Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély - a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Ne ők szabják már meg hol költsem el, élelmiszerre a pénzt. Az utalványt nem lehet bárhol beváltani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
deviance
konkrétan ahol a mindennapi megélhetés részét képzi ez a pótlék, akkor teljesen mindegy, úgyis kajára megy
varrólány
Ne ők szabják már meg hol költsem el, élelmiszerre a pénzt. Az utalványt nem lehet bárhol beváltani.
darwin
@deviance: Meg a kocsmába.Két nap alatt megissza apuka meg anyuka.A gyerek ebből annyit profitál,hogy amíg kellőképpen lerészegednek,addig megihat 2 l kólát kocsmai áron,ha elég hangosan ordítva rángatja a nadrágjukat,szoknyájukat.
varrólány
@darwin: Aki kocsmába jár így is úgy is elmegy. Legfeljebb majd elüzleteli az utalványt.
varrólány
@darwin: Nekem nem! Nem szeretem az utalványokat, nem adnak vissza belőle macerásabb vásárolni vele.
Inkább valakiknek jó üzlet az utalványozás.
Bástya Elvtárs
Erzsébet Pub & Inn beváltja 80 %-on piára...
darwin
@varrólány: Bizony nagyon jó üzlet.Főleg állam bácsihoz közelállóknak.
varrólány
@darwin: Nem néztem utána ,csak gondoltam . Elsősorban a saját zsebüket nézik utána jön a nép már ha marad valami nekünk.
Don Marcus Hibiscus
Ugyan már!Aki piára akarja költeni az úgyis eladja valakinek akár még veszteséggel is.A falusiak meg pl: hogy mennek be a városokba vásárolni?Mindig kuncsorogjon az ember egy szomszédot,vagy ismerőst,hogy váltson már egy ezrest pénzre,vagy mi? remélem csak egy feldobott hülyeség és nem lesz belőle semmi,mert több a hátránya,mint előnye.
almosd
Olyan demokráciában élünk ahol a kormány akar megszabni mindent , a polgár meg engedelmeskedik.
nahát
szerintem mindegy, a cigányokkal jó kibaszás, ha másért nem már ezért is tetszik. Ha bevezetik ezt , nem kell aggódni, a legkisebb bolt is el fogja fogadni
abacs62
Az "örzsi" utalvánnyal nem lehet a víz, villany, gáz, stb számlát kifizetni. Aki máról holnapra él, annak nem ez a megoldás.
nahát
aki csak családi pótlékból él az nyilvánvalóan megélhetési gyermekvállaló (itt most nem azokra gondolok akik rövidebb hosszabb időre ebbe a helyzetbe kerülnek, hanem akik folyamatosan ebből élnek, mellékesen 3 gyerek után főállású anyaként is kapnak valamennyit)
Bugajakab
Kis doktorit is lehet belőle venni?
Az most nagyon jól, jönne, új állást keresek.
moiszikf
@varrólány: 10:42-re
A családi pótlék a GYERMEK PÉNZE,nem a szülőé. Olyan formában kellene odaadni,hogy abból csak a gyermeknek legyen haszna. Én jónak tartanám,ha pl. tankönyvben,egyéb tanszerek formájában,iskolai étkeztetésben adnák oda,az iskolás korúaknak.
Csizmás Kond
@moiszikf: most az okostelefon meg a hasonlók a menők a gyerekek körében...:)
vörösfuvalat
@deviance: Igen de a kormánynak nem mindegy,hogy a CBÁ-ban a havernál vagy a TESCO-ban költik el a pénzt.
Bugajakab
@Csizmás Kond: Neked biztos van okostelefonod, mert a szerkesztőség megveszi.
Nekem, meg a gyerekemnek miből lenne?
nyanya001
Akinek meg nincs - mert nem kap - Erzsébet utalványt annak
jenbe fizetik ? vagy vatikáni valutával ?
sport50
az utalványt is valami "jóbarát" cége kapta meg és még mindig nem jön be neki annyi,mint amire számított,így szólt azorbánnak és ő intézkedik!!legközelebb a felcsúti pengő fog megjelenni!!
Csizmás Kond
@Bugajakab: Na erről nem is tudtam, de kérdőre fogom vonni őket... de melyik szerkesztőséget is kell megkérdezzek, hogy miért nem vettek ,
Don Marcus Hibiscus
Ha a gyermekek segítése a cél,akkor is azt mondom,hogy felesleges.Aki nem akarja a gyerekére költeni,az úgysem fogja még ha pelenka-utalványban adják sem.
Csizmás Kond
Mindenféle-fajta segélyt azért adnak mert szegény az ember. Annak felhasználása pedig mint Hibiszkusz is írta csak az embertől függ.
Van aki mindent megtesz és van aki mindent megesz ...a gyerekéért vagy előle.
