2011-ben egy alkalmazott átlagosan 1980 órát dolgozott Magyarországon, ami heti 38 óra munkát jelent. A magyaroknál többet mindössze három nemzet dolgozott tavaly. Magyarországon kellett az egyik legtöbbet dolgozni... Az OECD egy júliusban megjelentetett tanulmánya szerint a vizsgált 32 ország többségében átlagosan 20 órával csökkent az átlagosan, egy dolgozó által ledolgozott munkaórák száma 2011-ben. Ezzel szemben Magyarországon 18 órával 1980 órára nőtt az évben ledolgozott órák száma 2010-hez képest, ami heti szinten 38 órát jelent. A magyar adat ráadásul jóval az 1776 órás OECD-átlag felett van; vagyis a vizsgált országokban átlagosan 34,1 órát töltöttek munkával az alkalmazottak egy héten. A visegrádi országokkal összehasonlítva egyébként hazánkban töltik a dolgozók a legtöbb időt munkával, hiszen Lengyelországban 1937, Szlovákiában 1793, Csehországban pedig 1774 órát dolgoztak átlagosan 2011-ben. A heti munkaórák számában a lengyelekkel szemben nincs sok különbség,...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sonderkommando
Nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy ennyit dolgozunk fillérekért, míg a ehhez képest veszett drága a megélhetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.