Az Európai Unióban így nem viselkednek címmel Konrád György magyar íróval készített interjút közölt pénteken a legnagyobb példányszámú észt napilap, a Postimees orosz nyelvű kiadása.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin2
@lbs: Kifejtenéd, hogy a Magasdi fedőnéven "dolgozó" Martonyi, vagy talán a Pákozdi fedőnevű Pokorny Jánosra gondolsz?? Vagy tegyem fel azoknak a "többieknek" névsorát, akik miatt a kormánypártok "nem szeretnék" tárgyalni az un. ügynöktörvényt??

Amúgy pedig, a Konrádnak igaza van abban, amit erről a dilettáns, uninteligens, népnyúzó bandáról nyilatkozott!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@marlin2: Én vitázni próbálok veled, legfeljebb te "kinyilatkoztatásoknak veszed".
Mellékesen azok is, ebből adódóan valószínűleg fogalomzavarban is szenvedsz.
Egy vitában a vitázó felek kijelentéseket tesznek, ha úgy tetszik "kinyilatkoztatásokat".

A másik fél is ugyanezt teszi és a végén kialakul, valamilyen közös álláspont, vagy a véleménykülönbség megmarad.
Ez így normális.

Példákat kértél . megkapod.

Dr. Pattantyús Ábrahám Géza, Dr. Verebély László, Dr. Simonyi Károly - mérnökök
Dr. Papp Ferenc szívsebész, Kodály Zoltán zeneszerző, stb.
A műszaki emberek életrajzában otthonosabban mozgok, mint pl. az orvosokéban, ez az oka, hogy ott hirtelen csak Papp professzor jutott az eszembe.

Ami a tetteiket illeti, olvasd el a rövid életrajzukat, meg az alkotásaik jelentőségét.
Persze ha afféle szalonértelmiségi vagy, akkor - főleg a mérnökök esetében - úgy sem fogod tudni felfogni a jelentőségét, hogy miért is tekintendők példaképnek.

... Én + L !! ...
Ezzel a tőmondattal nem tudok mire menni, de nem is akarok.
Ez nem a rejtvényfejtés helye.

Ami meg Konrádot illeti, igencsak kiderült róla, hogy "meztelen a király".
Ráadásul így még kevésbé esztétikus látvány mint felöltözötten.
Úgy sem túl vonzó...
marlin2
@lbs: Be szerettem volna fejezni ezt a "süketek párbeszédét", de legalább két példára, és a témára "muszáj" reflektálnom!!
Műszaki "alapképzett" lévén Pattantyús tanár úr munkásságát eléggé ismerem, de soha sehol nem hallottam, hogy Patyi bácsi bárkinek "hátrányt okozott" volna!!
CABG műtöttként, és érintettként érdeklődve, sokat olvasva, "ismerem" a mértékadó szívsebészeket Kudásztól, Bodor Eleken, vagy Gyöngy Istvánon át Szabolcs Zoltánig, Hartyánszkyéktól Kassai Imréig, de Papp Ferenc szívsebészről még nem hallottam!!
Így nehezen értem, hogy neked csak ő jutott eszedbe!!

Visszatérve az eredeti témához: érdekelne, hogy mi az ami szerinted nem igaz(!) a Konrád véleményéből az újság által leközölt interjúban a Magyarországi állapotokról, a "többség" nyomasztó hangulatáról, vagy a "türannosz dolgairól??
Szerintem Konrád minden kinyilatkozása a mai magyar valóságot tükrözi!!
marlin2
@lbs: Akkor hol tudok utána nézni a "Dr. Papp Ferenc szívsebész" példájának, (csak, hogy "fel tudjam fogni a jelentőségét"), és miért okoz neked (is) szívfájdalmat, ha a Konrád "megmondja az igazat" a türannoszról?? :)))
lbs
... Műszaki "alapképzett" lévén Pattantyús tanár úr munkásságát eléggé ismerem, de soha sehol nem hallottam, hogy Patyi bácsi bárkinek "hátrányt okozott" volna!! ...
Nem akarlak megsérteni, de itt szó sincs süketek párbeszédéről. Amit ide beírtál abból egy derül ki, bizonyos dolgokra "süket" vagy.
Pattantyús professzorról én sehol nem írtam azt hogy bárkinek is hátrányt okozott volna, viszont személyes magatartásával - ahogy az életét élte a Rákosi és bandája uralta vészkorszak idején megvalósította azt, hogy végezte a munkáját, követendő példát adott, ugyanakkor elhatárolódását is kimutatta az akkori kurzustól.
Mint ahogy megtette ezt Simonyi professzor, Kodály Zoltán stb. is.

