, amelyen egyebek közt ez szerepel: "Utazz velünk! A Gazeta Polska Klub Nagy Utazást szervez március 15-én Magyarországra, Budapestre. Mutassuk ki barátságunkat és támogatásunkat a magyar nép, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úr politikája iránt. Az együttműködésre a Lech Kaczyński Társaságot és a 2010 Szolidaritás Társaságát is felkértük."

Varsóban úgy tudják, hogy a Nemzeti Múzeumnál a lengyelek nevében a lap főszerkesztője szólal majd fel, és lengyel művészek is fellépnek. Sakiewicz az MTI-nek megerősítette, hogy a lengyel delegációt a magyar parlamentben is fogadják a hivatalos ünnepségek előtt. Az utazás fő szervezője szerint a lengyelek a magyar Civil Együttműködési Tanácskozással (CET) nyilatkozatot írnak alá a civil szervezetek együttműködéséről.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wadnarancs
Importálni kell külföldről a kormányt ünneplőket :DDDDD

Ekkora a támogatottsága A mi szeretett miniszterünknek! Ezt lássa meg az IMF/majd a CNN, BBC beszámol róla remélhetőleg objektíven.../(Már látom magam előtt a vezércikket Hungarian National Day, 2000 Polish on the Goverment Side! Where are the Hungarian People? )
Ezen már tényleg csak röhögni lehet!!!
vukkocska
@wadnarancs: Így van. aztán jönnek megint a szlovákok, a szlovének, meg azok, akik ebből a kormányból hasznot húznak. Mert az, akinek több tízezer forinttal kevesebb lett a fizetése, akiknek elvették a nyugdíját, amit az akkori - és több tíz éve érvényben lévő - törvények szerint teljesen törvényesen tettek, biztos, hogy nem mennek el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.