A szülők legalább felének bele kellene egyeznie, hogy egy adott iskola egyházi kezelésbe kerüljön egy fideszes javaslat szerint. Egy másik javaslat tantárgyakhoz kötné az erkölcstant.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ez lenne a minimum,amit iskolának tanároknak szülőknek,gyerekeknek kell eldönteni, melyik egyházhoz szeretnék ha kerülne az iskola.
Nehogy Lázár Jani döntse el,hogy a hit gyülekezethez kell tartozni nekik.
kkalman
Szerencsétlen, jobb sorsra érdemes közoktatásunk! Ismét meg akarják reformálni. Eddig minden ilyen kísérletről kiderült, hogy rosszabb lett, mint volt.

"...nem sújthatja aránytalan teher, vagyis pluszköltség azokat, akik nem akarják egyházi iskolába járatni a gyermeküket."
Én is úgy gondolom, ha a falu egyetlen iskoláját átveszi valamelyik egyház, és én, mint szülő ezzel nem értek egyet, akkor kénytelen vagyok átíratni egy közeli másik iskolába. Az idézett mondat alapján a kormány fizeti a gyerek buszbérletét? Mert az, akkor plusz költség a szülőnek, márpedig az nem sújthat senkit.
zsuci
@kkalman: Az egyházi iskoláról annyit,hogy a mi városunkban tiltakoztak a szülők hogy ne legyen egyházi iskola ,ennek ellenére nem így lett!Én személy szerint 6évig dolgoztam ebben az iskolában,majd egyházi lett és a bérlet hozzájárulást nem akarták fizetni ami havi szinten 12ezer forint,így ott kellett hagynom!Ennyit az egyházi iskoláról!!
Fater59
Nagyon úgy érzem , hogy ezzel az egész herce-hurcával ---egyházi , állami ,önkormányzati stb. --- kezdünk megint átesni a ló túloldalára!
imici
ez ugysem igy lesz, városunkban iskolak , szoc.intézmények kerültek úgy egyházi müködtetésbe, h nem kérdeztek meg senkit. Amennyiben az önkorm. aztmondja nem tudja müködtetni ,akkor ugyis átkerülnek . Nem is ez a lényeg ,hanem a módja. Átveszi egy jól prosperáló / vagy nem/ egyházon belüli KHT és kiadja üzemeltetésre az egyháznak. No a szinvonal azota finoman szólva igencsak zuhant ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.