Konrád milyen "igazságot-igazságokat" ír?
Ő személyesen leírja a magánvéleményét adott dolgokról, amit azután egyesek - te is - Szentírásként vesznek és hirdetnek annak.

Az igazságot mellékesen már Pilátus is kereste annak idején...
Konrád "kinyilatkoztatásai" egy véleményt tükröznek, a sajátjáét!
Amivel a hozzá hasonlóak azután egyetértenek és ennyi.

Persze azért eszembe jutott valami: Konrádnak az óriási humanizmusa mellet sem jutott az eszébe tiltakozni 2006 véres őszén a kormány túlkapásai ellen, amelyek már az emberiség elleni bűn kategóriáját súrolták.
Gondolok itt a szemkilövésekre, a nők és teljesen ártatlan emberek bántalmazására, a szórakozó helyekről találomra kirángatottak ütlegelésére, a rendőrségi kényszervallatásokra, stb.
Pedig ez az időszak is - több mint -nyomasztó volt, Magyarországon!

Legalább akkora sőt lényegesen nagyobb a Konráddal egyet nem értők száma, ebben biztos lehetsz!
És a véleménynyilvánítást - csak azért mert Konrád firkantotta le, vagy pötyögte számítógépbe - "kinyilatkoztatás" szintre emelni önmagában is meglehetős nagyképűség!
Persze ez libsi körökben akár szokványosnak is tekinthető...

Felőlem istenítheted Konrádot - ez a magánügyed.
Mindenesetre igen számosaknak ezzel 180°-ban ellentétes a véleménye.

Ettől persze az élet megy tovább...
marlin2
@lbs: És mi a helyzet a "Dr. Papp Ferenc szívsebésszel mert arról ugye írtál?? Ugye, körülbelül annyit ér a többi "hablatyolásod is!!
Egyébként pedig, ha nekem írtál, talán rá kellett volna "kattintani" a "válasz" ikonra!! Te ehelyett alattomos módon, sunyi(!) válaszokat próbálsz itt (is) elsütni, én pedig nem megyek le a szintedre, és befejezem(!), még akkor is, ha soha nem tudom meg, hogy ki az a Dr. Papp Ferenc szívsebész!!
lbs
@marlin2: Jé, eltévesztettem! De azért eljutott hozzád - a jelek szerint az írásom.
Miután 'hál Istennek nem vagyok "CABG műtött", ezért az említett - bizonyára nagyszerű - orvosok munkásságát nem ismerem.
Különben elnézést, az elírásért - természetesen a nagyszerű Papp Lajos szívsebészre gondolta, csak valamilyen érthetetlen okból a "Ferenc" keresztnevet írtam be.
Terólad sem feltételezem, hogy ismernéd pl. a néhai Simonyi Károly professzor munkásságát, csak éppen nem kifogásolom, hogy ő róla miért nem írtál?

Vagdalkozol, állítólagos válasz "elsütésekről" írsz (Elsütni pl. egy lőfegyvert lehet különben...) de hát ez már a magatokfajták egyik sajátossága.
Örömmel értesülök róla hogy "befejezed".
Az meg hogy kinek a szintjénél magasabb a te állítólagos "szinted" - nézőpont kérdése.
Ami a te esetedben - a beírásaidból kivehetően - korántsem biztos, hogy az objektivitással valamiféle kapcsolatban is áll...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.