Legalább öt-, de az is lehet, hogy huszonötezerrel több magyar munkanélküli van, mint tavaly ilyenkor. A jövő semmi jóval nem kecsegtet.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ideals2012
@entero: Kedves Entero! Míg pesti voltam - másik hazai nagyvárosban még nem éltem - addig én sem hittem a munkanélküliségben. Aztán mikor vidéki lettem, szembesültem a helyzettel. Tudod, Pest alatt 50 km-re kb. 2000,- Ft az útiköltség beutazni munkát keresni - a hirdetések kapcsán, és akkor még esetleg szóba sem állnak veled. Közelebb nem is lehet munkáról álmodni, a közlekedés 21. századi fejlettségéről nem is beszélve. Itt, ha nem tartasz autót (én nem tartok), akkor meg is haltál...Nem mellesleg, mindjárt betöltöm az 57-et, az említett időszakban is jócskán elmúltam 50. A meghirdetett állásokra a korhatárok kb. 35 évig szólnak, akár "rejtve", akár nyíltan kiírják. A gyerekeim hála az Égnek, felnőttek, de nekik sem egyszerű az élet, bizony olykor-olykor segítségre szorulnak. Most ugyan van munkám, napi 4 órát utazom érte - azt sem mondom, hogy nem éri meg, de azért látom a különbségeket, és a szegedi gyorson is az embereket, akik naponta ingáznak Szegedről(!!) Pestre! És akkor még a debreceni gyorsot nem is említettem. Azt is látom, ha az emberek alkalmi munkákból élnek, és nem sajnálom tőlük! Az én fizetésem 45 %-a (minimum) megy az állambácsinak, hogy azoknak, akik alszanak a parlamentben, munka közben - legyen miből aludni!! Csak "kicsit" vagyok dühös rájuk, mert minden állami támogatást elszednék tőlük. Tartsák fenn magukat, a lakásukat, az autóikat, a családjukat a rendes havi fix-ből, ami még így is magasabb jóval az átlagnál. Tudod, az én ismeretségi köreimben olyan vállalkozók vannak, akik "jó messze" mennek nyaralni családostul, de az alvállalkozóikat elfelejtik kifizetni! Meg persze olyanok is, akik az agrártámogatásokat felveszik - mondjuk kiirtják a nem rég telepített fákat (én ki nem vágnék egyet sem, már csak azért sem, mert szeretem őket) - és egyéb hasonlók, aztán a legvégén csődöt jelentenek, és velük borul a tisztességesebbje is. Tisztelet a kevés kivételnek, akik komolyan is gondolják a vállalkozásukat, a többi emberhez való viszonyukat. Ők minden...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
másvirág
@Levendula: Egy nivós munkahely ,megfelelő anyagi erkölcsi háttérrel lökést adhat egy
jövedelmező saját vállalkozás létrehozására. Nem szokatlan jelenség ,mint társvállakozások késöbbi létrejötte a régi munkáltatójával.
Jól prosperáló cégektöl az "agyelszívás",képzett emberek "elcsábittása" is megszokott.
Rossz hirét kelteni egy vállalkozásnak divat a mai kegyetlen gazdasági világban.:-((
entero
@Levendula: másvirág leírta helyettem a lényeget. Volt aki saját vállalkozást indított az addig összegyűjtött tőkéjéből. Az elcsábítás az nagyon kevés embernél volt hatásos. Egyébként az okok sokrétűek lehetnek, ezzel neked is tisztában kellene lenned. Miért ez a rosszindulat a részedről? Persze teljesen mindegy, ma ez a jellemző nálunk.
overdose
@sasi1115: Közmunka igéret minimálbér közben 47000ft ,
overdose
@sasi1115: Isten őriz még négy év !a 40-évvel meg mindenkit kirúgnak addig számol hogy ne lehessen elmenni.nekem 42-évem 3 gyerek és úgy tudtam febr elmenni hogy nem hagytam magamat (előnydj) az idén utóljára.
gibgab
Ha így haladunk , ennél jóval több lesz. Rengeteg a megkeseredett, a jövőtől rettegő ember. És nagyon sok a fideszből kiábrándult is.
Levendula
Egy nem túl népszerű politikus ül a vasúti kupéban és pórázon tart egy majmot.
- Hová utazik ezzel a majommal? - kérdezi az egyik utas.
- Miskolcra - feleli a politikus.
- Nem magát kérdeztem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.