Egyre nehezebben tudják követni a piaci szereplők a kormány zavaros kommunikációját a jegybanktörvény és az IMF-megállapodás ügyében. Egyes elemzők például lényegesen eltérően ítélik meg a legutóbbi...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
A jegybanktörvény kizárólag egy személyes bosszú eszköze Simorral szemben. A gentlement aggrige szerint esetleg ez helyett - párbajra kellett volna hívni. Az IMF pedig egy kudarc beismerése - no de itt ahol a hétfejű tündér tarol?
bundi
hát ha hülyeségeket mondanak nem is csoda, ha összezavarnak olyanokat, akik egy pénzügyminisztertől, egy minisztertől felelős, következetes nyilatkozatokat szoktak hallani.
mert mi esetünkben is, van a magyar parasztoknak szánt maszlag, és amit a nemzetközi médiának szántak. a kettő 180 fokban tér el.
ezt már leírtam egyszer tegnap, vagy tegnapelőtt:
index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/15/jegybanktv/
"A jövő héten benyújtják az Országgyűlésnek a jegybanktörvény módosítását, amely várhatóan eleget tesz az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elvárásainak. Így az utolsó akadály is elhárul a nemzetközi szervezetekkel való tárgyalások megkezdése elől – mondta Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken az m1-en."
ma reggel pedig:
"Reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a jegybanktörvényről. Ő azt mondta: „Van egy törvényünk, amely szerint ez lehetséges, a törvényt nem fogjuk módosítani, de szívesen megállapodunk arról, hogy a mostani jegybankelnöki vezetés mandátumának lejártáig nem nevezünk ki új alelnököt”. Ennek a kjelentésnek, amelyet a nemzeti és parlamenti szuverenitást is érintő mondatok követtek, egyértelműen ellentmondanank Varga Mihály szavai."
ezt a kiszámíthatóságot.
az imf meg kapkodja a fejét, hogy most mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.