Elfogyott a bankok türelme, elkezdték nagy mennyiségben eladni a bebukott áru- és személyi hiteleket. Eddig is tisztogattak az adósaik között, de idén egyre több bukott hitel landol követeléskezelőknél, ráadásul a válság előtti ár töredékéért. Az elrejtőzés nem jó stratégia, rengeteg pénzt lehet bukni vele. A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek többsége viszont egyelőre lapíthat.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csapnivalo
Sajnos a követelésbehajtók pedig megvalósítják a tisztességtelen üzleti haszon fogalmát. Megveszik a hiteleket max 10%-ért, és nem csak a hitelt hajtják be rajtad, hanem még megfejelik 100-150 ezer forinttal, mint eljárási díj.

Mi ez, ha nem lehúzása visszataszító módon azoknak, akik amúgy is bajban vannak és fizetésképtelenek? Ahogy a cikkben az Intrum Justitia vezére mondja is, mennek a fizetésképtelenekkel a bíróságra és még a nyugdíjból is letilttatják a részleteket.

Tessék belegondolni. 80 ezer forintos havi kisnyugdíjból elmegy a lakásfenntartásra 60 ezer havonta. Mielőtt azonban "elmehetne", a nyugdíj 30%-át letilttatja egy ilyen hiéna, ami 24 ezer forint. Abban a hónapban már a rezsire sincs elég pénze szegénynek, nemhogy élni.

Szerintem a PSZÁF ezt is vizsgálhatná és a kormány hozhatna erre is valami törvényt, hogy mennyiben maximalizálják az ilyen cégek hasznát, mert ez pont olyan kizsákmányolás, mint ami ellen ez a kormány harcol (állítólag).

Gratulálok tisztelt behajtó cégek!
QQCSI
@csapnivalo: Arról nem beszélve, hogy a kormány nagy mellénnyel állítja,
hogy megsegítette a devizahiteleseket.
Igen: Rogánt és társait, akik zsebből tudták perkálni a fennálló hitelüket.
Aljas, szemét vadkapitalizmus van, gondolom, ilyen lehetett a Horthy-korszak, azért tűri el a kormány a most dívó szoboravatásokat. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.