Szilvamag
Bocs, dolgozunk mindketten, sem a fizut, sem a családi pótlékot nem hordjuk kocsmába, nem is bagózunk, nem vagyunk megélhetési gyermekvállalók, De lakáshitelt fizetünk, senki nem fogja helyettünk kifizetni, mint ahogyan a rezsit sem, és gondoltatok már arra, hogy a gyereket nem csak etetni, de ruházni, taníttatni, néhanapján szórakoztatni is kell?
Don Marcus Hibiscus
Igen,a ruházást már oda sem írtam,pedig nekem is az villant be.Konkrétan a cipő. :)
nahát
majd lesz erzsébet cipőgyár és ottan bé lehet váltanyi
Szilvamag
@nahát: Ha csak velük lenne kibasz... akkor én is örülnék:(
barew7
Az utalványosdi egy hatalmas korrupciós lehetőség. Sorban jönnek létre a 15-20%-ért utalványt készpénzre váltó alakulatok.
varrólány
@moiszikf: Igen, de ez a pénz nem elég a gyereknek, még pótolni kell. Nem is tudom mennyi éve nem emelték.
Lehet majd az iskolába is vihetem Erzsikét?
rokker33
Menni kell dolgozni és akkor nem kell megélni a családi pótlékból meg a szociális segélyből és igaza van szerintem jól teszik hogy bevezetik mert tuti kevesebben viszik majd a segélyt a kocsmába és játék gépbe se lehet dobni és ha nem tudják beosztani a pénzt akkor igenis szóljon bele az állam mert a családi pótlékot nem a kocsmárosnak adja hanem a családnak és a gyerekekre meg az élelmiszerekre kell költeni!!!
Dr. Felipe
Szerintem ez már az országcsőd első jele.
Don Marcus Hibiscus
Sokan úgy csinálnak itt,mintha még sosem lettek volna megszorulva és a családit csak és kizárólag a gyerekre költötték volna.Lehet itten cigányozni,meg megélhetési gyermek vállalásozni össze-vissza,de tény,hogy tök mindegy,hogy milyen formában adják a családit,az akkor sem fog a gyerekre "költődni",ha nem akarják a gyerekre költeni.Van itt a hírben olyan is,hogy lakásfenntartási támogatás.Akkor azt meg csak a villany-víz-gáz számlára lehessen költeni?És hogy ne legyen csalás,ezért legyen villanyszámla-kupon?Igaz a lakásfenntartási nem egy eget verő összeg,főleg elosztva villany-víz-gázra. És attól,hogy az ember nem akar kuponokkal,meg utalványokkal szarakodni,attól még nem lesz megélhetési szülő.
varrólány
@rokker33: Ennyi erővel a fizetéssket is adhatnák utalványban, mert ugye abből is megy a kocsmába. pedig az is a családra költendő. Vagy külön adnának mindenkinek kocsmában beváltható Erzsébetet. Józanul már amúgy sem igazán lehet elviselni ami itt van az országban.
Yeromos
Aki eddig sem a gyermekeire költötte a családit, elkocsmázta, nyerőgépekbe dobálta.
Az ezután sem fogja a gyerekeire költeni, meg foga találni a módját, hogy pénzé tegye.
Viszont a normális családokat rendesen korlátok közé szorítják.
A piacon, zöldségesnél stb. nem fogadják el.
bundi
na most.
ha bejön, akkor lehet legközelebb a közmunkásokat is ebből fizetni, és a sok hülye ötlettel folyót lehet rekeszteni.
mondjuk iskolában az ebédet és a napközit lehet erzsébet utalvánnyal fizetni kedves rokker?
esetleg ha a gyerek fejlesztésre szorul, akkor a fejlesztőtornát?
vagy mondjuk a korrepetálást, ha nyelvből bukásra áll?
osztálypénz?
tappancs?
mert ugye azt is meg kell venni órára.
osztálykirándulásokat ?
rokker van egyáltalán gyereked? vagy csak olyan irodai patkány vagy, aki az asztal mögül ossza az észt munkaidőben, amíg a főnök nem néz oda?
vagy rosszabb esetben a főnök jóváhagyásával, egy kis júdáspénzért.
remélem most beletapostam a nagy egódba, de kicsit felidegesít az olyan nagyeszűek okoskodása, akik mindig tudják kapásból a tutit, csak ha később gond van akkor mossák kezeiket, hogy ők nem is így akarták, meg erre nem is gondoltak.
egyébként a sárga csekkeket már nem is hoztam szóba, mert ugye a gyerek érdeke az is, hogy fűtés és víz is legyen a házban.
Dr. Akula
@rokker33: gondolod, hogy a kocsmáros nem veszi át az érték 60-70%-ért? Hol élsz te??? De még a feléért is odafogják adni, ha nagyon szomjasak, vagy játszani akarnak.
orogordog
@rokker33: Dugják fel maguknak, akkor ha uniós bért adnak a szakmunkáért nem a német segély 1/4 részét.
Addig meg fizessék rendesen, vagy húzzanak a "picsába".
