A holokauszt semmi máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája - mondta Áder János kedden Jeruzsálemben, az izraeli parlamentben.

A köztársasági elnök a kneszet Raoul Wallenberg-megemlékezésén kifejtette: a száz éve született, a második világháború alatt magyarországi zsidók ezreit megmentő svéd diplomata "ember volt az embertelenségben", példája azt a reményt élteti, hogy egy embertől is megváltozhat a világ.

Az államfő arról is beszélt: Wallenberg a szovjet titkosszolgálat börtönében végezte, ami bizonyítja, hogy a totális diktatúrák egyike sem ismer erkölcsi megfontolásokat.

Reuven Rivlin, a kneszet elnöke - aki korábban visszavonta Kövér László házelnök meghívását a megemlékezésre, amiért részt vállalt Nyirő József tervezett újratemetésében - beszédében arra intett: nem szabad tűrni az antiszemitizmust, megbocsátani a háborús bűnösöknek és kollaboránsaiknak, akkor sem, ha egyszerű emberek, írók voltak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

patrióta01
Vajon Bándy Kata szüleit is felkeresi, úgy mint Schweitzer rabbit, hogy részvétét fejezze ki a családnak?
lópicigáspár
Megkérdezte talán az Afrikából elhurcolt rabszolgákat és azok leszármazottait, az amerikai őslakosokat is, vagy a "műveltség" kimerül a holokauszt "megismerésével"!!?
Rézangyal
A háborúnak más nemzet fiai is áldozatul estek. Az ő holokausztjukról ki beszél? Hozzátartozóikat ki kárpótolja?
KöBüKi
Áder pubi! Ki kell javitsalak!!!
A világtörténelemben számos oly mértékü tragédia játszódott le,amelyhez képest a holocaust csak durvaság volt.!!!
patrióta01
Vajon Bándy Kata szüleit is felkeresi, úgy mint Schweitzer rabbit, hogy részvétét fejezze ki a családnak?
Sííva
Hát ez sem érzi úgy jól magát ha nem sz...s a szája! @lópicigáspár: @Rézangyal: @KöBüKi: @patrióta01: Ti mind igazságot írtatok!
KöBüKi
Mert a világon a legnagyobb rasszisták! - BIZONY MAGUK A ZSIDÓK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.