Vona Gábor szerint a Jobbik frissen választandó vezetőinek csak az lehet a céljuk, hogy 2014-re ez a párt irányítsa Magyarországot.

Az ellenzéki párt elnöke és egyetlen elnökjelöltje a Jobbik tisztújító kongresszusán szombaton, a Budapesti Kongresszusi Központban arról is beszélt, hogy először 2006-ban választották pártelnöknek, akkor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy országosan ismertté tegye a pártot. Ez 2008-ra sikerült, amikor pedig újraválasztották, a parlamentbe jutást tűzték ki, ezt a célt 2010-re szintén elérték. 2010-es újraválasztásakor a párt támogatásának megszilárdítását és megerősítését nevezte legfontosabb feladatának, és mára ez is megvalósult - sorolta. A mostani tisztújítás után pedig szerinte a megválasztott vezetők előtt nem lehet annál kisebb cél, mint hogy 2014-re a Jobbik irányítsa Magyarországot. Beszédének ezen részét a csaknem nyolcszáz küldött és több tucatnyi meghívott vendég hosszas tapssal fogadta. A politikus beszélt arról is, hogy a "tendenciák forró őszt és forró éveket ígérnek", a Jobbiknak ebben a helyzetben az utcán van a helye, és ott is lesz.

Az elmúlt két év legnagyobb sikerének Vona Gábor a Jobbikot ért támadások kivédését és a párt népszerűségének növelését nevezte.

A pártelnök beszélt arról is: biztos benne, hogy ha a Jobbik nem lenne az Országgyűlés tagja, akkor nem lenne Trianon-emléknap, kettős állampolgárság, határon túlra szervezett osztálykirándulások, keleti nyitás, a devizahitelesek megsegítésére tett kormányzati lépések. Szintén a Jobbik érdeme, hogy 2014-től megszűnik a politikusi álláshalmozás, továbbá hogy olyan kérdések, mint az ügynökökkel, a földdel, vagy Magyarország uniós tagságával kapcsolatosak egyáltalán felmerülnek - mondta.

Szerinte a Parlamentben a Fidesz megpróbálta a Jobbik "vitorláiból kifogni a szelet", de valójában csak úgy tesz, mintha megvalósítaná a programját. "A Fidesz jobbra beszél, de Gyurcsány módjára él. Azt mondja, amit a Jobbik, amit a társadalom is hallani szeretne, de közben úgy tesz, mint az MSZP, ahogy a háttérhatalmak azt megkövetelik" - fogalmazott a Jobbik elnöke.

Vona Gábor felidézte azt is, hogy a 2010-es választások után sokan azt gondolták, hogy a Jobbik nem lesz képes megfelelni az parlamenti munka kihívásainak, azonban mára kiderült, hogy "a Jobbik képviselőcsoportja a legszorgalmasabb és legegyenesebb frakció" az Országgyűlésben. Szerinte a parlamenti munka lényege, hogy be tudják bizonyítani az embereknek: a párt képes egy országot irányítani.

Hangsúlyozta: a 2010-es tisztújítás óta az önkormányzati választásokon három település - Tiszavasvári, Hencida, Hegyháthodász- , majd időközi választáson még Gyöngyöspata vezetését is elnyerték jobbikos jelöltek. Kiemelte: ezek a települések példaértékűen működnek ez pedig annak az üzenete, hogy "ha az emberek testközelből megismernek minket, akkor a Jobbikot fogják választani." Gyöngyöspata üzenete, hogy "képesek vagyunk nyerni és akár a Fideszt is legyőzni" - fogalmazott Vona Gábor.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qwertt
@zsolti: Köszönjük az isteni bölcsességet. Az ilyen csodálatos fülkeforradalmárok miatt szívunk ezerrel!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@qwertt: Ja ez csak feltételezés amit írtam de azért nem járok messze az igazságtól.
Levendula
Szerintem is átveszik. A megkeseredett népnek nem lesz más választása, mint a Jobbik...
kopeba
Minden településen lesz Horthy szobor hogy lehessen köpködni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.