Ketten dolgozunk nem keresünk tisztán 150 ezret és nem segéd munkások vagyunk.
kiscserkész
A mi városunkban idei tanév kezdet óta katolikus iskolává váltunk, a rászorulok akik ingyen ebédet kapnak eddig hazavihették, de egy hónapja megtiltotta az igazgató mert nem a rászoruló gyerek ette meg, hanem a kis család zabálta fel a gyerekek elől. Ezért mindennap az igazgatóiban lehet felvenni a kajajegyet, és a napközi konyhán kel elfogyasztani az ételt. Nagy felháborodás követte az intézkedést, de két hét alatt lecsenget, mivel az igazgató nem tágított, és azóta mindenki csak ott fogyaszthatja el az ebédet. Egy erős kitartatás, mindent megváltozik. Talán ennek a bevezetendő intézkedésnek is meg kellene várni a hatását, mielőtt véleményt alkotnánk.
Yeromos
Orbánéknál annyi a puja, hogy ha erzsébet-utalvány kapnak, fel fogják vásárolni a felcsuti CBA-t.
orogordog
@kiscserkész: Gyerek napi étele, nem egyezik a családi pótlék kényszer utalványos formával. Ha az étel megvan, de a számla nincs fizetve, akkor mit ér az étel utalvány.
Alkeszoknak meg tejesen mindegy eladják, boltosok meg aratnak.
Meg, hogy veszel belőle a termelőtől burgonyát, paprikát vagy napos csirkét amit felnevelnél, vetőmagról nem is beszélve.
gibgab
Megnehezítik a családok helyzetét,főleg a kisebb jövedelműekét.
kkalman
Nálunk a családi pótlékból vesszük meg a gyereknek a buszbérletet, hogy iskolába tudjon járni. Bözsit elfogadják majd a volánnál? Megint egy agyament ötlet, amivel a normális, de nem milliomos családokat hozzák lehetetlen helyzetbe.
tinaaa
na. gyerek vagyok még sokat nem értek hozzá de épp eleget! elmondom a saját példámat. 15 éves vagyok. tovább kell tanulnom, hogy legyen belőlem valami. Anyának előre láthatóan több, mint 40 ezer Forintot kell leraknia az asztalra a beíratkozásomnál. Egyedül élünk anyával, én és még 2 kisebb testvérem. Apám gyerektartást nem fizet és anya 65 ezer Ft-os keresetéből biztosan nem futná semmi, tegyük hozzá, hogy tartósan beteg vagyok. Számlák, 3 gyerek ruháztatása, beiskolázás ( jövőre mind a 3-an iskolába fogunk járni), tankönyvek, buszbérlet, iskolai étkeztetés. Ezt majd ki fogja vizetni? Mert ha ez lesz anya, ha megszakad akkor sem tud többet dolgozni. Most egy boltban eladó, nyaranként pedig kénytelen elmenni a fóliába és ő is beteg. Magas vérnyomás, epilepszia. Mi lesz ha majd nem bírja? És mi lesz télen?? Fűtés, tüzelő... Gondolkodni kellene mielőtt emberek életét vágják tönkre! Szeretnék úgy felnőni, hogy van valamim és szeretnék majd valaki lenni.
sport50
meg kéne szavazni,hogy azorbánnak a fizetése is utalványban legyen!!majd akkor utalványozzon ha lesz rendesen munkája mindenkinek rendes fizetésért,és valóban csak pótlék lesz a családi.tudja ő jól,hogyha valaki elissza stb. ezt is megoldja csak nem teljes árban de lesz aki megvegye.nem azért akarja,mert ő olyan jó ember!!
Bandita82
Hülyeségnek tartom ezt az Erzsébet Utalványt!!
ha alkohol kell azt úgyis meg oldják hogy fele annyi pénzé oda adják a kocsmárosnak!
ha az ember jól bele gondol ami családi pótlékot kap az ember a gyerekre az nagyon kevés ebből még a gyerek nem lak jól de nem is öltözködik !!
ruházati boltba itt ott nem fogják elfogadni !
nem ezen kéne agyalni a kormánynak hogy mennyit húzzon le még a népből hanem azon kéne agyalnia hogy amit az Orbán kormány és Gyurcsány kormány elsíkasztot azt valahogyan a saját fizetésükböl kéne vissza rakni és akkor nem lenne ennyi állam hiány!!és akkor nem kell a népet sanyargatni !!!
Bástya Elvtárs
Akkó ezs most Spéter Erzsébet emlékére lett... ?!
gugu45
A,mikor a Monoki Polgármester adta jegyben a segélyt, fitymaszék nagyon fel voltak háborodva.
Bandita82
azért Réthelyi Miklós tól meg kérdezném hogy a áram szolgáltató is így gondolja meg a ruha üzletek? mert ők biztos nem fogják elfogadni az utalványt na meg húst nem is vehetsz belőle
szaboria1
Figyeljetek egy kicsit miért is családi pótléknak nevezték el anno. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezzel is a családokat segítség nem csak kaja kell a gyerekeknek hanem ruha és cipő is. Sok családnak ma a rezsi kifizetésére is kell.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.