Az ügynökakták megnyitásával a Fidesz sokat jóvátehetne abból, hogy a néppárttá válás során feladta eredeti antikommunizmusát és rengeteg volt kommunistát juttatott ismét pozícióba. (Fotó: MTI)[...] Bővebben!

Forrás: Véleményvezér
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
senkifia68
@sport50: @taglo: @marlin2: @overdose1: @lópicigáspár: Alapvető tévedésben vagytok és szerencsés lenne, ha ezeket a dolgokat helyre tennétek, mert nagyon sok embert sérthet a tisztázatlan szemlélet és vádaskodás.
A kommunizmussal mint ideológiával - és erre számos nagynevű nyugati politológus és történész is rávilágított - nincs gond. Az egy elvi jellemzése az emberiség adott fejlődési szakaszában kialakítható társadalmi berendezkedésnek. Sőt! Korábban éppen Marxnak volt olyan megfogalmazása, amely szerint a kommunizmus a kapitalista társadalom legmagasabb fejlettségi foka. Ez alatt pedig mindenki azt ért amit akar!!!
A kommunistánk kikiáltott rendszerek (Rákosi, majd a Kádár korszak), egy sikertelen próbálkozás volt, amelyben önként, ráhatással, kényszerrel vett részt többnyire a társadalom jelentős része. Nem a részvétellel van a gond, hanem azokkal akik e rendszert fizikai, verbális, vagy pszichológia erőszakkal építették, másoknak, kárt okozva, ellehetetlenítve, meghurcolva vagy éppen megsemmisítve őket. A KISZ és párt funkcionáriusok nagy része sokkal inkább egzisztenciális, mind ideológiai okokból volt tagja az MSZMP-nek vagy a KISZ-nek. Ráadásul az ifjúsági szervezet országos és regionális vezetésének csak kisebb részéből lett párt vezető és ezek közül még kevesebben maradtak azok, akik döntéshozói pozíciókba jutottak. Akik abban korban éltek pontosan tudják, hogy milyen előnyöket jelentett az MSZMP, a KISZ, vagy például a Munkásőrségi tagság a továbbtanulásban, a lakásszerzésben és a munkahelyi érvényesülésben. Nem kellene általánosítani. És azt is jó ha tudjátok, a KISZ vezetők közül a KISZ KB első titkára kapott az államtitkárhoz hasonló jogköröket nem általában a KISZ vezetők. Tehát bőven van mindkét oldalon olyan politikus akinek politikai karrierje a KISZ-ben kezdődött.
De hát így van ez az egész világon! Bendit például anarchist ifjusági szervezet vezetője volt, ma a zöldek képviselője az EU-ban. Angela Merkel német kancellár fiatal korában az NDK...
senkifia68
...NDK ifjusági szervezetének egyik vezetője volt ma mégsem akarja ezért a vérét egyetlen volt nyugatnémet ellenzéki politikus. Vagy említhetném Barosso-t aki korábban egy portugál maoista ifjusági szervezet vezetője volt, ma pedig a portugál szociáldemokraták képviseletében az Európai Bizottság elnöke!
sport50
@senkifia68: én is orbán korosztályához tartozom.sőt még*98ban szurkoltam nekik de nem voltam se kisz tag se semmi.abban igazad van hogy számított de nem volt kötelező.ha nem lett volna rendszerváltás vajon most milyen magasan lenne az mszmp ben..
dr. prédikátor
@senkifia68: Kivételesen egyet kell értsek az általad leirtakkal, azza a kiegészitéssel hogy ezek nem voltak kommunisták hanem párttagok. és csak azért léptek be hogy elvtelenül előnyökhöz jussanak.hozzáteszem , ezek ártottak a legtöbbet az eszmének.Mert ha ezek vezető beosztásba jutottak gátlástalanul kihasználtak és letapostak mindenkit.
senkifia68
@prédikátor: Hát akkor ezeket kell elővenni!!! Erről kell szóljon az ÜGYNÖK TÖRVÉNY!
Nem feltétlenül nyilvánosan, de a sértettek bevonásával ha az nem sért közvetlenül államtitkot.
szaboria1
Kár, hogy a rendeszet váltás előtt 5-6 évvel még nem volt mobiltelefon mert ha lett volna akkor most mindenki meglepődne miként beszéltek a drága jó KISZ titkárok akár az egyetemeken akár munkahelyeken.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.