A miniszterelnök szerint ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle; Orbán Viktor így nyilatkozott újságíróknak a Fidesz-KDNP hétfő reggeli frakcióülésére érkezőben.

A kormányfő kijelentette: azt az ellenzéki felvetést, "hogy majd váltsa le a Fidesz-frakció (Schmitt Pált), hiszen ő szavazta meg, ezt vissza kell utasítanunk".

A kormányfő, a Fidesz elnöke kijelentette: azt az ellenzéki felvetést, "hogy majd váltsa le a Fidesz-frakció (Schmitt Pált), hiszen ő szavazta meg, ezt vissza kell utasítanunk, mert minden embert, akit a parlament megválasztott, a megválasztás után a döntés teljes szabadsága illet meg, és ezt tiszteletben kell tartani".

Az elnök ügyében csak és kizárólag az elnök dönthet, hasonlóan a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék elnökéhez vagy éppen az igazságszolgáltatás vezetőihez - közölte, hozzátéve: a Fidesznek ezt a méltóságteljes, higgadt, nyugodt kormánypárti álláspontot kell képviselnie. Az ellenzék említett ötletét egyúttal alkotmányosan rossznak, erkölcsileg helytelennek minősítette a miniszterelnök.

Orbán Viktor megerősítette - és közölte, ezt fogja elmondani a kormánypárti frakciószövetség tagjainak is -, hogy a helyzet szerinte teljesen világos, az alkotmány ugyanis úgy rendelkezik, hogy a köztársasági elnök személye sérthetetlen.

Orbán Viktor pártelnök Lázár János, a Fidesz frakcióvezetőjének társaságában érkezett a hétfő délelőtti frakcióülésre, amely után a képviselőcsoport vezetője tart sajtótájékoztatót.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
overdose1
És ki ellen harcol? az igazság? szégyen!!!
marlin2
Az én pénzemen??
Hát azon bár befejezhetné mindkettő a harcait!!
Az egyik elkezdhetne kormányozni, az ország élhetővé tételén, a másik meg mehetne vissza a "balettbe ugrálni"!!
gugu45
Önök törvénybe iktatták, hogy egyes bűncselrkmények elkövetője csak a vizsgálat bizonyos szakasza után találkozhat az ögyvédjével. Érdekes pedig a gyilkosnak is joga van a védelemre.(Legalább annyira, mint skccpálnak a "harcra")!!
De ez a helyzet most csak a fidesznek kedvez. Ezzel az üggyel foglalkozik az ország, és nem azzal, hogy a kormány újabb megszorításokat akar. - És természetesen nem a saját hátrányukra-
bra048
A nagy sérthetetlen harcol ? Mi lesz, ha sebet kap ? Erre nem gondol Orbán vitéz ?
silber13
@Dr plágium: vagy talán, mint az orosz flotta Togo ellenében 1905-ben Csuzimánál,? netán a török flotta Lepantónál? Esetleg Emilius Paulus és Terentius Varro rohadtul nagy veresége Cannae határában, Hannibáltól? Lehet választani! Bő a kínálat! Minden esetben rohadtul nagy volt a vereség...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.