Egy üzlet épületének falára cigányokat fenyegető feliratot és horogkeresztet, több környékbeli, nemrég felújított lakóházra pedig jelöléseket festettek ismeretlenek kedd reggelre Nagykanizsa ligetvárosi részében.

A Csengery utcában álló üzlet oldalfalára horogkeresztet, Hitler nevét, "Megdögletek cigányok", illetve "X-el jelöltek égni fogtok" feliratokat fújtak festékszóróval.

"Megdögletek" - horogkeresztett festettek Nagykanizsán

A közelben több olyan lakóháznak a falára is X jeleket fújtak, amelyeket nemrég egy mintaprogram keretében, a lakbérhátralék ledolgozásaként a lakóik közreműködésével szigeteltek és újítottak fel.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy az itt élők fedezték fel reggel a jeleket. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Szombaton hasonló eset történ Vecsésen.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
@lópicigáspár: @zsolti: Valamint a "Megdöglötök" után vessző, mivel ez egy megszólítás, illetve a mondat végére felkiáltójel, mivel felkiáltómondatról van szó. Az ilyen macskakaparásokat kár nyelvtanilag elemezni, mivel ordít róluk, hogy alkotójuk világéletében hadilábon állt az iskolai oktatással.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@Pálinkafőző Rézüst: Az még akár helyes is lehet, mert a kedves papája 2 "t"-vel írta. :-)
aborisz
Ez a tájszólás ismerősen hangzik! A környezetemben igen sokan vannak belőlük ! dik má
lópicigáspár
@Pálinkafőző Rézüst: Szép munka! Köszönöm a pontosítást. :-)
szkafand
Biztos vagyok benne h figyelem felhívás miatt lettek ezek a falra vésve. Én átkutatnám az összes cigány házát még a szemetes kukát is HA VAN!! Biztos h valamelyik háznál megtalálnánk a dobozokat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.