Az egészségbiztosítási szabályozás frissítése értelmében a méhnyak-, emlő-, valamint a vastagbél- és végbélszűrés is kötelező lesz, célzottan a korai diagnózis és a kezelési költségek csökkentése érdekében.

Kötelezőek lesznek ezek az egészségügyi vizsgálatok – De vajon időpont is lesz?

Fotó: 123rf.com

A legújabb egészségbiztosítási módosításokkal a kormányzat a súlyos betegségek időben történő felismerését és a gyógyulási esélyek növelését tűzte ki célul. 2025. január 1-től a szűrővizsgálatok köre bővül, és az alábbiak válnak kötelezővé:

· 25 és 65 év között népegészségügyi céllal egyszeri negatív eredményű szűrővizsgálatot követően háromévenként méhnyakszűrés, különös figyelemmel a méhnyakelváltozások sejtvizsgálatára (citológia);

· 45 és 65 év között népegészségügyi céllal kétévenként az emlő lágyrész röntgenvizsgálatán alapuló emlőszűrés (mammográfia);

· 50 és 70 év közötti életkorban, kétévenként, népegészségügyi céllal vastag- és végbélszűrés

- összegezte a femina.hu.

Amennyiben a kötelezettségének a kötelezett vagy a törvényes képviselő nem tesz eleget, az egészségügyi államigazgatási szerv a szűrővizsgálatot határozattal rendeli el, ami azonnal végrehajthatóvá nyilvánítható – közölte az economx.hu.

Forrás: economx.hu, femina.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
A kiszűrt betegek gyógyítása is kötelező lesz? vagy csak lesz egy papírja, hogy ön egy beteg ember!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sándorbence
mi van bassza meg ezek normálisak egy vastagbél vizsgálat után nekem három hónap
vót mire visszakezeltem magam had döntse már el az ember ha menni akar a szűrésre
ne egy rendőr intézkedjen megint a székében bassza meg
szegfue
@izéke: 4:21 Jól elröhögcsélünk ezen, de ha van szociális temetés (munkavédelmi oktatás után a rokonok áshatják meg a sirhelyet), akkor miért ne lehetne ezt is igy megoldani?!:))
Nálunk a közelben lévő városban van a szakrendelés. Mivel nincs elegendő orvos, ill. nagyon keveset rendelnek, ezért az e.ü. intézmény igazgatója "megegyezett"(?!) a településünk háziorvosaival, hogy a jogositványhoz szükséges szemészeti vizsgálatot ők végzik. Szerintem a vizsgálatnak nem az a lényege, hogy a háziorvos ráüt egy pecsétet az igazolásra, hanem, hogy ténylegesen megállapitsák: egészséges a szeme és rendesen lát, vagy sem? Ezzel az erővel én is el tudom olvastatni mindenkivel a táblát, de ez nem "vizsgálat".
izéke
@szegfue: majd mérsz szemnyomást biciglipumpával :)))) akinek zöld a szeme az zöldhályogos,akinek kék,az kékhályogos,matocslit meg smittmarist ki fogja megvizsgálni,az számomra rejtély :)))))
izéke
@szegfue: amúgy a kisgrofó fog rendelni, nézi majd a nézését na meg a járását egyszerre :))))))))
szegfue
@izéke: Tudtaaaaaam, hogy eszedbe jut még néhány "hülyeség":))
A 2 "szemtengely ferdülésest" pedig egy 100 m-en európabajnok futó, mert ő pillanatok alatt elér egyik szemüktől a másikig...Ha a nyugdijazott katonákból lehet tanár, akkor egy futóból is lehet szemorvos... és nem állunk olyan messze, hogy valóban egymást diagnosztizáljuk:)
terlasz
Előzetes felmérés, hogy kinek nem kell majd nyugdíjat fizetni? Valamelyik csókosnak jó biznisz lesz a vizsgálat. Aztán majd létrehoznak egy nemzeti vertikumot, ami szerint a temetést is kötelezően kiszervezik ugyanannak vagy vagy másik csókosnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.