Teljesen átalakítják az áramfogyasztási szokásokat az intelligens villanyórák, amelyek pár éven belül Magyarországon is elterjedhetnek. Aki ilyen órát használ, jóval kevesebbet fizet majd az áramért, viszont amikor nincs rá szüksége, akkor nem áll majd a rendelkezésére. Az okos villanyórák pontosan tudják, ki mennyit fogyasztott, nem kell majd az óraállást bejelenteni, viszont aki lopja az áramot vagy nem fizet, azt előbb fülön csípik.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cat Buster
Lófüle:)
A digitális tachográfot is már csak az nem írja át aki nem akarja, pedig az kemény dió volt!
De jó is lett volna egy olyan a régi szép időkben a Csepelen...
kumming
Mivel ezek az órák majd a nap minden percében kommunikálnak a központtal, így tényleg nehéz lesz manipulálni. Minden rendellenes működés azonnal kiderül.
Bástya Elvtárs
Ukrajnában már ilyen van?! Úúúúúúúúúú!

Nálunk + csak lesz ?!!! ÁÁáááááááá...
Rézangyal
@Bástya Elvtárs: Dzsinkisz Káááán...!!!
kiscserkész
@kumming: Tudod ez úgy működik hogy valaki kitalál valamit, azt eladja egy szolgáltatónak, esetünkben az áram szolgáltató mikkor már telített a piac, utána át megy a másik oldalra, mert ott még jobban megfizetik az ellenszerét. Mert minden nagykapu mellett ott a kiskapu is. Mikkor bevezették a digitális órákat, ara is azt mondták nem lehet meg buherálni, és mégis meglehetett. A saját dolgozóik rádiótelefonról programozták feketén az órákat. A mai napig csinálják, pedig már páran lebuktak. Minden technikának van ellenszere. Csak mi szívunk mert a lopót dolgot velünk fizettetik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.