Orbán Viktort egy rendezvényen kérdezték újságírók pénteken, arra a kérdésre, hogy szerinte csalt-e Schmitt Pál, úgy felelt: az alaptörvényből fakadó sérthetetlenségi szabály miatt a kérdés feltevését sem látja "indokoltnak".

A miniszterelnök az államfő plágiumügyét firtató újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a legfontosabb az ország érdeke, ez pedig az, hogy Magyarországnak mindig legyen olyan vezetője, akinek a személye sérthetetlen. Hozzátette: a köztársasági elnök sérthetetlenségéről szóló alkotmányos szabályt mindenkinek megfontolásra és betartásra javasolja.

Arra a kérdésre, hogy szerinte csalt-e Schmitt Pál, úgy felelt: az alaptörvényből fakadó sérthetetlenségi szabály miatt a kérdés feltevését sem látja "indokoltnak".

Arra, hogy árt-e az elnöki hivatal méltóságának, hogy az államfő kisdoktori címét visszavonták, azt válaszolta: a hivatal méltósága is fontos szempont, de a legfontosabb, hogy a nemzet egységét kifejező hivatalt betöltő személy sérthetetlen legyen, "döntéseit lehet bírálni, a személye szerintem e fölött áll".

"Munkakapcsolatban vagyok az elnök úrral ettől az ügytől függetlenül is, hiszen az ország érdeke azt kívánja, hogy különböző ügyekben rendszeresen egyeztessünk" - közölte Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy beszélt-e Schmitt Pállal.

A miniszterelnök azután válaszolt újságíróknak, hogy a fővárosban részt vett azon a rendezvényen, ahol a feltaláló Rubik Ernő jelenlétében bejelentették, az elmúlt 1100 év magyar szellemi teljesítményét bemutató, Rubik-kockát formázó múzeum épülhet a budapesti Rákóczi híd budai hídfőjénél.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin2
Orbán: a kérdés feltevését sem látom indokoltnak

Pedig nem is a "kérdés" a nehéz, hanem a "válasz"!!
keresztapa
@prof.senkifia68 dr.: Azonosulok véleményeddel, ez másként nem is lenne életképes.
.@dr. sokanvagyunk:Olvashatatlan írást,aljasságot értelmezni nem lehetséges.
nyanya001
@prof.senkifia68 dr.: Professzor úr !
Egyetértünk !
Na ezt is megértem !
Dr.luigilongo60
Ez kezd lassan olyan szép keresztényi dogmává formálódni?
Magyarul Plagi bá nemi erőszakot is elkövethetne(persze ha tudna), vagy akár gyilkolhatna is, hiszen személyének a feddhetetlenségéhez nem is férhet semmi kétség, mert ugye Ő maga a törvény... vagy mi a bánatos fittyfasz van itt kérem?
Rézangyal
Na, ettől a pökhendiségtől szorul ökölbe mindkét kicsi kezem!
overdose1
Szégyen: itt látszik haver,barát, rokon nekik mindent lehet lopni,csalni bűntetlenül!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.